Keskustelua liikenteestä

<< < (2997/3033) > >>

tslowman:
Quote

Miksiköhän sinulla ei ole yhtään alkoholia, eikä muutakaan tuomista, vaikka tulet ulkomailta. Vastasin, en jaksa kanniskella ja ostan vaikka alkon myymälän tyhjäksi jos haluan.


Jaa, rahamiehiä. 

ilmailija:
Quote

Jos olisin sinä - siis eläkeläinen ja ulkomailla enimmäkseen autoileva - en todellakaan pitäisi autoani suomen rekisterissä saatika asuisi Suomessa...


Varhaishuomenta,

Mikon kommentti on kyllä ihan järkevä mutta asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Omaa hölmöyttäni, koska olen leikkinyt autojen kanssa koko ikäni, olen tilanteessa että minulle on kertynyt liikennekelpoisessa kunnossa yhdeksän autoa ja kesken entisöinnin on lisäksi vielä kolme. Osa firmani nimissä työajossa ja osa omiani. Kaikilla pitäisi ajaa jonkin verran joka vuosi, mutta niin se vain menee, että etenkin harrasteautojen vuotuiset kilometrit tahtovat jäädä liian pieniksi. Niillä kun ei viitsi lähteä kovin kauas eikä oikein viitsisi paskata käsiä kesken reissun, kun on vaimon kanssa menossa jonnekin sunnuntailounaalle. Avoautolla ajelu oli aikanaan tosi mukavaa kun koiramme vielä eli. Ei tullut tilannetta etteikö koira ollut ensimmäisenä autossa kun jonnekin lähdettiin katto auki. Varmaan oli tämän valtakunnan kovin Corvettefani. Nyt ei ole koiraa ja niskaakin kolottaa tuulen viima.   

Mitä sitten tulee ulkomailla ajeluun, auto tietysti voi olla rekisteröitynä vaikka minne. Oleellisuus on kuitenkin se, ettei Etelä-Euroopassa ole mitään järkeä autoilla kalliilla autolla. Naarmuja ja lommoja tulee väkisin kun paikat ovat ahtaita eivätkä muut autoilijat niin kauheasti noteeraa minun autoni kirkasta maalipintaa. Siksi reissuautoina palvelevat vanha Peugeot 406 HDI ja nykyään enemmän 270 CDI farkkuväyrysmersu (kyllä, olen paikannut ruosteita, kiitos vaan kysymästä). Ei putoa korkealta, kun molempien autojen yhteenlaskettu hinta on muutama tonni vaikka ovat todella luotettavassa kunnossa molemmat.

Seppo         

sauli76:
Quote

Jaa, rahamiehiä. 


Hehheh, ei sitä oo tarpeeksi kun Massikaan ei merkannu  Oli vaan senverran jännä kysymys tullihenkilöltä, että oli pakko antaa pieni näpy  Hauskaa on se, että tää toistui kuukauden sisään kaksi kertaa. Taitaa olla henkilöprofilointi tai sitten tullin tytöt muuten vann diggailee mua 

kartano:
Quote

..Prinsessa ei osannut vastata ja arvelin, että kyllä kai sekin asia selviää Trafin sivuilta...

Kun kohdallani tilanne on se, että ajan enemmän ulkomailla kuin Suomessa, niin pyysin Prinsessaa printtaamaan minulle ne rekisteriotteen ykkös- ja kakkososan. Tänä paperittoman autoilun aikana Prinsessa antoi planketin täytettäväksi eteeni, millä anotaan näitä kirjallisia dokumentteja. Ja tietenkin kymmenen euron lasku perään siitä hyvästä. Totesin poislähtiessäni, että kaippa minulla eläkeläisenäkin lienee varaa tilata loppuelämäni ajan nämä paperiversiot.


Heh, itsepalvelu on tämän päivän juttu.

Itse vaihdoin autoa juuri viikko sitten ja ihmettelin samaa, kun ei mitään rekisteriotteita tullut auton mukana. Kesärenkaat kun kuitenkin oli tarkoitus vielä ostaa ja sallitut rengaskoot piti päästä tarkistamaan.

Täältä sen teknisen osan sai sitten ilmaiseksi tilattua, parissa päivässä saapui.

-m

tare:
Kun ostaa tuliterän auton, niin autoliike tulostaa kaikki Trafin paperit auton omistajalle. Toista ovat jotkut ketkut osamaksulla, yms. auton hankkineet !

Navigation

Up one level

Next page

Previous page