Keskustelua liikenteestä

<< < (2929/3031) > >>

leppäkeihäs:
Quote

Tänä aamuna ajoin pimeässä ja liukkaassa kelissä (E18) Kehä kolmoselta Porvooseen perinteisellä moottoritiellä, missä suurin sallittua talvinopeus on "manuaalisten liikennemerkkien" mukaisesti 100 km/h. Porvoon itäisen liittymän jälkeen valtaväylä muuttuu nykyaikaiseksi älytieksi (faking higway) joka ilmoitti tien olevan liukas ja sille soveliaan nopeusrajoituksen 80 km/h. Ruotsinpyhtäällä liukkaus oli älymerkkien mukaisesti kadonnut ja nopeuden sai nostaa liukkaudesta huolimatta takaisin 100 km/h. Kierrettyäni Haminan raatihuoneen ajoin takaisin länteen faking higwaytä 100 km/h Pyhtään ja Kotkan rajamaille saakka, missä keliolosuhteet olivat muuttuneet taas liukkaiksi ja nopeusrajoitukseksi määriteltiin 80 km/h. Yllättäen saapuessani Ruotsinpyhtäällä Kymijoen kaikkein läntisemmällä haaralle liukkaus oli haihtunut - niksnaks - kuin tuhka tuuleen, minkä johdosta loppumatkan suurin sallittu nopeus oli taas 100km/h. Auktoriteettien kunnioitus oli kyllä koetuksella, koska ajokelissä tai tien pidossa ei ollut mainittavaa poikkeamaa suuntaan sun toiseen. Molemmilla vauhdeilla pystyi operoimaan turvallisesti tänäänkin vallinneessa ns. normaalissa talvikelissä.

Onneksi susirajan tällä puolen ei ole tuota ongelmaa.

Zwoop:
Quote

Onneksi susirajan tällä puolen ei ole tuota ongelmaa.

Susiraja kulkee ilmeisesti Tornion korkeudella?

Viime kesänä pohjoisesta tullessa sai ajaa Tornio - Kemi välisellä motarilla pitkät pätkät kahdeksaakymppiä. Hiljainen ja valoisa heinäkuun ilta, keli oli suht samanlainen kuin Googlen Streetviewin näkymässä.

kume:
Quote

Onneksi susirajan tällä puolen ei ole tuota ongelmaa.


Ennen talvea Kehä I:n nopeus laski idästä tunnellille tullessa tasaisesti 80 - 70 - 60. Nyt tilanne on ollut tällä älytien pätkällä pitkään jo sellainen, että körötellään järkyttävän hitaasti viimeinen kilometri ennen laskeutumista maan uumeniin  80 - 60. Ei ole susirajan sisäpuolinen mieskään turvassa tietotekniikan tuomista kiroista, ei ainakaan jos budjaa Espoon puolella.

Pe7e:
Hah, vai älytie. Pikemminkin älyvapaa. Älkää vaan missään nimessä käyttäkö sitä omaa älyänne siellä liikenteessä.

Susiraja = suomen raja?

susiluoto:
Ettei mentäisi aivan metsään, pistäkää vaikka Googlemapsiin Susiraja hakusanaksi, sieltä tuo löytyy.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page