Keskustelua liikenteestä

<< < (2945/3033) > >>

oh2dw:
En ole vieläkään keksinyt, miksi suomalaiset eivät pysty ajamaan jonossa. Vaikka keulilla ajava ajaisi ylinopeutta, niin se on perässäajaville jarru? Mikä vaivaa, että jonkun/joidenkin pitää ehdottomasti päästä ohittamaan edelläajava?

IlDuce:
Minulle apukuljettaja huomauttelee silloin tällöin että ajan melkein alinopeutta. Melkein alinopeus = vain lievä ylinopeus ?

H5SF73A:
Täällä keskusteltiin pari päivää sitten pysäköinnistä, Mikko M oli saanut tilillepanokortin kun matkaa risteykseen oli ollut vain 488 cm. Kerronpa erään oman kokemukseni 50 vuoden takaa.

Ennen vanhaan kun lappuliisoja ei vielä oltu keksitty, poliisisedät  hoitivat tätäkin rahastushommaa. Muistattehan, kesäaikaan semmoinen lyhyt harmaa takki (oli varmaan hellepäivänä kuuma!) ja päässä virkalakki jonka yläosa oli valkoinen. Olin eräänkin kerran 1965..66 liikkeellä isäpapan autolla Helsingissä ja olin pysäköinyt kaaran Liisankadulle jonnekin Snellmanninkadun tai Mariankadun kulmaan, nätisti suojatien jälkeen siten että siinä oli suunnilleen 5 m tyhjää tilaa. Mitään pysäköintikieltoja ei ao. paikassa siihen aikaan ollut kuten nykyään.

Kun runsaat puoli tuntia myöhemmin palasin autolle, siinä odotti vieressä edellä kuvattuun virka-asuun pukeutunut konstaapeli joka ”hyökkäsi” minun 20-vuotiaan nuoren miehen kimppuun huutaen ”tässä ei ole viittä metriä tilaa”. Vastasin ”Ei vai? Millä se on mitattu?” Selvisi ettei ollut kuulemma millään. Sitten konstaapeli soitti jostakin lähikaupasta paikalle maijan jossa oli 2 kolleegaa lisää ja sieltä löytyi myös mittanauha. Mittasivat matkan valkoisen suojatiemaalauksen takareunasta puskuriin ja tulos oli 503 cm.

Haukuin sen ensimmäisen poliisimiehen pystyyn. Ne kaksi muuta näyttivät nauttivan tilanteesta, siitä plussat heille. Taisi olla niin että tuon ensimmäisen virkapukuisen sakotuskiintiö ei ollut täynnä ja piti yrittää ”kusettaa” jos olisin myöntänyt auton olleen liian lähellä suojatietä. Mainitun auton rekisterinumero oli
SM-3**, ei siis helsinkiläinen, ehkä juuri sen takia yritettiin toispaikkakuntalaista kusettaa. Silloin 60-luvulla Helsingissä ajaminen oli joskus todella hankalaa muille kuin niille autoille joiden rekisterinumero alkoi A:lla tai B:llä.

OH-LGA:
Kevennystä keskusteluun 

http://www.galwaydailynews.com/2015/01/15/scientists-confirm-link-bmw-ownership-a**hole/

i0ny:
Quote

Joo ei. Mutta 12 cm on riittävästi. Viime kesänä sain Kuopiossa parkkisakon, kun auto oli parkkeerattu 12 cm liian lähellä "risteystä". Oli ihan mitattu etäisyys 488cm ajoradan reunasta. En tiedä millä. Aikalailla just muuten sen koukun verran...


Ohhoh, sullahan on ollu ihan reilusti. Mulla oli sama homma, mitattu etäisyys 495cm. Aikaahan tästä on jo jokunen vuosi, oisko ollu kesä 2010. Ehkä jätän mielipiteeni noista pysäköinninvalvojista sanomatta...

Niin, ja kuulemma tämä etäisyys oli mitattu mittanauhalla

Navigation

Up one level

Next page

Previous page