Keskustelua liikenteestä

<< < (2405/3034) > >>

yeeman:
Quote

Miten ne "täydet valot" lisäävät yhdistelmän näkyvyyttä takaapäin? Toisekseen, jos paikalla on ollut pimeää, niin heikkotehoisetkin valot pitäisi silloin nähdä.


Vaikea tosiaan sanoa olosuhteita tuntematta olisiko lisävalaistuksesta ollut apua. Kirkkaalla yökelillä valaisettomalla tasaisella tiellä pienet tuikut näkyvät, mutta jos pimeyteen liittyy auerta tms. eteenpäin valaisevat ajovalot voivat hyvinkin luoda valokehää, kontrastia ja muuta kivaa, mitä esimerkiksi rakennusten epäsuorassa julkisivuvalaistuksessa käytetään tehokeinona. Monesti pimeällä ajovalojen siroaminen ilmakehään näkyy mäkikumpareidenkin taakse. Ehkä sit kantsii soittaa sinne hätäkeskukseen, jotta ainakin ilmoitusvastuu siirtyisi eteenpäin.

dera:
Quote


Voin jo kuvitella, miten hätäkeskus suhtautuisi pyyntöön saada poliisi paikalla sen takia, että auto seisoo nyt seuraavat pari tuntia tien sivussa hajonneena... Toivottavasti moisen idioottimaisen perustelun jälkeen valitetaan vielä hoviin. Sitä en sano, etteikö kuljettajassakin olisi vikaa (hätävilkut olisi voinut olla päällä ja kolmio asetettuna), mutta heitto poliisin paikallekutsumisesta on naurettava, kuin myös tämä höpötys: "Talviaamun pimeys edellytti parkkivalojen sijaan täysiä valoja ja hätävilkkuja"

Miten ne "täydet valot" lisäävät yhdistelmän näkyvyyttä takaapäin? Toisekseen, jos paikalla on ollut pimeää, niin heikkotehoisetkin valot pitäisi silloin nähdä.


Tuo haisee pahasti siltä, että kuskin asianajaja on ollut pihalla kuin lumiukko, noi käräjäoikeuden perustelut ovat niin onttoja, että hovissa jutun luulisi kaatuvan päälaelleen että heilahtaa.

dera:
Quote

Herkkä sekä tarkka....


Jaa traktorin ohjaus?

Miksu:
Mielestäni kyllä... Kun vauhdilla ajaa niin herkkä mutta kun sitä vaikka ns EK-nopeuksissa ajelee niin on se kyllä ihan tarpeeksi tarkka...

susiluoto:
Tuntuu ihan äkisti ettei tuo Mikko ole suuresti ollu liikenteessä millään laitteella.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page