FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.06.18, 11:05

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Keskustelua liikenteestä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 114 115 [116] 117 118 ... 759 Reply Print
Author Topic: Keskustelua liikenteestä  (Read 1511354 times)
Sami Vainionpää
Offline Offline

Posts: 1039
Date Registered: 30.10.01

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2300 on: 19.06.07, 20:54 »

Joidenkin jutuista vaan välillä paistaa tietynlainen piittaamattomuus.Olet ehkä itsekin sen huomannut,,,ko?..

No ompas nyt taas kummallinen asenne..
Suomessa on tällä hetkellä 2,12 miljoonaa autoa, joista lähestulkoon kaikki ajaa päivittäisen lenkkinsä aikana tietä jossa ei ole keskellä kaidetta ja kohtaa tälläisellä tiellä ajaessaan MONTA vastaantulijaa. On täysin väistämätöntä, että ihminen silloin tällöin menettää keskittymiskykynsä oli sitten auton ratissa tai ei. Kun keskittyminen herpaantuu liikenteessä kriittisessä kohdassa, tuloksena voi hyvinkin olla nokkakolari ja seurauksena useita kuolleita. Sitä sattuu, sille ei vain voi mitään.
On täysin käsittämätöntä, että jotkut luulevat näiden onnettomuuksien loppuvan nopeusrajoituksia alentamalla.. Itse ainakin huomaan tekeväni kaikkea muuta ajamisen ohessa sitä enemmän mitä pienemmissä nopeuksissa liikutaan. Esimerkiksi kaupunkinopeuksissa on helppoa kirjoittaa tekstiviestiä samalla kun ajaa, mutta en muista kertaakaan tehneeni vastaavaa vaikkapa vilkkaasti liikennöidyllä kantatiellä.

Liikennekuolemien minimoiminen on luonnollisesti tärkeää, mutta minua ainakin jaksaa kummastuttaa ihmiset jotka luulevat että nopeuden alentaminen poistaisi kaikentyyppiset onnettomuudet kertaheitolla.
Janne Andersson
Offline Offline

Posts: 2166
Date Registered: 16.10.03

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2301 on: 19.06.07, 20:59 »

Väsymys on aika paha tilanteiden aiheuttaja. Pari kertaa olen hieman väsyneenä vain jäätynyt silmät auki ja pientare on alkanut lähestymään uhkaavasti.  Roll Eyes Pohdiskelin vain syitä, miten esim. toi valtatie ygösen onnettomuus olisi voinnut tapahtua.

Olli Vainio
Offline Offline

Posts: 7347
Date Registered: 05.07.01

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2302 on: 19.06.07, 21:23 »

Niin mutta....
Jokainen liikennekuolema on turha ja on täysin väärä periaate niitä väheksyä.Että niin ja niin vähän...
Ei nyt millään pahalla,mutta lievä asennevamma paistaa hiuukan läpi...
Ja taisin mainita,että mitä lie ajamista tärkeämpää ollut kuskilla,kun ajoi kaistaltaan.Kenties tekstiviestejä,vaiko navin käyttöä.Tai sekunnin,kahden vilkaisu jälkikasvuun päin...Usein kohtalokasta.
Toivottavasti noista edes joku täälläkin ottaisi,edes hiukan opikseen...
Niin ja yleisesti nopeusvalvonnasta mainitsin mielestäni...Yleisesti on todettu että muutenkin kuin vain liikenteessä,näkyvä valvonta rauhoittaa ihmisiä.Joten valvontaa voisi reilustikin lisätä.
Hyvin usein ne jotka valvontaa yms vastustavat tavalla tai toisella,ovat juuri niitä liikenneRIKOLLISIA...Niin sehän on se oikea sana jos tarkkoja ollaan..
Oikeasti ..tuttaa,miten joku kehtaa tänäänkin väheksyä noita asioita,kun tuolla Kruusilassakin tapahtui mitä tapahtui....
Juu,ei mitään kiirettä miettikää rauhassa vaan...
Ja myös tuosta päättömästä touhusta tuolla teillä.Sekin yleisesti..
-Jukka Sad
Niin ja kuolleita liikenteessä on n.400/vuosi.Ja sehän on n.400 liikaa...
OIKEASTI:kannattaa vähän miettiä mitä suustaan päästää.Eihän ikinä tiedä milloin joku niistä 400 on joku oma läheinen.... Silloin voi "harmittaa"!
Okei, myönnän että katoin tuon luvun väärin, katsoin saraketta jossa oli neljän ekan kuukauden tilasto, eli tosiaan se on tuo noin 400.

