Keskustelua liikenteestä

<< < (2641/3033) > >>

Miksu:
Kertaakaan en ole sakkoja saanut, laittomasti ajan välillä, mutta tuolla homosohvalla joka kulkee 38 ei viitsi mennä ajelemaan 60 ajavien autojen sekaan, niinpä ajan 10 laittomasti pyörätietä... Mutta tuohon se oikeastaan jää... Mopolla kun liikkuu niin huomaa "suomalaiset dorkat": hanaa ja peilit mukaan kun ohitetaan...

susiluoto:
Suomalaisena dorkana ihmettelen, ovatko kaikki täällä kirjoittelevat tosiaankin jatkuvasti ulkomailla ajelevia ja lähes täydellisiä liikenneenskahanskeja.Minä ja vaimoni mokaavat ja suomi on ainoa maa jossa ei osata autolla ajella?

Osguu:
Quote

Mopolla kun liikkuu niin huomaa "suomalaiset dorkat": hanaa ja peilit mukaan kun ohitetaan...


Ilmeisesti kokemusta vain yhdestä ainoasta dorkasta, kun joka kerta autoilijoita haukkuessasi tuot pelkästään tämän esille?

Ja mitä tuohon ohitteluun tulee, niin kyllä näyttää melko monella mopedikuskilla olevan taipumusta ajaa varsinkin taajama-alueella keskellä sitä ajoväylää, ettei varmasti kukaan pääse ohi. Ei siitä oikein muutenkaan kuin hipoen voi ohittaa kun autoja tulee vastaan, eikä huvita sen käryävän mopon perässäkään ajella 20km/h alle rajoituksen.

Eikös se kuitenkin opeteta mopomateriaaleissa se mopon paikka liikenteessä?

Mopon paikka tiellä:
• Ajoradan oikeassa reunassa
• Pientareella
• Kevyen liikenteen väylällä, jos
liikennemerkissä on lisäkilpi
”Sallittu mopoille”
• Linja-auto kaistalla
• Pyöräkaistalla

Teemuxs:
Quote


• Linja-auto kaistalla

Vain jos ko.kaista on tie oikeassa reunassa.

Lähde: TLA 19 §


T.Pikunviilaaja ja juuri piikkikortin saanut 

Osguu:
Quote

Vain jos ko.kaista on tie oikeassa reunassa.

Lähde: TLA 19 §


T.Pikunviilaaja ja juuri piikkikortin saanut 


Jees, kopioin vaan nuo kohdat tuosta liikenneturvan mopo-oppaasta sen kummempia sitä lukematta, eli liekkö jäänyt joku tarkennus jollain alasivulla huomaamatta.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page