Keskustelua liikenteestä

<< < (2161/3034) > >>

UA22:
Quote

tästä viimeisimpänä esimerkki, jossa isä ajoi juuri uuden auton kuoppaan Kehä III:lla sillä seurauksella että vasen etuvanne ja rengas meni vaihtoon


Taisi saada korvauksen tielaitokselta tai kuka sitä tietä nyt sitten pitää kunnossa?

Vastaava juttu -> http://www.kaleva.fi/uutiset/kuoppa-tuli-kalliiksi-tiehallinnolle/628910

Unzki:
Quote

Taisi saada korvauksen tielaitokselta tai kuka sitä tietä nyt sitten pitää kunnossa?


Tai sanotaan niin, että tulee saamaan. Vähintäänkin surullisen surkuhupaisaa oli "asiakaspalvelu" kun asian tuonne esitti, kun ensimmäisenä vastataan suoraan, että "asian käsittelyssä menee vähintään 4kk" Ei muuta, mutta ei olisi kiva tilanne, mikäli autosta hajoaisi enemmänkin, eikä olisi rahaa sitä korjata, niin siinähän sitten olet 4kk autotta. Naurettavaa toimintaa, mutta ei kyllä yllätä liioin. No, eiköhän ne rahat sitten tule 4kk päästä

andy1:
Mihinköhän mä voisin laittaa korvausanomukset, kun meni kahdesti rengas päällysteestä puuttuvan palasen takia Karjalassa? Leningradin piirin tiehallinnon palautepuhelimeen?

-A-

Sami Aaltonen:
Quote

(Hehe, etpä toisaalta tuossa yllä muuta väitäkään, mutta tulipa nyt vihdoin kirjoitettua vastaus kaikkiin niihin edellisiin ESP-vastaisiin kommentteihisi ja muihin avautumisiin tylsänä hetkenä )

Niinpä niin. Kyllä se Sami on se ihminen joka sen auton sinne ajaa, ei ESP eikä se auto, oli se uusi tai vanha. Ihminen tekee inhimillisiä virheitä, nukahtaa rattiin, katsoo radiota juuri silloin kun joku jarruttaa edessä, ajaa humalassa (no tuo ei ole inhimillinen virhe), tekee arviointivirheen, reagoi väärin tilanteeseen, tien kunto on huono tai sen kunnossapito on laiminlyöty (tästä viimeisimpänä esimerkki, jossa isä ajoi juuri uuden auton kuoppaan Kehä III:lla sillä seurauksella että vasen etuvanne ja rengas meni vaihtoon, josta olisi hyvin muuten voinut lähteä auto räpylästä ja taas kun Sami olisit ajanut ohi ja nähnyt uuden bemarin, vieläpä nelivetomallisen sellaisen kaiteessa niin olisit täällä maalaillut, että taas on menty tuhatta ja sataa....) jne jne, kaikissa noissa se, että onko siinä autossa ESP vai ei, tai oliko se auto uusi tai ei, ei vaikuta tippaakaan siihen, että se onnettomuus tapahtuu. Suurin osa onnettomuuksista ja pienistä kolareista on juuri tämän tyyppisiä, arkisia inhimillisiä virheitä. Oletko koskaan ajatellut sitä? Tuntuu, että aina kun näet auton (yleensä sitimaasturin, bemarin, mersun tai audin) siellä kaiteessa tai ojassa, niin se on johtunut ylinopeudesta tai liian suuresta tilannenopeudesta.

Päivittäin tapahtuu pieniä peltikolaireita, ulosajoja jne joita ei uutisoida lainkaan. Kannattaa siis hieman Sami miettiä, että onkohan niihin onnettomuuksiin ja tieltä suistumisiin muitakin syitä kuin ylinopeus tms.. Ainakin sopisit kyllä hyvin siihen sakkiin joka kehittää liikenneturvallisuutta Suomessa, koska siellä on kovin samanlainen ajatuskulttuuri kuin sinulla.. Tiellä on vain yks paha ja se on se ylinopeus

/Mikko


Niin no joo....
Meinasin vaan, että kun itse olen todennut sen niin monta kertaa:
Kun nopeus on kohdallaan, niin kaikki pienet turhat virheet ja huomaamatta jäämiset jää kokonaan pois.
Kun vauhtia on liikaa, kaikki tulee vastaan vähän turhan kiireellä, pitäisi nähdä se ja reagoida siihen ja tähän ja tohon ja silti ei meinaa aika riittää.
Ja sillon niitä turhia kolareita juuri tulee, kun hosutaan ja ei malteta tiputtaa nopeutta tarpeeksi pois. Oli kyse mistä tahansa tilanteesta.
Ihan kokemuksella puhun.

Tilannenopeus on se, mikä ratkasee aika monessa tilanteessa, tiedän kyllä mistä puhun.  Unzki:
Quote

tiedän kyllä mistä puhun.  

Se on kyllä tullut selväksi

Navigation

Up one level

Next page

Previous page