Keskustelua liikenteestä

<< < (2365/3033) > >>

kille:
Quote

Pitäisi vissiin jo hankkia se videokamera autoon tallentamaan ajon aikana. Saisi jälkeenpäin katsoa idiootteilua ja pistää juutuubiin.


http://www.roadhawk.co.uk/

Pe7e:
Pari mieleenjäänyttä tilannetta tältä viikolta.

1. Melko röyhkeä rekkajore. Ajelin kehä3 länteen päin keskimmäistä kaistaa, kun koivuhaan liittymästä liittyi rekka kehään. Pidin koko ajan saman kaistan, ja tämä tuli ensin taksikaistalle, ja edelleen vilkku päällä vasemmalle. Pidin kuitenkin kaistani koska tietääkseni minulla ei ole mitään velvollisuutta väistää liittymästä tulevaa. Kylkeen se sieltä meinasi tulla niin, että oli PAKKO väistää vasemmalle kaistalle. Räikkä pohjassa tietysti. Mikään kiire sillä ei ollut vaihtaa siitä taksikaistalta siihen keskimmäiselle, mutta piti vaan jostain syystä ihan väkisin tunkea siihen. Aika ***tun kusipää kuljettaja. Ja aivan varmasti näki minut peileistä, koska olin rinnalla koko ajan menossa ohi.

2. Epäselvät tiemerkinnät. Turun motarilla olevien tietöiden / päällystetöiden kohdalla. Ennen työmaata piti tietty hidastaa 50km/h nopeuteen ja sitten vaihtaa vasemmalle, koska tekivät töitä siinä oikealla kaistalla. Sitten taas takaisin oikealle ja merkinnät / kartiot loppuivat siihen. Ajeltiin letkassa oikeaa kaistaa, kunnes alkoi taas tulla kartioita ehkä tyyliin 200-300m välein niin, että oikea kaista oli kapeampi kuin vasen. Siinä kohtaa kävi mielessä, että hetkinen, kumpaakohan puolta tässä olisi tarkoitus ajaa. Edelleen ajettiin kuitenkin oikeaa kaistaa, kunnes edessä ajava vaihtoi kartioiden välistä vasemmalle kaistalle, ja syykin selvisi: oikealla kaistalla oli näiden tiekeisareiden peräkärry. Olisi siis ilmeisesti pitänyt koko matkan ajaa vasenta kaistaa. Melko huonosti kyllä hoidettu opastaminen tuossa kohtaa.

3. Mopopojat. 40km/h alue, pimeä mutkainen tie. Klo 00.30 suunnilleen. Ajeltiin rajoituksen mukaan tai vähän alle. Tie nousee pieneen mäkeen ja kääntyy loivasti oikealle meistä katsottuna Näkymää peittää vielä tietä reunustava korkea pusikko. Juuri mäen yläpäässä, jumalatonta vauhtia, vastaan suhahtaa kaksi mopopoikaa alle metrin päästä keulastani ohi. Ehdin juuri ja juuri nykäistä sen verran oikealle, että osuma vältettiin. Vähänkin kovempaa olisin ajanut niin olisi kolahtanut. Oli oikeasti sekunneista kiinni. No, vilkaisin peiliin ja näin kipinöitä ja jarruvalot. Pojat siis kaatuivat, molemmat. Käännettiin auto ympäri ja mentiin takaisin paikalle. Toinen pojista oli jo seisaallaan kun toinen istui maassa, ranne ilmeisesti poikki ja olka- ja kyynärpää verillä. Noustiin autosta ylös, ja ensimmäinen mitä sanoin eukolle, että soita ambulanssi. Poika siinä maassa huuteli, että ei tarvii ei tarvii. Sanottiin, että kyllä sä nyt näytät siltä, että kyllä tarvii. No, saatiin lanssi tilattua, ja siinä odotellessa kysyin siltä maassa istuvalta, verta syljeksivältä pojalta, että kuis sä tolleen ajelit?? Vastaus oli, että "se oli toi" Eli se kaveri joka tuskin sai naarmuakaan, ajoi meidän kaistalla, ja väisti meitä sen kaverinsa kylkeen, jonka seurauksena molemmat pusikkoon. Esitin seuraavan kysymyksen, paljon teillä oli vauhtia. Vastaus "ehkä kuuskyt seiskyt..." "Ja paljon tässä on rajoitus?" "neljäkymmentä..." Käytiin vielä katsomassa ne jäljet mitkä mopoista jäi, molemmat jarrutusjäljet alkoivat meidän kaistalta. Toinen puolesta välistä, toinen keskiviivan tuntumasta, ehkä 10-15cm viivasta meidän kaistan puolella. Niin, ja pyörät oli kevareita, joissa oli vielä se valkoinen kolmio kiinni molemmissa...

