Keskustelua liikenteestä

<< < (2357/3033) > >>

harriveikko:
Liikun työkseni (rekkakuski),enkä eläessäni ole jättänyt huomiotta moottoripyörää,enkä mopoa.Takana on reilut kolme miljoonaa kilometriä,eli en kyllä ymmärrä mitä on ajateltu,kun ajaa prätkän eteen,ei ainakaan autoilua.

Stumppi:
Quote

Eräs tuttavani oli kolarissa tänään.

Maantiellä vastaantuleva pakettiauto kääntyi vasemmalle ja kaveri prätkällä kylkeen. Motskari lunastukseen, kaveri selvisi onneksi ruhjeilla ja käden murtumalla. Mikähän mahtaa olla pakettiautokuskin selityksenä ettei väistänyt vastaantulevaa prätkää? Ei nähnyt? Puhui kännykkään? Oli päissään? Ajatuksissaan?  "Ei sieltä eilenkään tullu"?

Hitto että sapettaa tollaset puusilmät   

Mulla meinas käydä tänään samanlainen, erona se, että olin itse yhdistelmällä liikenteessä, vastaan tullut hakeauto kääntyi vasemmalle suoraan mun eteen. Löin jarrut pohjaan, takana tullut sora-auto löi myös jarrut pohjaat. Hakeauto käänsi äkkiä veturin takaisin omalle kaistalle, hakeauton perässä tullut säiliöauto tuli niinikään jarrut pohjassa, väisti pysähtyneen hakeauton ojan kautta, itse väistin kyseisen hakeauton risteysalueen kautta helv**** tiukalla ohjausliikkeellä n. 60 km/h vauhdissa. Oma yhdistelmä oli lähellä kaatua, kuin myös vastaavan väistöliikkeen tehnyt säiliöauto. Onneksi mun takana tulleella sora-autolla oli sen verran turvaväliä että kerkes pysähtymään ennen mun peräkärryä. Et kyllä tilanteita saa ammattikuskitkin neljästään aikaan autiolla tiellä! 

mmniemi:
Quote

No kaverin motskari oli edellisenä yönä käytössä, joten tuskin oli ajovalo pimeänä.


Niin niin, ja ne valot oli tietty ihan koko ajan päällä siihen mälliin asti? Ja siinä pärrässä tietty on valoautomatiikka, joka sytyttää ajovalot automaattisesti kun mopo käynnistetään? Ja inhimillinen unohdus on toki poissuljettu vaihtoehto, kun kyse on kaverista 

Oli valot tai ei, se tuollainen moottoripyörä ei aina ole helpoin havainnoitava. Ei edes suoralla tiellä. Ihminen tekee myös virheitä ja virheiden mahdollisuus kasvaa mitä enemmän on osatekijöitä sopassa. Kuten vaikka vastaantulevia autoja, jonka takaa se motskari saattaa päästä yllättämään. Ihan samalla tavalla se voisi sattua myös sinulle. Mietin vain, vieläkö silloin tökittäis puusilmää? 

Koo:
Kyllä näyttäis Suomeen tuotavissa tuon mallin pyörissä olevan kaikissa "pakkovalot" eli ajovalot syttyvät ja sammuvat virta-avaimesta. Valovariaationa ajossa löytyy siten sekä pitkät että pätkät.

Veikkaan että kyllä tuo pakukuskikin muutaman kerran miettii miksi ei havainnut motoristia, ja voi olla että itsekin manaa itseään puusilmäksi - minä ainakin tekisin niin. Toivottavasti tästä tuli tapahtuman osapuolille sellainen kokemus, että mahdollisesti kehittyvä varovaisuus ehkäisee jonkun tulevan ja kenties tuhoisamman tapahtuman.

mmniemi:
Quote

Kyllä näyttäis Suomeen tuotavissa tuon mallin pyörissä olevan kaikissa "pakkovalot" eli ajovalot syttyvät ja sammuvat virta-avaimesta. Valovariaationa ajossa löytyy siten sekä pitkät että pätkät.


OK, hyvä niin. Pitäisi olla vielä sellainen, että niitä valoja ei saa pois. Mikään ei ärsytä niin kuin valoton ajopeli, oli se sitten auto tai mopo...

Navigation

Up one level

Next page

Previous page