Keskustelua liikenteestä

<< < (2241/3033) > >>

mmniemi:
Quote

Onko siis lakien noudattaminen selektiivistä? Nelivilkkujen käyttöä kaihdetaan, mutta kännykkään puhutaan surutta ajon aikana. Koirankakan pussittamisesta puhumattakaan...


En minä ainakaan pussita koirankakkaa ajon aikana

Miksu:
Quote

Saksassahan on tosiaan tapana että kun liikenne Autobahnalla tyssää, niin jonon viimeinen laittaa hätärit päälle. Hyvin toimii, eikä Polizei sakota...


Ja on tultu nähtyä myös sitä että raskaammat majakoilla varustetut ajoneuvo-yhdistelmät iskevät myös majakat päälle yms, että varmasti näkyy että jono seisoo

jari58:
Tuttu rekkakuski (vävypoika) kertoi että jono pysähtyy todella äkkiä. On kuulemma usein joutunut seisomaan jarrulla...

nrostedt:
Quote

Vähän melodramaattinen tulkinta minun mielestäni. Kaikki käytettävissä olevat keinot onnettomuuden välttämiseksi lienevät loppupeleissä sallittuja, kuten myös terveen järjen käyttö.

Vai epäiletkö että hätävilkkuja tuon "muutaman sekunnin" aikana käyttäneitä olisi alettu jälkikäteen sakottamaan? En usko.En minäkään. Mutta ongelma on siinä että suomalaisia on opetettu että hätävilkkua ei saa käyttää kuin äärimmäisessä hädässä eikä ainakaan silloin kun auto on liikkeessä. Väitän että tämän takia useimmilla suomalaisilla ei tule edes mieleen että kytkisivät hätävilkun päälle jarrutuksessa. Elleivät sitten ole ajaneet Euroopassa ja kokeneet tällaisia täysjarrutustilanteita. Sen takia niitä kolareita tulee.

Voin vakuuttaa että kun 160 km/h nopeudessa mäennyppylän takana liikenne seisoo, olet kiitollinen siitä että edelläajavat ovat laittaneet hätävilkut nopeasti päälle. Tämän takia jokaisen saksalaisen autoilijan käsi lentää tällaisessa tilanteessa välittömästi hätävilkkunapille. Ei ole kivaa jos takanaoleva puskee omasta takakontista läpi. 

Itselläni onkin edelleen tämä refleksi tallessa ja käytänkin joskus hätävilkkkuja jarrutuksissa, vaikka Suomessa tällaiset tilanteet sattuvat todella harvoin. Sakoista on turha olla huolissaan. Mieluummin sakkomaksu ja ehjänä pysynyt auto (ja henkilöt) kuin toisinpäin.

ilmailukärpänen:
Uusissa autoissa on hätävilkkujen tilalle tulleet nopeasti vilkkuvat jarruvalot, jotka siis aktivoituvat ns. hätäjarrutuksessa. Myös hätävilkut toimivat myös monissa automaattisesti, vastaavassa tilanteessa. Meillähän nämä on"koodattu" ilmeisesti pois päältä?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page