Keskustelua liikenteestä

<< < (2501/3034) > >>

pho201:
Quote

....
kaljan ja miettii että uskaltaisiko lähteä ajamaan vai ottaisiko taksin tai bussin? Reino valitsisi helpommin taksin jos rangaistukset olisivat kovempia.


Niinhän sinä sanot, mutta ihminen ottaa ihmeellisiä riskejä jos kiinnijäämisen riski on pieni. Eikä tämä koske vain liikennettä. Elämme keskellä maailmanlaajuista finanssikriisiä, jonka taustalla on muiden rikkeiden ohella tämä sama asia. Veronmaksajahan riskinoton seuraukset lopulta kantaa, joten ei väliä vaikka menisi miljardeja. Mitenkäs olisi (myös) rangaistusten koventaminen tässä asiassa?

Pekka

Pe7e:
Jos sitten taas liikenteestä vaihteeksi... esitän vastauksen kysymykseen "Miksi onnettomuuksia / peräänajoja / ketjukolareita sattuu?"

Siksi että:
[ Attachment not found - or removed ]

Ajelin rajoituksen mukaan tyhjällä kehällä n. klo 02 aikaan. Sitten kuvassa näkyvä taksi liittyi myös kehälle jossain kauempana takana, lähestyen kuitenkin koko ajan perääni.
Havaittuani tuon aura/suolausauton vilkkuvalot aloin hiljentämään vauhtia jarruttaen kevyesti, koska en vielä nähnyt mitään muuta kuin nuo vilkut. Näkyvyys siis todella huono lumisateen ja tuon auran perästä nousevan lumipöllyn takia.
Jäin hyvän turvavälin päähän tuosta aurasta, nopeutta oli ehkä noin 50-60km/h (eli auran nopeus). Taksi, yllätys yllätys, tuli aivan perseeseeni kiinni, kuten tapana on.
No siinä sitten muutama metri ajeltiin tuon auran perässä, kunnes taksille tuli aivan pakottava tarve päästä ohi. Lähes nollanäkyvyydellä keinolla millä hyvänsä nilkutti ohitseni, tuohon väliin.
Näin sen verran, että ratissa oli joku ehkä tuurilla yli 20v kloppi. En tiedä miten tuollaiset idiootit pääsevät noihin hommiin. Sentään asiakaspalveluammatti ja vastuussa matkustajista. Luulisi vaadittavan edes jonkinlaista ajotaitoa ja ennenkaikkea järkeä. Ei ilmeisesti.
No anyway, tuosta kun "sopiva" kohta tuli, niin paineli vielä oikealta ohi tuosta aurasta, vaikka se aura meni lähestulkoon keskellä tietä. Toivottavasti ko. spede on tällähetkellä jossain ojanpohjalla.

No vähän matkaa taas päästiin, kun perääni ilmestyikin yhtäkkiä muutaman auton letka saman ammatin edustajia, yllättäen taas 5 metrin turvavälein toisistaan ja minusta. Vastaus siihen miksi ketjukolareita sattuu.
Mitä jos tiellä / tien oikeassa laidassa olisi ollut jotain (esim. joku pysähtyneenä, kuten näillä keleillä välillä näkee), jonka takia minun olisi pitänyt jarruttaa yllättäen kovempaa? Mulla olisi ollut siinä tapauksessa 5 taksikuskia takakontissa.
Ei v*ttu oikeesti. Mistä lie muropaketeista nuo ovat korttinsa löytäneet. Ja selkeästi olleet jossain muualla kuin paikalla, kun järkeä on jaettu...

Ja ennenkuin joku alkaa tavan vuoksi jeesustelemaan ja puolustelemaan noita idiootteja, vastaan jo etukäteen, että aivan turhaa. Tuollaista ajotyyliä ja käytöstä ei pysty puolustelemaan. Ja se, että ollaan töissä, tai että on kiire hakemaan / viemään asiakkaita, ei ole mikään syy tuollaiseen perseilyyn.

Rami2106:
Tuohon edelliseen liittyen muutama kommentti. Kyse ei ole mistään muusta kuin rahasta (=ahneudesta). Mahdollisimman monta kyytiä pitää ehtiä vuoron aikana. Milloinkohan joku keksii, että nuo ns. "ammattiautoilijat" ovat iso riski liikenteessä juuri sen takia, että mitä kovempi vauhti sitä enemmän rahaa. Ajan yli 25 tkm vuodessa enkä tuolla maakunnissa saati täällä Kivikylän kehäteillä muista tavanneeni yhtään rekkaa tai kuorma-autoa, joka ajaisi nopeusrajoitusten mukaan.

tom_joke:
Quote

Jos sitten taas liikenteestä vaihteeksi... esitän vastauksen kysymykseen "Miksi onnettomuuksia / peräänajoja / ketjukolareita sattuu?"


Yksi syy myös tuo yleistynyt kännykkäkameran käyttö ajaessa! 
Myös sellaiset ihmiset ovat syyllisiä onnettomuuksiin jotka menevät paniikkiin aura-auton ja muun tietyöajoneuvon tai hälyytysajoneuvon kohdatessa! 
Kyllä tuossa tilanteessa sun olisi ollut huomattavasti turvallisempaa ajaa sen aura-auton ohi sitä päälle kuuttakymppiä (jos talviajotaito hallussa) kuin ajaa sen perässä siellä lumipöllyssä. Et sattumoisin ole blondi? 

Pe7e:
Quote

Myös sellaiset ihmiset ovat syyllisiä onnettomuuksiin jotka menevät paniikkiin aura-auton ja muun tietyöajoneuvon tai hälyytysajoneuvon kohdatessa! 
Kyllä tuossa tilanteessa sun olisi ollut huomattavasti turvallisempaa ajaa sen aura-auton ohi sitä päälle kuuttakymppiä (jos talviajotaito hallussa) kuin ajaa sen perässä siellä lumipöllyssä.

Ai sinäkin olisit ollut yhtä idiootti kuin se taksikuski ja vetänyt sieltä puolenmetrin hangesta ohi kun tuo ajeli siinä keskiviivan päällä? No mikäpä siinä. Aivot narikkaan ja reikä päässä niin hyvä tulee Hetkinen, etkös sä muuten ajakkin Audilla?

Olisivatko ne loput taksikuskitkin olleet paniikissa sitten, kun eivät uskaltaneet mennä ohi samanlailla kuin tuo yks teiden ritari. Ja menin kyllä minäkin myöhemmin ohi, kun tuo aura teki tarkoituksella tilaa siirtymällä kokonaan sinne vasemmalle kaistalle ja hidastamalla vauhtia.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page