Keskustelua liikenteestä

<< < (2513/3031) > >>

Pe7e:
Quote

Vasteeni oli tarkoitettu enemmänkin pohtivaan sävyyn, eikä missään nimessä liikkuvien lumikasojen puolustamiseksi. Siitä huolimatta, parkkipaikoilla näkee hienosti aerodynaamiseksi muovautuneita autoja, jos tulee sopivasta suunnasta.

Ok. Niin ja muotoutuuhan se vauhdissakin, kun kaivaa vaan siihen tuulilasiin sen pään kokoisen aukon mistä näkee ajella.

irakviper:
Quote

Mitkä ovat tasaisen lumisen pinnan ominaisuudet verrattaessa rosoiseen jääpintaan ilmanvastuksen kannalta?


Hyvä kysymys, eikä tähän varmaankaan yksiselitteistä vastausta ole. Äkkiseltään tulee mieleen golf-pallo...

Suikka:
Espanjassa vuonna 2008 tapahtunut bussiturma on nyt oikeudessa. Onnettomuudessa kuoli 9 suomalaista.

MTV3 uutisoi 20.4 2008 Espanjassa Malagaan vievällä moottoritiellä sattuneesta tuhoisasta bussionnettomuudesta:
"Aurinkomatkojen ryhmää kuljettanut bussi oli matkalla Marbellasta Malagan lentokentälle, kun se pyörähti katolleen illalla kello 20.45 väistettyään ohittamaan lähtenyttä maastoautoa."

Syytettynä oikeudessa on rattijuopumukseen syyllistynyt (maastoauton) kuljettaja, joka kertomuksen mukaan töytäisi turmabussia bussin epäonnistuneen ohituksen aikana.

Tulin juuri hieman aiemmin ennen tätä onnettomuutta samaa moottoritietä (myös bussin kyydissä). Myöhemmin näin TV: stä uutisia järkyttävästä tapahtumasta.
Tuhoisaksi onnettomuudessa muodostui bussin heikko korirakenne, joka ei busin kaaduttua kyljelleen tällaisessa tilanteessa kestänyt.
Bussi kaatui tienreunassa olleen kaiteen päälle, ja juuri tämä kaide (ja sen tolpat) aiheuttivat järkyttävät tuhot...

Espanjassa puhuttiin jo aiemmin moottoripyöräonnettomuuksien yhteydessä näiden kaiteiden tolppien vaarallisuudesta.
Useita moottoripyörä onnettomuuksia oli tapahtunut jossa moottoripyöräilijä kaaduttuaan oli liukunut tienpinnassa kaiteen tolppiin tuhoisin seurauksin...
Suunnitteilla oli alakaide niihin kaiteisiin, estämään vastaavat onnettomuudet jatkossa.
Tässä bussiturmassa juuri tämän kaiteen tolpat repivät bussin kyljen auki.

Heti tuoreeltaan onnettomuuden jälkeen nuori nainen esiintyi TV:ssä vakuuttavasti. Hän oli järkyttyneen onnettomuusbussia kuljettaneen bussinkuljettajan tytär, joka puolusti TV:ssä julkisesti isäänsä kertoen ettei hänen isänsä ollut tätä järkyttävää onnettomuutta aihettanut tai toiminut muutoinkaan mitenkään väärin. Itse bussinkuljettaja ei ollut läsnä.

Eräiden (mahdollisesti aivan perättömien) tietojen mukaan sama bussi olisi ollut myös aiemmin jossain onnettomuudessa, ja sillä seuraamuksella että sen ajo-ominaisuudet olisivat sen onnettomuuden johdosta mahdollisesti kärsineet (siis vaikka bussi oli täysin korjattu onnettomuuden jälkeen).
Tästä ei tietääkseni julkisuudessa ole ollut kuitenkaan mitään esillä, tai siis edes spekulaatioita olisiko edellinen sitten mitenkään voinut vaikuttataa onnettomuuden syntyyn vaikka aikaisempi onnettomuus samalle bussille olisikin tapahtunut ja edellinen väittämä siis siltäosin totta.

jari58:
Piipahdin tänään Hyrylästä Lahteen ja takaisin. Moottoritie oli loistavassa kunnossa, aivan kuin kesäkelissä. Liikenne sujui tasaista satasen vauhtia eikä ainuttakaan kaahaajaa näkynyt. Aurinko paistoi, ja lumiset maisemat olivat kauniita Kerrankin jotain positiivista liikenteestä

Joona:
Nyt on varmasti hyvä kun ei sada enää lunta joka kiillottuisi tien pintaan. Samaten pakkanen kiristyy ja on aurinkoista joten tiet kuivaavat nopeasti. tiet rupesivat jo eilen kuivumaan etelässä kun sen puuterilumen tulp loppui.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page