Keskustelua liikenteestä

<< < (2421/3034) > >>

Marika:
Niin no toisaalta on niitä, jotka osaa ajaa se puhelin korvalla ja tarvittaessa pitää sitä korvalla ilman käsiä (esim. vaihdetta vaihtaessa). Mutta sitten taas on kuskeja, jotka ajaa puhelin korvalla, vaikka ajaminen on jo valmiiks mitä on. Eli vähän kaksipiippuinen juttu. Itse en harrasta puhumista ajaessa, vaan koen näppärämmäksi pysähtyä jos kyseessä on tärkeä puhelu. Toisaalta siinä vaiheessa, kun puhelimen uusin niin voisin jonkun bluetooth- viritelmänkin hankkia. Eikös puhelimen pito kaiuttimellakin ole muuten luvallista? (Puhelin siis ei kädessä).

Kerran muuten ihmettelin edessä ajavan hitaita liikkeellelähtöjä. Tarkemmin katsoessa huomasin kuskin lukevan jotain juorulehteä. Ja oli siis taajamassa.

Joona:
Quote

Eikös puhelimen pito kaiuttimellakin ole muuten luvallista? (Puhelin siis ei kädessä).


Kyllä. Vain ulkoisen matkapuhelimen kädessä pitäminen ajon aikana on kielletty. Huomioitavaa on, että esim. pallien raapiminen, perseen kaivaminen, tupakointi, radion käyttö, juomien juominen tai ruoan syöminen yms. oheistoiminta on sallittua. No joo, tarkalleen ottaen kaikki ajoa häiritsevä toiminta taitaa olla kiellettyä, mutta matkapuhelimen kädessä pitäminen on se, josta rangaistaan ja jota valvotaan. Poliisi tuskin sakottaa ketään esim tupakoinnista tai kahvin juomisesta ajaessa. Eikä raskasta liikennettä pääosin muutenkaan pysäytetä puhelimen takia.

Laki on yhtä naurettava kuin ajokorttiin ajettava uudistus, että tavalliset vähän ajavat henkilöautoilijat joutuvat uusimaan ajokortin 10 vuoden välein mutta me tien päällä asuvat raskaan liikenteen ammattilaiset(?) joudumme uusimaan ajokorttimme 5 vuoden välein, jotta meillä pysyy ammattitaito yllä. Mihin perustuen henkilöautoilijan ajotaito on korkeampi. Tai mihin perustuen nämä vuosiluvut on laadittu. Lähtökohtaisesti uskon, että paljon ammatikseen ajava selviytyy liikenteestä huomattavasti paremmin kuni vähän ajava henkilöautoilija.  Täten ehdotankin ammattikuljettajille kortin uusimista 10 vuoden välein, rahtispedeille 5 vuoden välein ja henkilöautoilijoille 6 kuukauden välein lisättynä psykologisella testillä.

Miksu:
Tai sitten jokin hieno verrattavissa sakkojen tms määrään tämä kortin uusiminen? Ja pistokokeita linkkuihin ja rekkoihin ja niistä vaikuttaa sitten myös kortin/ammattipätevyyden uusimiseen? Miten muuten ns. autopuhelimet? Ainakin osassa linkuista vielä roikkuu kojelaudassa Nokian luuri. Ja meinaan siis autopuhelinta, en kännykkää...

Joona:
Quote

Tai sitten jokin hieno verrattavissa sakkojen tms määrään tämä kortin uusiminen? Ja pistokokeita linkkuihin ja rekkoihin ja niistä vaikuttaa sitten myös kortin/ammattipätevyyden uusimiseen? Miten muuten ns. autopuhelimet? Ainakin osassa linkuista vielä roikkuu kojelaudassa Nokian luuri. Ja meinaan siis autopuhelinta, en kännykkää...


Kuten tuossa aikaisemmin jo kirjoitin, tuommoisen kiinteästi asennetun johdollisen (joka sotkeutuu ratin väliin) luurin käyttö on sallittua, sillä se ei ole lain määrittelemä kielletty puhelin. Suunnitelmissahan on että esim kärähtäminen ratista vapaalla saattaa viedä ammattipätevyyden ikuiseksi eli tuhota ammatin.

Miksu:
Siinä vaiheessa kusee ja pahasti...

Taas oli muuten linja-auto alan kuninkaat vauhdissa.... Käännyn kaupan pihasta oikealle ja siinä on heti bussipysäkki mihin edestäni mennyt bussi on juuri jättäny matkustajat. Olen bussin keskivaiheilla kun tämä kuljettajien kuningas päättää kiilailla siihen eteen... Ei kuitenkaan pääse kun en kerran lyö jarruja pohjaan. Sen jälkeen ajeleekin 1-2m päässä perässäni ja kun tulee ohitse niin ei kai sitä voi enää mulkkumaisemmin tehdä... Kylkeä raapien (tilaa olisi ollut) ja sulkee mut sinne linja-auton ja reunakiveyksen väliin, ei muutakuin jarrua. Ja hyvä kun ei kuskilla ollut keso pystyssä. Katseli sellaisella ilmeellä että mut pitäis kait siihen paikkaan tappa..
Koko loppumatkan kotio sitten mietin mistä tämä johtui... Vilkkua käytin, valot oli päällä ja muutenki ajelin asiallisesti tien reunassa.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page