Hälytinsovellus lentäjien ja lennonjohtajien tavoittamiseksi

(1/2) > >>

Tonppa:
Itselläni ei aika riitä juuri lentämiseen mistään muusta puhumattakaan, mutta ajatus on vapaasti käytettävissä (ja voihan olla, että tällainen sovellus on olemassa).

Ideana olisi mobiilisovellus, joka hälyttää lennonjohtajilla, kun joku jättää lentosuunnitelman. Tietysti hälytys tulisi vain niille lennonjohtajille, joilla on sopivat kelpuutukset. Esimerkiksi kun joku jättää lentosuunnitelman EFHK-EFOU, hälyttää sovellus kaikilla joilla on EFHK, EFES tai EFOU-kelpuutukset. Jos joku lennonjohtaja on halukas menemään torniin tai tutkalle, hän voisi kuitata lentosuunnitelman jättäjälle, että torni aukeaa vaikka kymmenen minuutin päästä.

Ja toisin päin, lentäjä voisi luoda vahdin, joka ilmoittaa kun johtoa toivotulle välille on saatavilla.

Ja tämähän kannattaisi tehdä "globaaliksi" eli kattaisi muutkin maapallon kolkat kuin Suomen.

Monella ei varmaan ole mahdollista suunnitella etukäteen lento- tai lennonjohtoaikoja. Tämänkaltainen sovellus saattaisi lisätä lennonjohdon ja lentäjien samanaikaista toimintaa. En usko, että olisi edes kovin vaikea tehdä.

teuro:
Quote

Monella ei varmaan ole mahdollista suunnitella etukäteen lento- tai lennonjohtoaikoja. Tämänkaltainen sovellus saattaisi lisätä lennonjohdon ja lentäjien samanaikaista toimintaa. En usko, että olisi edes kovin vaikea tehdä.


Olet oikeassa tämä ei ole kovin hankala asia. Itselläni ei välttämättä aika riitä, mutta idana ehdottoman mielenkiintoinen. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi.

Pade:
Tämä olisi hyvä kehitys idea Suomen liikenteen kannalta 

jukkapalander:
Eikö tämä sama toimi kun lennonjohtaja menee "päivystämään" ruudulle? 

compjpu:
Morjens!

Olen vasta viikon verran lennellyt verkossa ja heti on tullut huomattua, että eventien aikana lennonjohtoa on hyvin tarjolla, mutta muuten on pitkälti tuurista kiinni, onko lennonjohtoa saatavilla.

Parikin kertaa on käynyt niin, että esim torni on ollut miehitettynä kummassakin päässä, kun kirjaudut sisään, mutta kirjautuvat ulos juuri ennen kun olet itse valmis lentämään. Tämän vuoksi pari kysymystä:

1) Onko olemassa järjestelmää, johon lennonjohto kirjaa arvauksen paikallaolosta?

2) Jos tämän topicin mukaista järjestelmää lähdettäisiin tekemään, niin mistä saisi lisätietoja järjestelmistä, joista voi kysellä lennonjohtajien "lupia" eri kentille/sektoreille?

Kiitos!

Navigation

Up one level

Next page