Keskustelua liikenteestä

<< < (2977/3034) > >>

susiluoto:
Quote

Viime viikolla Turussa:

En nähnyt keskustassa ainuttakaan jalankulkijaa, joka olisi kävellyt päin punaisia valoja. Sietäisi stadilaisten käydä opintomatkalla.
Ovat nää zadilaiset vissiin Turusta ym. karkuun lähteneitä, joten siinä syy.

oh2dw:
QuoteOvat nää zadilaiset vissiin Turusta ym. karkuun lähteneitä, joten siinä syy.


tsadilaiset Tsadista? No, tarkkailin tilannetta myös illansuussa Uuden Apteekin kulmilla. Kun mitään mainittavaa ei sielläkään näkynyt, poikkesin minäkin apteekissa Aurallisella...

pho201:
Quote

Omapahan se ongelmansa jos väkisin yrittää hengestään päästä punasia päin juoksemalla.


Ei se pelkästään oma ongelma ole. Ajattelepa vaikka, että olet itse sen auton kuljettaja, joka ajaa päälle.

Pade:
Quote

Ei se pelkästään oma ongelma ole. Ajattelepa vaikka, että olet itse sen auton kuljettaja, joka ajaa päälle.
Totta kai se vaikuttaa muihin, en sitä mitenkään kiellä. Ja en itse kyllä halua ajaa kenenkään päälle.

ilmailija:
En kiellä sitä, etteikö autoilijoiden asenteissa jalankulkijoita kohtaan olisi parantamisen varaa. Parasta autoilijakäyttäytymistä tapaa varmaan Kanarian saarilla.

Haluan kuitenkin nostaa kriittiseen keskusteluun pyöräilijöiden liikennekäyttäytymisen autoilijoita kohtaan. Suurin osa pyöräilijöistä ei tunne kadun ylittämiseen liittyviä liikennesääntöjä, jotka sivumennen sanoen ovat aivan liian monimutkaisia. Suurin osa pyöräilijöistä luulee, että autoilijoilla on aina väistämisvelvollisuus, kun he ajavat kadun poikki suojatietä tai suojatien viereen merkittyä pyörätietä pitkin. Nimenomaan ajavat eivätkä taluta. Nämä väärässä olevat ja keskisormea näyttävät pyöräilijät eivät ainakaan saa autoilijoiden sympatioita kasvatettua pyöräilijöitä kohtaan, päinvastoin. 

Kun aikuisetkaan pyöräilijätkään eivät ymmärrä polkupyörällä ajaen tapahtuvan kadun ylittämiseen liittyviä väistämissääntöjä, kuinka pienet lapset sitten voivat olla niistä selvillä? Tulee väistämättä niitä tilanteita, että vakuutusyhtiö käyttää regressio-oikeuttaan karhuamalla suojatietä pitkin kadun yli ajaneelta ja loukkaantuneelta lapselta auton korjauskustannuksia.

Mikähän olisi se lainsäädännöllinen mekanismi, että pyörää taluttavaa verrataan aina jalankulkijaan ja pyörällä ajavaa aina moottorikulkuneuvolla ajavaan. Olisi selkeää kaikille.

Seppo   

Navigation

Up one level

Next page

Previous page