Keskustelua liikenteestä

<< < (2385/3033) > >>

tjh80:
Quote

Mulle jos tekisit tuon, että rupeat siinä rinnalla kiihdyttelemään, riuhtasen turpaan  Tai ainakin annan kansainvälisiä ääni- ja sormimerkkejä. Ihan oikeasti, sitä varten siellä rampilla on kolmio, että se on sen rampilta tulijan tehtävä liittyä liikenteeseen parhaaksi katsomaansa väliin. Siihen ei tarvita mitään "teiden ritareita" kiihdyttelemään ja antamaan tietä. Pahimmassa tapauksessa arvioit väärin ja estät sen rampilta tulijan aikeet kiihdyttää sopivaksi katsomaansa väliin. Et sinä anna normaalissakaan risteyksessä kolmion takaa tulijalle tietä...

Mikä siis jäi sinulta epäselväksi tuossa kommentissani. Kolmio on rampilta tulijalle ja väistämis velvollisuus, jos on hänellä epätoivoista siihen muun liikenteen seuraan pääsemiseen, hidastelkoot ja vaikka pysähtyy odottelemaan kiihdytyskaistan kohdalla sitä liikenteeseen pääsyä. En minä väistele autoja jotka eteen tulee kolmion takaa. Vakuutusyhtiölle ei jää sen kummemmin seliteltävää itselläni, vaan sillä kolmion takaa eteen tulleelle.

juksii:
Quote

Mikä siis jäi sinulta epäselväksi tuossa kommentissani.


Quote

painan vaan kaasua lisää että se rampilta tuleva pääsee perään köröttelemään


Toi on ehkä typerintä mitä voi siinä rinnalla tehdä. Täysin arvaamatonta käytöstä jota on rampilta tulijan aivan mahdoton ennakoida.

Muutaman kerran tuollaisia tullut eteen ja onneksi oma autoni kiihtyy riittävästi jotta yleensä noiden kanssa pärjää.

Kyllä se on se rampilta tulija joka katsoo sen sopivan välin minne menee eikä tietä pitkin ajavan tarvitse keksiä mihin väliin se nyt aikoo.

tjh80:
Quote

Toi on ehkä typerintä mitä voi siinä rinnalla tehdä. Täysin arvaamatonta käytöstä jota on rampilta tulijan aivan mahdoton ennakoida.

Muutaman kerran tuollaisia tullut eteen ja onneksi oma autoni kiihtyy riittävästi jotta yleensä noiden kanssa pärjää.

Kyllä se on se rampilta tulija joka katsoo sen sopivan välin minne menee eikä tietä pitkin ajavan tarvitse keksiä mihin väliin se nyt aikoo.

No tuo on teidän kahden mielipide asiasta, siitä en ala kiistelemään. Joka tapauksessa kyllä ne liikennesäännöt on ne tärkeimmät ja niitä noudattamalla pääsee pitkälle.
Liiankaan kohtelias ei kannata olla.

