Keskustelua liikenteestä

<< < (2977/3031) > >>

tslowman:
Sinällään ylinopeus ei ole turvallisuusriski, mutta liian suuri tilannenopeus on. Ei ole väliä ajatko viittäkymppiä tai sataaviittäkymppiä, jos sinulla on riittävästi tilaa ja aikaa suoriutua eteen mahdollisesti tulevasta yllättävästä tilanteesta. Ja vauhdin kasvaessa ihmisen reaktiokyvyn limiitit korostuvat. Soppaan pitää vielä mahduttaa kuljettajan kokemus, vireystila ja keliolosuhteet, eikä pois voi sulkea ajoneuvon ominaisuuksiakaan. Tästä päästään helposti siihen mitä on vuosien saatossa tutkittu paljonkin ja tehty väitöskirjojakin: asennekasvatuksella on suurin merkitys liikenneonnettomuuksien ehkäisemisessä. 

kume:
Quote

"Poliisi liioittelee ylinopeusriskejä"

Olen ajatellut hyvin samalla tavalla jo pitemmän aikaa ja olen samaa ihmetellyt, miksi nimenomaan täällä meillä ajonopeuden vaikutusta ylikorostetaan niin paljon mediassa.


Tässä on hieman samaa viranomaissyylistämismantraa mitä on hoettu vuodesta toiseen alkoholiin liittyen. Viina tappaa, mutta niin tappaa apteekin lailliset lääkkeet siinä missä piittaamattomuudesta johtuneet (ei liukuesteitä) liukastumisetkin.

Ajonopeuden vaikutus kohdatessa hirvieläin on kuitenkin aina ratkaiseva tekijä. Vuosittain kohtaamisissa 2000-luvulla on keskimäärin tullut kuusi kuollutta ja parisataa loukkaantunutta ihmistä, ja lähes aina hirvi. Inhimillisiä kärsimyksiä olisi helppo pudottaa roimasti alaspäin hirvivaaramerkin yhteyteen liitetyllä alennetulla nopeusrajoituksella. Turhautumisen välttämiseksi merkin olisi oltava älymerkki, joka noudattaisi alennetuissa nopeuksissa hirvien tunnetun käyttäytymismallin mukaisia vuorokauden- ja vuodenaikojen vaihteluja. Lisäksi merkin vaikutusalue olisi oltava tarkkaan rajattu, eläimen tunnettujen liikkumisrajojen mukaisesti. Hirvihän on aika fakki-idiotti reitin, ravinnon ja elinympäristönsä suhteen.

cndu:
Quote

Jep, paha asennevamma vaivaa osaa keskiluokkaisia autoilijoita vuosikymmenestä toiseen! Automerkit ja mallit vaihtuvat, mutta käyttäytymismallit - itsekkyys ja piittaamattomuus - pysyvät.

Tehovalvonta nopeus- ja turvavyövalvonnan osalta on taas suoritettu. Saiko kukaan muistutusta "tehokampanjan" aikana? itse en nähnyt yhtään  valvontapistettä pusikossa.


Aamulehti tietää:

"Sisä-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti turvalaitteiden käyttöä ja nopeuksia. Poliisit tarkastivat 930 ajoneuvoa. Näissä ajoneuvoissa 108 etupenkkiläistä ja neljä takapenkkiläistä matkasi ilman turvavyötä. Ilman turvavöitä olleista neljä oli lapsia. Nopeusrikkomukseen syyllistyi 199 kuljettajaa. Heistä 14:n ajokortti jäi poliisin haltuun."

cndu:
En tiedä onko ollut täällä mutta mielenkiintoista luettavaa asiasta kiinnostuneille.

https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/14947_kasikirja_SUOMI_20062012.pdf?8bdfb75e4d2ad288

Jetstar:
Liikenteen Selfiekeppi...


Navigation

Up one level

Next page

Previous page