Keskustelua liikenteestä

<< < (2557/3034) > >>

kume:
Quote

Ja piilottaa tehokkaasti myös mm. hirvet?


Liikenneministeriön ukaasilla yleisille teille on määrätty tietyn kokoinen näkemäalue, ehkä kuusiaidan voisi istuttaa tätä ohjetta mukaillen? Suojaisiko se niiltä etäisyyksiltä enää tuiskulta? tai kuka rahoittaisi aitojen ylläpidon ja korvaisi maajusseille menetetyn viljelyalan? Suomessa tien reunoilta puustosta raivattu alue on aika kapea, hirvi tosiaan piilottuu hyvin metsään. Parimetriä korkea tiheä kuusiaita kyllä pysäyttäisi sorkkaeläimen ja voisihan asian vielä varmistaa kuusikkoa mukailevalla verkkoaidalla, tai lisäämällä radikaalisti kaatolupia lumisille alueille  .

hynkel:
Quote

Hirviä on toki muuallakin kuin Suomessa. Vai onko Suomessa "erikoisolosuhteet" kaikkiin muihin maihin nähden, että se joka jossain muualla toimii ei koskaan toimisi täällä?


Missä tämä lumi on niin suuri ongelma, että sen takia kannattaa edes harkita jonkun aidan istuttamista?

kille:
Quote

Missä tämä lumi on niin suuri ongelma, että sen takia kannattaa edes harkita jonkun aidan istuttamista?


Mietin samaa... pari päivää vuodessa sopivasti osuva tuisku ja tuuli ei oikein riitä perusteluiksi.

dc10-30:
Quote

Missä tämä lumi on niin suuri ongelma, että sen takia kannattaa edes harkita jonkun aidan istuttamista?


En tiedä, vastasin vain hirviä käsittelevään viestiin.  Jos noita muuallakin on niin miksei täällä, hirvet eivät oikein vakuuta. Ja tuskin sitä muuallakaan hirveästi enempää lunta sataa kuin mitä täällä. Ehkä jossain ajatellaan autoilijoitten mukavuutta ja turvallisuutta, muttei suomessa koska: "ei koske suomea". 

Ei minulla ole mielipidettä suuntaan taikka toiseen, kunhan vain pohdiskelen. Joten jos jätetään se "uskonpuhditus" nyt väliin. 

tike:
Ei minunkaan vuoksi tarvitse aitoja istuttaa tai hirviä alkaa lahtaamaan. Se onneton sunnuntai oli osaltani onneksi vain yksi hyvin huono keli muiden onnistuneiden ajojen seassa. Voisihan se maajusseja itsejäänkin helpottaa jos peltoaukeilla olisi muutama aurauskeppi merkkinä, että missä tie kulkee.

Kaikenmaailman supikoiria, pupuja ja komeita lintujakin siellä näyttää olevan. Varmaan muutama hirvenkantturakin jossain.

Eiköhän siellä ensi yönä taas tiellä pysy 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page