Mun puolesta valvontaa sais lisätä oikeinkin runsaasti, tolppapoliisit helvettiin ja oikeita poliiseja teille, kyllä kiitos. Ne juopot, kamikaze ohittelijat tai muutenvaan vaaralliset säätäjät sais korjattua paljon tehokkaammin sieltä pois.

Ja mua oikeastaan ei hetkauta ~yhtään mitä siellä tänään tapahtui. Onnettomuuksia tapahtuu. On mahdotonta päästä semmoiseen utopiaan missä ei tapahtuisi onnettomuuksia ellei kaikki lopeta autoilua yhtäkkiä.

Ja tuo liikennekuolemien määrä on edelleen aika pieni, tottakai se on hyvä asia jos sitä saadaan laskettua mutta järjettömän pienet nopeusrajoitukset tai pelkkä nopeuksien valvonta ei sitä tule saamaan aikaan.

ps. voisit rajoittaa tuota entterin käyttöä niin sun viestejä olis paljon helpompi quotettaa.

"Aviation in itself is not inherently dangerous. But to an even greater degree than the sea, it is terribly unforgiving of any carelessness, incapacity, neglect or ignorance."
Masa
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2303 on: 20.06.07, 07:11 »

Tässä eilisessä onnettomuudessa lähes kaikki syyt ovat vielä pöydällä. Uutisissa viranomainen oli poissulkemassa teknistä vikaa sen vuoksi, että kyseessä oli uudehko auto, vm. 2005. Se vuosimalli ei kuitenkaan ole tae teknisen vian olemattomuudesta.
Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen tällaisissa "nokkakolari rekan kanssa"-tapauksissa, että kyse on tahallisesta teosta. Aina ei ole niin, mutta joskus on.
Tässä Kiikalan keississä mielenkiintoista oli se, että auto meni vastaantulevien kaistalle kahdesti lyhyessä ajassa.
Kun autoissa ei ole "mustaa laatikkoa", emme koskaan saa tietää, millainen tilanne siellä ohjaamossa oli onnettomuutta edeltävinä hetkinä. Kuka autoa ajoi, vai oliko kuljettajia useampikin samaan aikaan.
Mikko Kallas
Offline Offline

Posts: 1918
Date Registered: 28.06.02

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2304 on: 20.06.07, 07:32 »

Kun keskittyminen herpaantuu liikenteessä kriittisessä kohdassa, tuloksena voi hyvinkin olla nokkakolari ja seurauksena useita kuolleita. Sitä sattuu, sille ei vain voi mitään.
On täysin käsittämätöntä, että jotkut luulevat näiden onnettomuuksien loppuvan nopeusrajoituksia alentamalla..
...
Liikennekuolemien minimoiminen on luonnollisesti tärkeää, mutta minua ainakin jaksaa kummastuttaa ihmiset jotka luulevat että nopeuden alentaminen poistaisi kaikentyyppiset onnettomuudet kertaheitolla.

Nopeusrajoitusten madaltaminen ei luonnollisestikaan poista kaikentyyppisiä onnettomuuksia. Nopeusrajoituksilla voidaan kuitenkin vaikuttaa onnettomuuden seurauksiin. Vammautumis-/kuolemanriski kun korreloi käytetyn ajonopeuden kanssa ja sitä kautta nopeusrajoituksilla pyritään vähentämään liikennekuolemia.

Vastaavasti turvavyöpakko tai lukuisa määrä airbägejä autossa ei poista onnettomuuksia, mutta...

