Keskustelua liikenteestä

<< < (2817/3034) > >>

kume:
Quote

Miten pyöräily?  Ei kait pyöräillessä ole kiellettyä puhelimen käyttö? Tai entäpä jos on kyytiläisenä autossa?


Matkapuhelimen häiritsevä käyttö on kielletty kaikkien ajoneuvojen kuljettajilta. Tämä koskee myös polkupyöräilijöitä.

jope95:
Aivan, empähän tuotakaan ollut aiemmin hoksannut.

svirkkul:
Quote

Mielenkiintoista keskustelua kännykän käytöstä liikenteessä. itse olen lähinnä Visionääri enkä tuotekehittelijä mutta suonette myös hieman keskeneräisen idean julkituonnin.

Mitenkäs olisi automaattisakotus! Eli mikäli puhelu tai tekstiviesti lähetetään kävelyvauhtia nopeammin liikkuvasta matkapuhelimesta, niin siitä lähtisi matkaan automaattisesti rikesakko! Tieto sakosta tulisi liittymän omistajalle  tekstiviestinä kun puhelimen liike olisi hidastunut kävelyvauhtiin tai sen alle.

Hätäpuheluita saisi kuitenkin soitaa sakotta puhelimen liikkuessakin. Handsfree, prepaid, ammattiautoilijat, joukkoliikenne, ja tekniikka yleensä, siinä muutamia säätöjä vaativia kohteita mahdolliseen toteutumiseen liittyen.
Minua ko. systeemi ei ainakaan haittaisi. meikäläisen ajoneuvot saa ainakin pysäytettyä mikäli matkaviestintä pitää käyttää. Ennevanhaan oli hankalampaa, piti etsiä jostain puhelinkioski.
 


Miksi rakentaa vaikeita systeemejä kun homma voidaan hoitaa rikesakkoverolla eli maksetaan sakkoja varmuuden vuoksi.

Wanhis:
Quote

Miksi rakentaa vaikeita systeemejä kun homma voidaan hoitaa rikesakkoverolla eli maksetaan sakkoja varmuuden vuoksi.


Tuossa visiossani ei niinkään olisi tarkoitus sakottaa vain sakottamisen vuoksi, vaan ennemminkin muuttaa tapakulttuuri sellaiseksi, ettei matkaviestintä voi käyttää mikäli kiidetään eteenpäin vaarallisella nopeudella. Ei niinkään kohtuuton vaatimus mutta toteutuessaan lisäisi epäilemättä liikenneturvallisuutta.
 

Janne:
Quote

...ettei matkaviestintä voi käyttää mikäli kiidetään eteenpäin vaarallisella nopeudella. Ei niinkään kohtuuton vaatimus mutta toteutuessaan lisäisi epäilemättä liikenneturvallisuutta.
 


Loistoidea! Yksityisautojen matkustajatkin varmasti häiritsevät kuskia puheluillaan. Sama automaattisakko napsahtaisi toki myös busseissa ja muissa julkisissa matkustaville, joten säästyisipä niissäkin yksityisasioitaan kaikkien kuullen kaakattavilta kanssamatkustajilta .

Navigation

Up one level

Next page

Previous page