Keskustelua liikenteestä

<< < (2981/3033) > >>

jamann51:
Quote

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/ethan-vaihda-kaistaa-moottoritiella-antaaksesi-tilaa-liittyjalle/5601408

"Jo lainsäädännön mukaan autoa on moottoritiellä kuljetettava eniten oikealla olevalla, vapaalla ajokaistalla. Tilan tekeminen liittyjälle kaistaa vaihtamalla aiheuttaa myös kaksi ylimääräistä kaistanvaihtoa, joista aiheutuu aina tarpeettomia riskejä, selvittää Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen"
  Tepolle tekis todella hyvää tutustua ihan omakohtaisesti muunkin maailman liikenteeseen,sen sujuvuuteen etc. Jo ruottin puolella vierailu viikon kesälomareissun muodossa avartaisi näkemyksiä,....puhumattakaan keski-euroopan tai Atlantin takaisista baanoista.

Pe7e:
Quote

No ei se turvaväli ainakaan ole paskaa. Lakiakin pitää noudattaa, mutta ei se aina ole järjen käytön kanssa ristiriidassa. Minäkin vaihdan kaistaa ja annan siten tilaa kiihdytyskaistalta tulevalle, jos tilanne sen sallii (ei ole liikaa liikennettä). Jos liikennettä on paljon, en vaihda kaistaa.


....taksisuhari....

No näinpä, järki kädessä tottakai. Kaikilta se ei vaan onnistu. Vaikka sitä "lakia" ei pilkulleen noudata, ei tarkoita sitä että vaarantaisi kaikkien muiden hengen. Valitettavan monelta tuntuu puuttuvan sitä kuuluisaa pelisilmää ja maalaisjärkeä. Tiukasti ja sokeana vaan sääntöjen mukaan vaikka mikä olisi. Siihenhän täällä opetetaan (tai ainakin yritetään).

Ja noilta taksisuhareilta puuttuu yksi asia kokonaan, äly.

ilmailija:
Kiitos, moni onkin täsmentänyt, että tilanteen niin salliessa tai tervettä järkeä käyttäen. Pidin näitä niin itsestäänselvyytenä, etten maininnut kirjoituksessani. Perusongelma lienee se, että meidät on holhottu niin lampaiksi, ettei autoilussakaan enää arvosteta järjen käyttöä. Omakohtaista kokemusta on toisestakin ongelmasta. Nimittäin siitä, että poliisien joukossa on aivan liian paljon niitä, jotka vasta ajavat ensimmäistä miljoonaa kilometriään. Heille terveen järjen käyttö on valitettavan usein myös vierasta. Komppaan myös sitä näkemystä, että kannattaisi lähteä Suomen ulkopuolelle harjoittelemaan liikenteen sujuvuutta. Tiedän sen, koska vuosittaisesta noin 50-60.000 kilometristä suurimman osan ajan Suomen ulkopuolella.   

Seppo

kume:
Ja jokaisen liittymän kohdalle pitäisi maalata sulkuviiva vasemmanpuoleista kaistaa ajaville. Tämä siksi, ettei sieltä tökättäisi oikeapuoleiselle samalla kun toinen yrittää liittyä kiihdytyskaistalta liikennevirtaan. Ei maksisi kun vaivan ja vähän maalia, ja turvallisuus paranisi edellä mainitun Sepon aloittaman ajatusvirran verran.

pho201:
Quote

...
Ja noilta taksisuhareilta puuttuu yksi asia kokonaan, äly.


Ei sitäkään pidä yleistää.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page