Keskustelua liikenteestä

<< < (2729/3031) > >>

nako:
Quote

Päivän liikennevalistusvideo - vaihteeksi Yhdysvalloista:

- Eipäs tukita vasenta kaistaa 


Mahtavaa 

kume:
Liikennevakuutuskeskus on taas julkaissut (maakuntien miesten harmiksi) vuotuiset liikennevahinkotilastot. Helsingissä osataan tämän perusteella ajaa myös lumella.: http://www.liikennevakuutuskeskus.fi/fi/Raportit/LVK-uutiset-ja-raportit/Tiedote-28122012-Pietarsaaressa-ja-Maarianhaminassa-eniten-liikennevahinkoja-asukasta-kohden/

Quote

Kunnista eniten liikennevahinkoja asukaslukuun suhteutettuna tapahtui Maarianhaminassa, 40 vahinkoa tuhatta asukasta kohti. Kolaritilaston seuraavina olivat Pietarsaari (32) ja Seinäjoki (28).

Vammautumisriskin mukaisessa järjestyksessä kärkikuntana oli Pietarsaari. Siellä liikenneonnettomuuksien uhreja tuhatta asukasta kohden oli 9,7. Maarianhaminan ja Pietarsaaren liikennevahingoista lähes puolet aiheutti ulkopaikkakuntalainen ajoneuvo. Molemmat kaupungit olivat kolaritilastojen kärjessä myös vuonna 2010. Kuntatilaston seuraavina olivat Seinäjoki (8,4 uhria tuhatta asukasti kohden), Kauhajoki (8,2), Lapua (7,8) ja Jämsä (7,5). Helsingin luku oli tilaston pienin (2,4), Espoo (3,1), Tampere (3,5), Vantaa (3,9) ja Turku (4,5).

Vuoden 2011 vilkkaimmat kolaripäivät olivat 8. helmikuuta (632 liikennevahinkoa) ja 11.2.(619 liikennevahinkoa). Kaikki vuoden 20 pahinta kolaripäivää ajoittuivat tammi-maaliskuulle. Yleensä aina niihin liittyy säätilan nopea lauhtuminen lumisateineen.

Judanssi:
Quote

Liikennevakuutuskeskus on taas julkaissut (maakuntien miesten harmiksi) vuotuiset liikennevahinkotilastot. Helsingissä osataan tämän perusteella ajaa myös lumella.: http://www.liikennevakuutuskeskus.fi/fi/Raportit/LVK-uutiset-ja-raportit/Tiedote-28122012-Pietarsaaressa-ja-Maarianhaminassa-eniten-liikennevahinkoja-asukasta-kohden/Valhe - emävalhe - tilasto.

Oikeudenmukaisempaa varmaan olisi suhteuttaa ajokilometreihin kuin asukasmäärään. PK-seudulla kun ei välttämättä autoa edes tarvi hyvän julkisen liikenteen takia, niin eipä silloin paljoa kolaroidakaan. Ajotaidon kanssa tuolla ei välttämättä ole mitään tekemistä.

tslowman:
Quote

Valhe - emävalhe - tilasto.

Oikeudenmukaisempaa varmaan olisi suhteuttaa ajokilometreihin kuin asukasmäärään. PK-seudulla kun ei välttämättä autoa edes tarvi hyvän julkisen liikenteen takia, niin eipä silloin paljoa kolaroidakaan. Ajotaidon kanssa tuolla ei välttämättä ole mitään tekemistä.


Komppaan Mikkoa. Espoo, Vantaa, Tampere, Helsinki ja Turku. Asukasluvultaan maamme pienimpiä paikkakuntia.   

Ihmettelen, ettei Topi laittanut hymiötä viestin perään. Vaikka siihen kohtaan, jossa sanotaan, että Helsingissä osataan ajaa lumella. 

Tonny0909:
Itse ajelen n. 1500km viikossa Helsingin alueella enkä muista milloin olisin nähnyt kolarin.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page