Keskustelua liikenteestä

<< < (2817/3033) > >>

svirkkul:
Quote

Mielenkiintoista keskustelua kännykän käytöstä liikenteessä. itse olen lähinnä Visionääri enkä tuotekehittelijä mutta suonette myös hieman keskeneräisen idean julkituonnin.

Mitenkäs olisi automaattisakotus! Eli mikäli puhelu tai tekstiviesti lähetetään kävelyvauhtia nopeammin liikkuvasta matkapuhelimesta, niin siitä lähtisi matkaan automaattisesti rikesakko! Tieto sakosta tulisi liittymän omistajalle  tekstiviestinä kun puhelimen liike olisi hidastunut kävelyvauhtiin tai sen alle.

Hätäpuheluita saisi kuitenkin soitaa sakotta puhelimen liikkuessakin. Handsfree, prepaid, ammattiautoilijat, joukkoliikenne, ja tekniikka yleensä, siinä muutamia säätöjä vaativia kohteita mahdolliseen toteutumiseen liittyen.
Minua ko. systeemi ei ainakaan haittaisi. meikäläisen ajoneuvot saa ainakin pysäytettyä mikäli matkaviestintä pitää käyttää. Ennevanhaan oli hankalampaa, piti etsiä jostain puhelinkioski.
 


Miksi rakentaa vaikeita systeemejä kun homma voidaan hoitaa rikesakkoverolla eli maksetaan sakkoja varmuuden vuoksi.

Wanhis:
Quote

Miksi rakentaa vaikeita systeemejä kun homma voidaan hoitaa rikesakkoverolla eli maksetaan sakkoja varmuuden vuoksi.


Tuossa visiossani ei niinkään olisi tarkoitus sakottaa vain sakottamisen vuoksi, vaan ennemminkin muuttaa tapakulttuuri sellaiseksi, ettei matkaviestintä voi käyttää mikäli kiidetään eteenpäin vaarallisella nopeudella. Ei niinkään kohtuuton vaatimus mutta toteutuessaan lisäisi epäilemättä liikenneturvallisuutta.
 

Janne:
Quote

...ettei matkaviestintä voi käyttää mikäli kiidetään eteenpäin vaarallisella nopeudella. Ei niinkään kohtuuton vaatimus mutta toteutuessaan lisäisi epäilemättä liikenneturvallisuutta.
 


Loistoidea! Yksityisautojen matkustajatkin varmasti häiritsevät kuskia puheluillaan. Sama automaattisakko napsahtaisi toki myös busseissa ja muissa julkisissa matkustaville, joten säästyisipä niissäkin yksityisasioitaan kaikkien kuullen kaakattavilta kanssamatkustajilta .

Pade:
Quote

Sama automaattisakko napsahtaisi toki myös busseissa ja muissa julkisissa matkustaville, joten säästyisipä niissäkin yksityisasioitaan kaikkien kuullen kaakattavilta kanssamatkustajilta .


Kannatetaan 

tuma:
Quote

Kiitos vinkistä ja tarkennuksesta, Tuomo! Onneksi nykyiseenkin saa iPodit sun muut härpäkkeet kytkettyä. Tarkoitus oli puhua yleisellä tasolla, mutta näköjään se totuus sieltä rivien välistä paljastuu. Kännykkä korvalla, levyjä vaihdellen ja totta kai muusta liikenteestä vähät välittäen. Mutta eihän se mitään haittaa. Minä, kuten 85 % suomalaisista miehistä, uskon olevani keskivertoa parempi kuljettaja.

Hymiöitä saa vapaasti lisäillä haluamiinsa kohtiin.

Eipä tuohon hymiöitä tarvitse lisäillä. Itsekin uskon olevani keskimääräistä parempi kuljettaja
En ole tainnut ikinä käytää muita CD-soittimia kuin makasiineissa olevia. Nykyisissä autoissani Ford Focus farkku ja Mazda MX-5 ei ole soittimessa CD-levy käynyt kertaakaan.

Liikenteestä voi olla useita miljoonia mielipiteitä, eikä mitään niistä voi pitää ainoana oikeana.
Radion kanavaa olen usein vaihtanut ja kuten aiemmin totesin olen ottanut nuorena poikana tilauksia vastaan ajaessani. Ei ehkä ollut järkevää, mutta nuoret ovat monesti tyhmiä (minäkin).

EDIT: Ja johdollisen HF:n otin käyttöön heti kun se tuli pakolliseksi. Lakia en siis rikkonut.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page