Keskustelua liikenteestä

<< < (2877/3031) > >>

Joona:
Quote

Ei se mikään hyökkäys ollut, mutta aika sakeaa vettä pitää olla ettei siitä hahmota riittävän pitkää etäisyyttä läpi ilman sumuvaloa.
Hienoa, että osaat käyttää valoja oikein.


Ei sen veden tarvitse mitenkään sakeaa olla. Riittää esim vähän rankempi sade ja jonkin verran vettä tiellä niin se luo sellaisen sumupilven auton taakse ja valot takavalot peittyy melko helposti siihen sumuun. Ihan sama ilmiö kuin lumipölyn kanssa. Se on ihan sama onko se vettä vai lunta, kun sitä on ilmassa leijuva pilvi auton takana.

Enemmän se ****ttaa ettei rekkaspedet osaa sitä sumuvaloa käyttää. Ite pidän aina päällä, kun on kunnolla sitä puuterimaista pakkaslunta tiellä. Sitä ei tarvitse paljoakaan olla, kun ei peilistä näe edes kärryn takapäätä enää sen pilven läpi. Saati sitten millaista on ajaa siinä takana. Joskus on joutunut moottoritiellä hidastaa alle 40km/h vauhtiin, kun ei enää näe mitään, kun joku ajaa rekalla rajoitinta vasten vasenta kaistaa ohi. Se näkyvyys muuten oikeasti tipahtaa muutamaan metriin sekunneissa siinä..

Joona:
Quote

Laitat takasumarin letkan keskellä päälle, takana tuleva luulee jarruvaloksi, polkaisee omat jarrut pohjaan ja ketjukolari onkin valmis. (Eihän kukaan pidä mitään turvaväliä maantiellä eli sillä on ihan turha argumentoida vastaan.) Ja tämä siis ihan toritarina, jossa on kärjistettynä, mihin valojen väärinkäyttö voi pahimmillaan johtaa.


Lähellä ajaessa sillä takasumarilla ei olekaan mitään merkitystä. Idea kun on kuitenkin tehdä oma auto näkyväksi takanatulijalle. Valoa ei luonnollisestikaan tarvitse, jos takanatulija pystyy lukemaan radiostasi, mitä kanavaa kuuntelet 

svirkkul:
Quote

Ja mitähän väliä sillä on jos vesisateessa pitää takasumaria. Ainakin tulee nähdyksi paremmin 


Siihen kirkkaaseen punaiseen valoon tottuu. Jos tulee äkkijarrutus niin jarruvalot ei erotu ja peräänajon mahdollisuus kasvaa.

Itse käytän sumuvaloissa sääntöä: sumuvalot päälle jos en näe edellä menijän valoja turvallisen matkan päässä.

mmniemi:
Quote

Siihen kirkkaaseen punaiseen valoon tottuu. Jos tulee äkkijarrutus niin jarruvalot ei erotu ja peräänajon mahdollisuus kasvaa.


Ja pimeällä se yksinkertaisesti häikäisee ja haittaa muuta havainnointia...

svirkkul:
Quote

Ja pimeällä se yksinkertaisesti häikäisee ja haittaa muuta havainnointia...


Jep, siksi siellä takana joutuu välillä käyttämään pitkiä 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page