Keskustelua liikenteestä

<< < (2473/3031) > >>

hynkel:
Quote

Useimmat joutuivat tekemään lähes paniikkijarrutuksen näkyvyyden kadotessa välittömästi nollaan.


Näkemyksesi mukaan se, että loskaiselta tieltä lentää loskaa, tulee henkilöautoilijoille keskimäärin pääasiassa yllätyksenä? Vai?

"Ylileveydellä" ei ole mitään merkitystä asiaan kunhan se romu pysyy omalla kaistalla.

oh2dw:
Quote

Näkemyksesi mukaan se, että loskaiselta tieltä lentää loskaa, tulee henkilöautoilijoille keskimäärin pääasiassa yllätyksenä? Vai?Rajansa silläkin. Olen minäkin ollut muutaman kerran tilanteessa, jossa ylinopeudella ohittava isopyöräinen tunkee oikeanpuoleiset pyöränsä kaistojen väliselle loskavallille. Tavara oli niin painavaa, että lasinpyyhkijät pysähtyivät kesken kaiken. Autolijahan ei saa roiskia rapaa jalankulkijoiden päälle. Mutta viis muista autoilijoista, vaikka millaista vaaraa aiheutettaisiin.

Joona:
Quote

Näkemyksesi mukaan se, että loskaiselta tieltä lentää loskaa, tulee henkilöautoilijoille keskimäärin pääasiassa yllätyksenä? Vai?


Kyllä joskus on joutunut itsekin laittamaan nelivilkut päälle ja jarrut pohjaan moottoritiellä, kun esim. kolme Ilmari Lehtosen täysperää ajaa vasemmalla kaistalla paksun lumihangen päällä lumisateessa ja keli on sellainen pöllyävä. Sieltä nousee perästä niin järkyttävä lumipilvi ettei välillä edes omien ajovalojen keilaa näy enää lainkaan ja tiestä ei ole mitään havaintoa kun on vain valkoinen maa, ei mitään jälkiä tai kaistaviivoja ja lunta pölisee. Se on aika paha hetki ja aiheuttaa mahdollisen vaaratilanteen. Olet varmasti autonkuljettajana itsekin kokenut saman. Ei se varmasti tule yllätyksenä henkilöautoilijoille mutta kyllä se yhtä vittumainen on joka kerta. Näkeehän sen välillä jo kun ne lähtee ohi ja jää kärryn takapään kohdalle junnaa kun ei uskalla siitä paskapilvestä mennä ohi kun suola ja vesi lentää.

jamann51:
    Sekoitan keskustelua ja palaan vielä vähän tuohon taksikohtaan.Lueskelin päivän Ilkkaa,sieltä osui silmiini juttu,josta sanatarkka lainaus:"Suomessa on euroopan toiseksi huonoin autokanta Kreikan jälkeen" Voi hyvinkin olla faktaa,mutta kertoisiko joku minulle,miten tähän suhteutetaan euroopan hienoin taksiautokanta joka löytyy suomesta,siis ihan noilta taksitolpilta ja maaseutupaikkojen taksikämpiltä! Isommissa kaupungeissa voit nähdä liikennevirrassa ainoastaan alle kolmivuotiasta pirssiä,joukossa myös uutta S-mersua (a.100.000€). Niin,tätä olen monesti pohtinut lähinnä tuota taustaa vasten,että kai noita paskahousuja (nyt tarkoitan sossulaisia)vois ihan parinkympinkin kalustolla kuljetella.Kuitenkin asia on niin,että laitapuolen kulkijat ja juopot työllistävät takseja vähintään 50% heidän asiakaskunnastaan!Eli vähän ajatusleikkiä:kuvitellaan,että jollain hokkus-pokkustempulla poistetaan alkoholi ja huumeet yhteiskunnasta,väitän että vähintäin puolet takseista joutuisi kouluttautumaan uudestaan! Ja itse en ole mikään absolutisti viinan suhteen,siitä nyt ei ole kysymys! Ohessa parin vuoden takainen kuva eräältä euroopan taksitolpalta,kyseessä ei muuten ole mikään periferian takapajula,vaan ihan fiksua porukkaa näillä "klassikoilla" kyyditään!
  *edit* täytyy myöntää,että Skodaa ja Toyotaa on myös ilmestynyt taksirivistöihin viime aikoina

[ Attachment not found - or removed ]

Judanssi:
Kyllähän Suomessa hyvät taksit on - kiitos autoverottomuuden.

Kun ostaa verottomana taksin ja ajaa sillä lain vaatimat vuodet (3 vai 4?) niin sen jälkeen auto voidaan myydä ilman veroseuraamuksia ja ostaa uusi veroton kulkupeli. Toki kilometrejä tulee sen verran, ettei se auto ihan nollakorvauksella vaihdu, mutta melko pieni kulu kuitenkin jää.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page