Olen entistä enemmän sitä mieltä, ettei tollasille lapsille kuuluis antaa vielä ajolupaa tollasiin vehkeisiin. Ei ne niillä osaa ajaa. Se 45 kulkeva mopo riittää ihan hyvin sinne 18:aan ikävuoteen asti. Ja opetuksena pojille se, että siellä omalla tutulla hiljaisella tielläkin voi joskus joku tulla vastaan. Sekunneista oli kiinni, että toinen näistä olisi osunut autooni, ja olisi käynyt huomattavasti pahemmin... nyt selvittiin poikki menneellä kädellä ja naarmuilla... niin ja rikki menneillä kypärällä, kevarilla ja puhelimella...

Kolauksen kuulleen, paikalle tulleen mummonkin mukaan "tässä ajetaan aina niin kovaa, että kyllä tähän pitäis niitä töyssyjä saada..."... Ei varmaan yhtään huonompi idea sekään... Poliisien saapuessa mummo luikkikin takaisin kotiin sanoen "mä en nähnyt mitään, mä vaan kuulin..."

Tapahtumapaikka siis Turku.

Juha:
Saikos herrat ees sakkoja? Espoonlahdessa kaatui mopoauto( ). Ajokieltoa ja sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Pe7e:
Quote

Saikos herrat ees sakkoja? Espoonlahdessa kaatui mopoauto( ). Ajokieltoa ja sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Ei tullut tuossa vaiheessa ainakaan mitään. Tai en itseasiassa tiedä. Pojat oli lanssin kyydissä kun toinen poliisisedistä kävi heitä jututtamassa. Toinen jututti meitä kauempana. Soittoa luultavasti joltain taholta tulee jossain vaiheessa.

Mutta pakko kai tuosta on jotain tulla. Eikös tuo vaikuta siihenkin, että sen oikean ajokortin(B) saanti siirtyy eteenpäin? Sääliksi melkein käy. Sitä se loukkaantunutkin siinä hoki, että prkl aina mulle käy näin. Nytkin se oli kaveri, joka ajoi vastaantulevien kaistalla ja väisti kylkeen. Kaverilla vähän olkapää naarmuilla eikä muuta, toisella käsi poikki jne. Oli kuulemma käynyt mopon kanssa aiemmin joku kaatuminen myös, kaverilla revennyt vaan takki, ja tällä samalla taas käsi poikki Noh, toisilla on vaan vähän huonompi tuuri... toivottavasti ottavat vaan opiksi noista... veikkaanpa, ettei se kovin kivaa ole käsi paketissa kulkea jatkuvasti... ja joskus se voi kolahtaa sitten kunnolla, ettei enää selviä edes pelkällä murtuneella kädellä...

tare:
Hidastetöyssyt ovat aivan liian matalia 40 ja 30 km/h alueilla nykyään .

Etureuna tehtävä teräväksi ja töyssyt  paaaaaljon korkeammaksi. 

Eli jos ajaa NORMAALISTI  matelemalla  todella hiljaa yli niin auto ei hajoa . Jos vähänkin kovemmin, niin renkaat ja auto rikki 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page