Keskustelua liikenteestä

<< < (381/3033) > >>

hynkel:
Quote

Juu itekkin "skootterihirmuna" voin sanoa, että tuo mopokortin koulutus on jokseenkin puutteellinen.
Yksi ratkaisu tähän olisi tuo mottoripolkupyörä-luokasta luopuminen ja suoraan kevari alle nykyisellä koulutuksella. Nykyskootterithan (ja muut nyky"mopot" myös) on tehty kulkemaan se 60-80km/h, joten siinä ei ongelmaa ole. Ongelma syntyy kun 90% mopoilijoista ajaa mopokortilla viritettyä mopoa eli kevaria.

Kerrohan toki, mikä mopona myytävä skootteri on tehty kulkemaan jopa 80 km/h (ja tällä tarkoitetaan varmaan todellista vauhtia, eikä sitä, mitä mopon oma mittari valehtelee). Omalla speedfight 2:lla ei yli 60 km/h uskaltanu lasketella mäessä. Perustuntuma kyllä kertoo, kun hallinta on lähtemässä (ja hallinta lähtee kun renkaat ei enää pysy tiessä jne).

hynkel:
Quote

Tuttu paikka, ja varsin vaativa. En ihmettele jos bussi varmuuden vuoksi hidastaa. Siinä pitäisi samanaikaisesti a) ajaa kaarre oikein ja b) nähdä turuntieltä tuleva auto, joka jää aina hetkeksi "kuolleeseen kulmaan" (ainakin oman henkilöauton peilissä) ja vielä c) peilistä arvioida ko. auton nopeus oikein omaan verrattuna. Toiset kun ajavat siinä kohdassa vielä lähes moottoritievauhtia, toiset sallittua 60 km/h ja toiset, kohteliaat, hidastavat ajoissa. Siinä pitäisi olla kaksi pitempää kaistaa rinnakkain, mutta ilmeisesti 60-luvun sillanrakentajat eivät olleet riittävän kaukokatseisia.

Henkilöautot varmasti tulevatkin kovempaa, mutta kyllä tuo raskaampi kalusto tuntuu aika järjestäen hiljentävän ajoissa. Mutta joo.. Pidempi silta olis maksanu enempi rahaa.

teropa:
Quote

Ach so, siinähän on sitten pistetty parin mattimeikäläisen edestä titteliä firman nimeen


Tietoisku: Saksalaiset ovat äärimmäisen tittelinkipeää ja titteleitä tuijottavaa kansaa... Ne rakastaa sitä kun niiden titteliä viljellään ja niitä pitääkin alkuvaiheessa, jos ei tunne paremmin, niin puhutella esim. porukassa tittelin kanssa. Esim jos joku Schneider-heppu on vaikka lääkäri niin hänet tulee esitellä Doktor Heppu Schneiderina muille.

Tero

nisse90:
Quote

Kerrohan toki, mikä mopona myytävä skootteri on tehty kulkemaan jopa 80 km/h

Ookkonää käyny koskaan Epsanjassa? Siellä ne kaikki mopot menee vähintään sen 80km/h ilman mitään rajoittimia. Lisäksi nykyään kaikki enskamopot ja skodet on tehty kevarimallinrungolle...Ainoa ero kevariversioihin on moottorin tilavuus. Jarrutkin ovat nykymopoissa todella hyvät, melkein kaikissa uusissa yli 200milliset stopparit.

Ja tuohon moppoon mikä on suunniteltu menemään 80km/h: http://www.yamaha-motor.fi/products/scooters/50cc_Gearbox/tzr.jsp?view=techspecs Tolla voisi kevyesti painaa menemään kahtakin markkaa.

elzu89:
Quote

http://www.yamaha-motor.fi/products/scooters/50cc_Gearbox/tzr.jsp?view=techspecs Tolla voisi kevyesti painaa menemään kahtakin markkaa.


Kyllähän VOISI, mutta en nyt tiedä saako 50cc:stä niin paljoa tehoja irti  Ja voin sen melkeinpä luvata, että ei matkanteko ole yhtä leppoisan tuntuista noissa vauhdeissa, kuin esim. (samanmerkkisellä) R6:lla

Navigation

Up one level

Next page

Previous page