Keskustelua liikenteestä

<< < (2745/3031) > >>

Osguu:
Quote

Jos tilanne on tuo, niin jotain on pirusti pielessä. Itse ei edes kesäkelillä välillä koti-HeVa =160km tasan, meinaa päästä helpolla alle 2h ajoaikaan hlöautolla(=80km/h). Ja sentään saa(jos pääsee) ajella satastakin isohkot pätkät(ja toivottavasti nyt taas entiseen malliin enemmän kun Loukku-Karkkila väliä VT2:lla on korjattu). Miten sitten rekalla tuollainen yli 80km/h on laillista aikatauluttaakaan?  Ja miten siihen edes laittomasti pääsee jos rajoitin on 88km/h eikä koko matkaa varmaan ole motaria jossa nyt voisi olettaa sitä nopeutta lähelle pääsevän suht. tod. näk. aina.


Kyseinen ajopeli oli rajoitettu 90km/h jota vakkarilla ajettiin Lahden moottoritie kokonaan molempiin suuntiin. Ihan tarkkaa tietoa ja säädöksiä työajoista en tiedä, kun en ole perehtynyt, mutta käsittääkseni kaksi kertaa viikossa ajoaikaa voi korottaa 10-tuntiin päivässä. Matkaa oli google mapsin mukaan 799km yhteensä, eli jotta kerkeää tuon 10h sisään takaisinkin niin 79,9km/h olisi saatava keskivauhdiksi. Mikäänhän ei tietysti käske ajamaan tullessa pidempään kuin mitä aika antaa periksi, mutta luultavasti kovin moni ei ole kiinnostunut jäämään ylimääräiseksi yöksi kiven heiton päähän kotoa. Edellisenä päivänä laillinen ajoaika oli ilmeisesti loppunut 30km Kuopiosta mutta kotia asti oli tultu. Tällä keikalla ehdittiin tosin sallituissa puitteissa, kun menomatkaan kului 5:02 ja takas päästiin aikaan 4:53. 

Pe7e:
Quote

Miten sitä "ajautuu" lähelle?

Ajamalla kovempaa kuin rekka.

kiikaroija:
Quote

Ajamalla kovempaa kuin rekka.

Kannattaa, jos sitä ei osaa tehdä 50m aikaisemmin, ainakin noin 50cm ennen rekan perävaloja hellittää kaasusta .

Pe7e:
Quote

Kannattaa, jos sitä ei osaa tehdä 50m aikaisemmin, ainakin noin 50cm ennen rekan perävaloja hellittää kaasusta .

Tai mennä vaan ohi siitä?

jhol:
Quote

Jos henkilöauto pimeällä maantiellä ohittaa yhdistelmän reilusti nopeammalla vauhdilla mutta heti ohituksen jälkeen palaa siihen 10 metrin päähän eteen ja hidastaa saman tien samaan nopeuteen [...]


Minun on vaikea uskoa, että tuollaista tapahtuisi useammin kuin kerran pari vuodessa. Ainakaan minut, henkilöauto tosin, ohittaneista vain yksi kerran parissa vuodessa hidastelee. Syy on aina ollut poistuminen motarilta (piti vielä päästä minusta ohi).

Ainoa mitä voin kuvitella on se, että satasen alueella vihdoin pääsee sen 90km/h ajavan rekan ohi ja 80 rajoitusalueella kaikilla ei vaan ole vara ottaa sakkoja => se rekka tulee ruotsalaistuntumalle kohtuu pian. Varmaan juuri ajatellen just täsmälleen kuten sinä. Tuo on muuten sanoinkuvaamattoman kivaa, etenkin kun tietää että tutkaan ajettaessa poliisi mitä todennäköisimmin sakottaa mua ja paskat välittää rekan ylinopeudesta.

Edit: kuuden kympin rajoitusalueella ei muuten pysy rekan perässä (esim tiellä 86).

Navigation

Up one level

Next page

Previous page