Kysymys työehtosopimuksen irtisanomisajoista

<< < (5/6) > >>

tlahtine:
Quote

Siinä sanotaan myös "ellei tästä laista muuta johdu".


Juuri näin. Tuossa lain 6:3 pykälässä "johtuu muuta".

Joona:
Quote

Myönnän, että tämmöisessä erimielisyystapauksessa olisi varmasti hyötyä liiton jäsenyydestä, kun voisi siihen liiton lakimieheen ottaa yhteyttä. Oman juristin palkkaaminen taas...no tiiä sitten kannattaako rahallisesti.


En ymmärrä mitä hyötyä liiton jäsenyydestä olisi  Haastat työnantajan oikeuteen ja vaadit samalla myös kaikkia kuluja työnantajan maksettavaksi niin et joudu maksamaan niitäkään. 

Mun työsuhde purettiin, kun uhkasin piestä isännän jne. Kävin liitossa kysymässä (en kuulunut) mielipidettä/apua ja sieltähän naurettiin pihalle, että ite oot soppasi keittänyt eikä oo toivoakaan saada mitään yms. No, palkkasin oman lakimiehen, mentiin oikeuteen ja sain 42000e työnantajalta. Vuoden palkka (12kkx2950e) 35400e korvauksia laittomasta työsuhteen purkamisesta, ~5000e lakimiehen palkkio ja ~2000e saamatta jääneet pekkaset.

Miksi juristin palkkaaminen ei muka kannata? Juristi saa palkan sen mukaan mitä itse tekee. Liiton juristi saa joka tapauksessa ja tuskin on kovinkaan paneutunut asiaan, kun toimeksiannon annat.


EDIT: Niin ja kusettajatyönantaja kaatui ja meni konkurssiin. Toki ehti siirtää firman omaisuuden toiselle firmalleen ja jatkoi liiketoimintaa normaalisti.

pho201:
Quote

En ymmärrä mitä hyötyä liiton jäsenyydestä olisi  Haastat työnantajan oikeuteen ja vaadit samalla myös kaikkia kuluja työnantajan maksettavaksi niin et joudu maksamaan niitäkään. 
...


Hieman yksinkertaistaen järjestäytymättömyys johtaa Yhdysvaltain kaltaiseen järjestelmään, jossa tavallinen ilman erityistaitoja oleva työntekijä joutuu tekemään 2-3 kolmea työtä tullakseen toimeen - siis mikäli saa työtä lainkaan. Rikkaat kyllä pystyvät puolustamaan itse itseäänkin. Köyhillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin liittoutua.

Pekka

karantan:
Quote

Miksi juristin palkkaaminen ei muka kannata?


Jos häviää jutun, saa pahimmassa tapauksessa maksaa molempien oikeudenkäyntikulut.

kartano:
Quote

No, palkkasin oman lakimiehen, mentiin oikeuteen ja sain 42000e työnantajalta. Vuoden palkka (12kkx2950e) 35400e korvauksia laittomasta työsuhteen purkamisesta, ~5000e lakimiehen palkkio ja ~2000e saamatta jääneet pekkaset.

Miksi juristin palkkaaminen ei muka kannata?


Terve,

No nyt on kyseessä vain yhden kuukauden palkasta oleva erimielisyys, joten noilla juristin kuluilla se ei kannata. Etenkin, jos tämän "riidan" voittaminen ei ole satavarmaa, niin kuin ei tässä tapauksessa näytä ainakaan foorumin juryn mielestä olevan.

Laitoin kuitenkin kysymyksen myös tuonne työsuojeluhallintoon, katsotaan mitä mieltä he ovat.

-m

Navigation

Up one level

Next page

Previous page