LauraP:
Nyt on pakko kertoa tapahtumasta joka sattui kesällä minulle ja työkaverille, liittyen tuohon vilkunkäyttöön ja kaistanvaihtoon. Jos ennen ei jonkun edelläajavan tarpeeton vilkuttelu ei pelästyttänyt niin nyt kyllä osaa odottaa ihan minkälaista liikennekäyttäytymistä tahansa.
Ajoimme Turun keskustassa toista isoa yksisuuntaista, ikinä en muista oliko se Koulukatu vai Puistokatu, noh poispäin joelta kuitenkin. Olimme keskimmäsellä kaistalla kolmesta, koska tiesimme että edessäpäin oli vasemmaisin kaista kiinni tietyön takia, kun siitä aiemmin ajoimme ja pistimme asian merkille. Päämääränä oli kääntyä vasemmalle Ratapihankadulle ja siksi sinne vasemmalle kaistalle vaihdoimme heti kun tietyö oli ohitettu ja kaista auki.
Huomasimme että kaikkein oikeanpuolimmaisella kaistalla oli Toyota, joka vaihtoi suunnilleen samaan aikaan kaistaa keskelle kun me vasemmalle. Se jäi kärkkymään tilaa päästäkseen samalle kaistalle meidän eteemme vilkku päällä. Työkaverini oli ratissa ja huomasi asian.  Liikennettä oli ihan p*rkeleesti ja jono eteni muutenkin tosi rauhallisesti. Ainoa tapa miten olisimme voineet tehdä tilaa kaistanvaihtajalle olisi ollut pysähtyminen, joka taas oli vähän kyseenalaista siinä ruuhkassa. Oletimme auton odottavan väljempää väliä. Paha sanoa miten paljon aikaa kuskilla oli reagoida seuraavaan tapahtumaan, vauhtia oli koko letkalla reippaasti alle rajoituksen joten hänet yllätti kai Toyota-kuskin täysin ennustamaton käytös.  
Yhtäkkiä tämä Toyota ryntäsi eteemme ihan liian ahtaaseen tilaan ja kolahti. Varsin kevyesti mutta kuitenkin. Menimme selvittämään asiaa sivukadulle. Rouva joka ajoi Toyotaa väitti että olimme tulleet hänen päälleen tahallaan, ja että emme tehneet tilaa kun hän oli näyttänyt vilkkua (WTF!). Me olimme hiukan toista mieltä, ajoimme vain suoraan ja hän rykäisi eteen aika yllättäen, että pysähtyäkkö olisi pitänyt? Täti ei antanut periksi, me emme myöskään.
Kutsuimme poliisin paikalle tilannetta selvittämään. Täti intti vastaan poliiseille ikuisuudelta tuntuvan ajan. Kun hänelle tehtiin viimein selväksi hänen syyllisyytensä, että hän voisi toki mennä käräjöimään jos oli eri mieltä, hän luovutti. Poliisit kertoivat että olemme todennäköisesti olleet kuolleessa kulmassa Toyotan kuljettajasta katsoen (meillä oli kirkkaankeltainen iso pakettiauto, jota ei voi olla normaalisti huomaamatta).  Törmäyksestä tulleet jäljet tukivat kertomustamme että me olimme liikkuneet suoraan ja Toyota oli tullut poikittain eteemme.
Toyota-täti olisi saanut vielä sakot ellei poliisi olisi armahtanut poikkeuksellisten liikennejärjestelyjen aiheuttaman hämmingin vuoksi. Kolarin tapahtumiseen varmasti vaikutti moni asia, kuten se että me emme olleet enään raskaan työpäivän jälkeen ihan skarpeimmillamme. Tädillä oli kiire, sitä hän jaksoi meille selventää kun ei olisi millään halunnut odotella poliisien paikalle saapumista.  Vähän jossittelua  .
Tämä tapahtui luojan kiitos todella hiljaisissa nopeuksissa, mutta Toyotasta meni peltiä ruttuun ihan huolella, ja tuli meidänkin pakuun pari naarmua. Päällimmäiseksi jäi mieleen se ällistys miten yllättävän äkkiä kaikki tapahtui, ja miten huolettomia ihmisiä tien päällä liikkuu.
Jos tämä törttöily olisi tapahtunut moottoritienopeuksissa, en tiedä olisiko kaistanvaihtaja enään kävellyt paikalta.  Kaistaa vaihtava on vastuussa siitä että kaistan vaihto tapahtuu turvallisesti. Jos joku vilkuttelee jo hyvissä ajoin takaa tulevalle, joka pelästyy ja jarruttaa, ja tämän takana ajavat pelästyvät edessä jarruttelijaa. Jollain onkin sitten liian lyhyt turvaväli tai muuten vaan koomassa ratin takana niin aika kauhean sopan ainekset on kasassa.
Älkää näyttäkö varmuuden vuoksi vilkkua takaa tuleville, sillä se voidaan oikeasti tulkita niin että sieltä nyt tullaan eteen. Ei ne muut autoilijat vieläkään ole oppineet lukemaan ajatuksia.

Edit. typo

Miksu:
Koulukatu menee poispäin joesta. Koulukadun ABCstä on helppo muistaa. Se rautatiesilta juuri ennen kys. ABCtä on kyllä aika tappo. Välillä on joka ikinen tunti rekkaa siinä kiinni...

Navigation

Up one level

Next page

Previous page