Keskustelua liikenteestä

<< < (2729/3034) > >>

Joona:
Quote

Minä ajelen helsingin alueella vähemmän, mutta kolareita näen kyllä melkein päivittäin.


Täytyy (valitettavasti) kerran(kin) olla samaa mieltä kanssasi. Pääkaupunkiseudulla näkee useampia kolareita päivittäin. Etenkin näin talvella.

sm:
Quote

Niin. Ongelma kehä ykkösen ulkopuolella on vaan se, että liikennetiheys on niin pieni, ettei ainakaan toista autoa päin voi vahingossa kolaroida kun niitä ei siellä liiku.


Oletko koskaan käynyt kehäykkösen ulkopuolella? Käy katsomassa ja kerro sitten liikkuuko siellä autot..

Koo:
Toisesta ketjusta lainattua:

Quote

Ylen sivuilla yleisjuttua kunnossapidosta:

http://yle.fi/uutiset/kiitotien_turvallisuudesta_ei_tingita/6414211

Quote

Ennen lentokenttien kiitotiet pidettiin talvisin polanteella, nykyään ne puhdistetaan kesäkuntoon talvellakin. Kunnossapidon kannalta pahinta on alijäähtynyt vesisade pakkassäällä.



Liikenteeseen liittyen, lähinnä tosin jalankulkijana: Miksi ketussa jalkakäytäviä hoidetaan niin huonosti? Tuo ylläoleva taipuukin nykyään muotoon:

Quote

Ennen jalkakäytävät ja pihat puhdistettiin kesäkuntoon talvellakin, nykyään ne pidetään polanteella. Kunnossapidon kannalta pahinta on alijäähtynyt vesisade pakkassäällä.

Ja esimerkiksi juuri nyt, kun se polanne on sulanut jääksi ja sen päällä lilluvaksi vedeksi, se olisi helpointa poistaa. Vaan näkyykö tuolla yhtään huoltomiestä jäähakku kourassa? Hiekkaa ja suolaa vaan, ja niitäkin vain näön vuoksi, että voidaan sanoa että "mummon kaatuminen ja lonkkamurtuma ei johdu jalkakäytävän kunnossapidon laiminlyönnistä." Puhutaan juridisesta minimistä.

Vielä 1980-luvulla joka talossa oli talkkari, jonka töihin (joskus meidän pikkupoikien avustuksella) kuului noiden polanteiden poisto. Jos sen jätti tekemättä, seuraava lumisade ja jäätyminen aiheuttivat paksumman ja sitkeämmän (hiekan ja suolankin vaikutuksesta) polanteen, jota sitten saikin ihmetellä pitkälle kevääseen.

Ei hyvä 

hynkel:
Quote

Oletko koskaan käynyt kehäykkösen ulkopuolella? Käy katsomassa ja kerro sitten liikkuuko siellä autot..

Meinaatko, etten tiedä, mistä puhun? Olen jo vuosia asunutkin täällä korvessa, n. 50 metriä kehä 1:n ulkopuolella.

Tonny0909:
Kehä ykkösellä ei liiku autot jos yrittää kulkea sitä pitkin Länteen klo 0730. Fillarilla meinisi nopeammin esim. Tuusulan- ja Hämeenlinnanväylän välin.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page