Keskustelua liikenteestä

<< < (2853/3033) > >>

Joona:
Quote

Taas kerran, missä Suomen tielainsäädännössä löytyy termi "alinopeus" ?

Jos motarilla ei ole ohitettavaa, vasemmalla ei pidä ajaa, ei 70, ei 120, eikä 150. Jos motarilla on ohitettavaa, niin ohituksen saa suorittaa vaikka 70 mittarissa, jos toinen on hitaampi. Ei siellä ole pakko ajaa 120.


Toisaalta muistaakseni TLL myös vaatii ajamaan liikennevirran mukana.

Joona:
Quote

Tällaiselta kuljettajalta kortti pois välittömästi. Täysin edesvastuuton ja itsesuojeluvaistoton idiootti...

http://www.hs.fi/videot/Huima+kuljetus+her%C3%A4tti+ihmetyst%C3%A4+Tuusulanv%C3%A4yl%C3%A4ll%C3%A4/v1305729193394


Videosta ei näy, onko sidottu lavasta. Epäilen kyllä mutta toisaalta pakko siellä on jossain joku liina olla. Tommonen hölskyy niin pahasti, että se olis varmaan jo lähtenyt tosta liikkeelle muuten. Muutenkin aika typerästi etulaitaa vasten laitettu.

ilmailukärpänen:
Quote

Ja ilmeisesti jokin suurempi voima pakottaa sitten ohittamaan sitä oikeaa kaistaa pitkin, eikä ajamaan 70 km/h sitä pitkin, poliisien saapumista odotellessa (joo, voit pakkotilatekona soittaa ne jopa ilman handfreelaitetta). No, välillä olen nähnyt poliisinkin ko. provosointia harrastamassa, ovat tosin ajaneet silloin nopeusrajoituksen mukaan ohituskaistaa ja ottaneet sitten sivuun höyrypään, joka tunki oikealta ohi.


Tuossa jo kerroinkin siitä "voimasta" miksi halua jäädä esim. 120km/h alueella alueella ajamaan 70km/h. Voin soittaa polliisille sen jälkeenkin (Käytän aina autossa hf -laitetta).
Toki poliisi voi arvioida sitten tuollaisessa tilanteessa kuka on se suurin syntinen. Tutun poliisin kanssa näistäkin ollaan joskus juteltu ja tuossa tilanteessa olen 99% varma etten sakkoa saisi.

Korostan että nämä ovat hyvin, hyvin harvinaisia tilanteita. Edellistä en edes muista tähän hätään. Kyse ei ole siis mistään tarpeesta ohitella hitaampia oikealta. Päinvastoin, harvoin enään posottelen 120Km/h alueella sitäkään vauhtia. Eli en ole niitä "dynaamisia kuljettajia"   Ohitustilanteissa sitten polkaistaan vasemman kaistan rytmiin -jos on tarve.
Lahdentien kesäsisissä perjantairuuhkissa käykin joskus niin että oikealla kaistalla mennään ohi vasemman kaistan väestä, kun siellä tapahtuu enemmän tuota pumppausliikettä. Mutta sehän ei ole ohittamista kun oikealla ollaan ns. oltu jo valmiiksi ja on ruuhkaliikennettä. Joskus samat biilit siinä vasemmalla menee ohi ja jää taakse - vuoronperään - kehäteiltä Lahden korville asti  

mmniemi:
Ei oikealta ohi ajamista ole kielletty. Vain oikealta ohittaminen kaistaa vaihtaen on kielletty. Toisin sanoen jos auto ajaa vasenta kaistaa hitaasti, voit ajaa sen ohi oikeaa kaistaa pitkin, mikäli se ei vaadi kaistan vaihtoa. Nyt päästäänkin sitten siihen pähkinän ytimeen. Missä kohtaa katsotaan, että et ole vaihtanut kaistaa ohitusta varten? Eli tulet vasenta kaistaa pitkin ja saavutat hidastelijan. Siirryt tyhjälle oikealle kaistalle. Seuraat siinä tilanteen kehittymistä, ja toteat, että vasenta kaistaa ajava ei tee elettäkään siirtyäkseen oikealle kaistalle. Nostat vauhtia ja ajat ohi samalla tavalla, kuin olisit tehnyt saavuttaessasi hidastelijan oikeaa kaistaa pitkin ajaessasi... Oletko syyllistynyt rikokseen? Kuinka kauan sinun pitää ajaa oikeaa kaistaa pitkin, ennenkuin tilannetta ei tulkita "kaistan vaihtoa vaatineeksi ohitukseksi"?

mmniemi:
Quote

Videosta ei näy, onko sidottu lavasta. Epäilen kyllä mutta toisaalta pakko siellä on jossain joku liina olla. Tommonen hölskyy niin pahasti, että se olis varmaan jo lähtenyt tosta liikkeelle muuten. Muutenkin aika typerästi etulaitaa vasten laitettu.


No se sitominen tai sen puute on tuossa nyt kaikista pienin ongelma 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page