Keskustelua liikenteestä

<< < (2881/3031) > >>

Miksu:
Quote

Öh?  


Kun sattuu ajamaan monella eri autolla.  "Omassa" vain oikeastaan mun käytössä olevassa Volvossa valot on sutta ja sekundaa ja koko autoon ei kannata enää ylimääräsiä törsäillä kun on paalissa kuukauden sisään. Automaattiset ajovalot löytyvät sitten siitä mistä ajan toiseksi eniten eli isän Mondeosta. (Hater's gonna hate, mielummin ajan, vain jos mahdollista, vuoden 2012 Mondeolla kuin -93 460SE Volvolla ja niin varmasti tekisi moni muukin)

jr:
Quote

En ole vielä törmännyt himmennettäviin sivupeileihin, vaikka varmaan sellaisiakin on...

Mulla on himmentävät sivupeilit, tekee pimeällä ajamisen toooodella miellyttäväksi. Kun pitkän tauon jälkeen hyppäsin auton rattiin, josta niitä (ei sen puoleen himmentävää taustapeiliäkään) löytynyt, häikäistyin. Suuri järkytys

Unzki:
Matalassa autossa nuo automaattisesti himmentyvät sivupeilit ja taustapeili ovat todella mukava varuste, koska lähes kaikkien autojen ajovalot häikäisevät ainakin jonkin verran, mutta normaalissa henkilöautossa en ole niinkään koennut niitä tarvitsevan.. Monessa autossa peilit myös himmentyvät turhan herkästi ja liian paljon Ikinä ei ole hyvä

susiluoto:
Aikanaan huomasin että pienellä päänsiirtelyllä, (joo) takanaajavan valot poistuvat silmän keskiosasta mutta ovat tarvittaessa helposti löydettävissä sieltä taustapeilistä.Sisäpeilissä taas ollu jo -60 luvulta lähtien tuo himmennin.Sama kun iänikuinen valittelu sumuvaloista, älä katsele vastaantulevan lamppuja, sillä siitä selviää, ethän toivottavasti, päiväsaikaankaan katsele vastaantulevien neuvojen lamppuja.Liikenteessä on hurjankin paljon muuta katsottavaa kun autojen valaisimia.
Niitä auton etuvaloja ja miksei takavalojakin voi sitten netistä katsella jos kiinnostaa.

Joona:
Quote

Sama kun iänikuinen valittelu sumuvaloista, älä katsele vastaantulevan lamppuja, sillä siitä selviää, ethän toivottavasti, päiväsaikaankaan katsele vastaantulevien neuvojen lamppuja.Liikenteessä on hurjankin paljon muuta katsottavaa kun autojen valaisimia.

Kyllä ne vastaantulevan valot saattaa häiritä. Kaksikaistaisella tiellä etenkin ne sumuvalot häiritsevät, koska ovat niin pirun kirkkaita. Joskus tuleekin vilkuteltua vastaantulijoille, että ota pitkät pois ja lähempänä huomaakin, että sumarithan ne siellä loistaa. Ei se auta yrittää katsella sivuun, kun näkökyky on jo viety niillä sumareilla ja ne tekee vastaantulijasta sellaisen lähestyvän vittumaisen valopallon.

Niin meilläkin autokoulussa aikanaan opettaja kovaan ääneen paasasi, että hän vannoo ja vakuuttaa, että jos moottoritiellä ajaa pitkät päällä niin se ei haittaa vastaantulijoita. Pötypuhetta; kyllä se vaan harmillisen usein haittaa, vaikka kuinka olisi siellä nurmikon toisella puolella. Etenkin kun hiukan väsyneenä ajaa pimeässä tai muuten skarppina mutta silmät on väsyneet. Ei tee sumuvalot yhtään hyvää.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page