Keskustelua liikenteestä

<< < (2553/3033) > >>

hynkel:
Quote

Toinen ihmetyksen aihe oli, se että jossain Inkoon-Siuntion paikkeilla näkyi satasen nopeusrajoituskyltti, vaikka talvinopeusrajoituskarttaan mitään sellaista ei ole merkitty. Eli joko tuossa kartassa on virhe tai sitten joku sankari on käynyt kääntelemässä merkkejä omin lupineen jo hieman etukäteen.


Lienee kääntynyt läppä omia aikojaan, KT51:llä ei ole länsiväylän ulkopuolella talvisaikaan yli 80 km/h rajoitusta missään...

AnttiH:
Quote

Oletkos muuten varma, että tuo ohittaja ei nähnyt että vastaan ei tule ketään ja on turvallisempaa ohittaa kuin ajaa siellä aura-auton perässä kiinni hirveässä lumipöllyssä. Monesti nuo ketkä valittavat huonosta näkyvyydestä eteen, ajavat itse aivan liian lähellä edellä menevän perää, josta se sokaiseva lumipölly nousee. Viereisellä kaistalla sekä n. sadan metrin päässä aura-autosta samalla kaistalla tilanne voi olla täysin toinen ja näkyvyys useita satoja metrejä, varsinkin aura-auton ajaessa edessä, koska sehän heittää lumipöllyä pääosin suoraan perään sekä penkan suuntaan! 


Kyllä se pahin lumipölly nimenomaan sivuille nousi ja takana ajettaessa ei ollut mitään ongelmaa näkyvyyden suhteen, vaikka itse olin jonossa kolmantena.

MBK:
Quote

on turvallisempaa ohittaa kuin ajaa siellä aura-auton perässä kiinni hirveässä lumipöllyssä.

Ei ole ihme, että kolareita sattuu, jos tuolla periaatteella ajetaan...
Minulla ko. tilanteessa turvallisuusajatteluni on taas aivan päinvastainen--jäisin REILUSTI aura-auton taakse niin kauas, että lumipöllyä ei ole, ehkä muutama sata metriä ja ajelisin siellä rauhallisesti ja riittävän hiljaa. 

kiikaroija:
Se lumipöllyn määrä/vaikutus tiellä riippuu toki erittäin paljon tuulen suunnasta tiehen nähden. Jos tuuli painaa pöllyn takaisin tielle, ei auran kohdalta läpi näy toinenkaan kaista.

tike:
Quote

Se lumipöllyn määrä/vaikutus tiellä riippuu toki erittäin paljon tuulen suunnasta tiehen nähden. Jos tuuli painaa pöllyn takaisin tielle, ei auran kohdalta läpi näy toinenkaan kaista.


Tätä on helppo kompata, omakohtainen kokemus sunnuntain vastaiselta yöltä tuosta tuulesta....
Jaan siis Itellan varhaisjakelussa viikonloppulehdet tuonne metsän keskelle lenkeille omalla autolla....ja kun on isoilta peltoaukeita  tuuli painaa lumet sieltä pellolta tielle. Koko tietä ei sunnuntain myrskyssä näkynyt. Sinne se auto tupsahti nätisti ojaan klo 5. Tunnin kaivoin autoa itse lapiolla, tunnin odotin hinausautoa ja tunti sitä autoa kaivettiin hinausauton voimin. Ja kun lopulta viimein syväjäässä tielle pääsin ja auton rattiin, niin paikalle tupsahti setä uleella valmetillaan "Katsoin ikkunasta, että olit kauan jumissa". "Joo, kolme tuntia, oli vähän kolkkoa täää yksiskeen pällistellä pimeässä...."

Varmaan joi kahvia ja luki sitä mun hetki sitten jakamaani Keskisuomalaista ja hihitteli takkatulen lämmössä, että siellä se tyttö vaan lapioi 

No toivottavasti ei, mutta varustaudunpahan ensi viikonloppuun eväillä. Onneksi kohta on kesä 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page