MikkO
Olli Vainio
Offline Offline

Posts: 7347
Date Registered: 05.07.01

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2305 on: 20.06.07, 12:03 »

Ja nyt kaikki veikkaamaan! http://hannu.biz/jussiveikkaus/

"Aviation in itself is not inherently dangerous. But to an even greater degree than the sea, it is terribly unforgiving of any carelessness, incapacity, neglect or ignorance."
Tatu Koiranen
Offline Offline

Posts: 6817
Date Registered: 10.04.07

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2306 on: 20.06.07, 12:31 »

Vaihteeksi eilen illalla sai ihmetellä, kun klo 20:46 Tillinmäestä lähtenyt bussi 150A pamautti n. 15 sekuntia vanhoilla vihreillä Lapinrinnettä pitkin Lapinladentien yli, melkein kahden jalankulkijan päältä (eli siitä risteyksestä, joka on 20 metriä ennen kun kampin bussiterminaalin tunneli alkaa). Kysyin siltä kuskilta, että nukuttaako sitä. "ai häh?". Sit jatkoin, että niin, miks ajoit päin punasia? "Ai ajoin vai :o"...

Taas yksi ammattikuljettaja. Ei haissut viinalle niin en soittanut poliisia. Oli kiire baariin.

0503277581 - tatu at koiranen piste fi
Jari Mäensivu
Offline Offline

Posts: 915
Date Registered: 31.12.05

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2307 on: 20.06.07, 13:05 »

Vaihteeksi eilen illalla sai ihmetellä, kun klo 20:46 Tillinmäestä lähtenyt bussi 150A pamautti n. 15 sekuntia vanhoilla vihreillä Lapinrinnettä pitkin Lapinladentien yli, melkein kahden jalankulkijan päältä (eli siitä risteyksestä, joka on 20 metriä ennen kun kampin bussiterminaalin tunneli alkaa). Kysyin siltä kuskilta, että nukuttaako sitä. "ai häh?". Sit jatkoin, että niin, miks ajoit päin punasia? "Ai ajoin vai Shocked"...

Taas yksi ammattikuljettaja. Ei haissut viinalle niin en soittanut poliisia. Oli kiire baariin.

Tämä bussikuskien haukkuminen alkaa saavuttaa jo naurettavuuden tason .. vaikka tahalteen provoa heitteletkin...   

Eilen sain "Tuupakan suoralla" löydä liinat kiinni kun erittäin hyvä ja taitava rekkakuski ( k...sipää ) ryhmittyi oikealta kaistalta suoraan vasemman kaistan yli ryhmityskaistalle kääntyäkseen Esson risteyksestä vasuriin ... no tottakai ammatti rekkakuski saa sellaista tehdä .. kun on ammattimies ja huomioi muun liikenteen, meinas niin sanotusti niistää meikäläisen  thmbdn

Taas yksi ammattikuljettaja. Näitä riittää .. en jaksanut soittaa minnekkään, olikohan
Esson ikkunapöytä varaus menossa umpeen kun oli niin kiire  laugh

Eiköhän tälle kahden ammattiryhmän väliselle v....... ulle kannatais laittaa jo teksti...  the end


Peruspokkarilla vaan, no pitää keksiä jotain, kamera ja kiikari on ihan hyvä yhdistelmä
Timo Koski
Offline Offline

Posts: 2583
Date Registered: 11.02.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2308 on: 20.06.07, 13:09 »

Eilen kun ajelin kotia kohti noin 16.15 niin yhdellä pimeällä mäennyppylällä pari kaveria viittoilee ja kun toppaan niin sanoo että on tapahtunut onnettomuus, että aja hiljaa. Siinä olikin parin sadan metrin päässä pari kolme pakua parkissa ja ojassa näin sellasen moposkootterin tjsp. Sekin oli kyllä pystyssä eikä maassa osunut silmiin mitään "raatoa". Pari sataa metriä edempänä oli sitten parkissa vielä sellanen lavettiauto, missä oli suuri kaivuri kyydissä. Heitin sinne sit kauemmas parkkiin ja käppäilin paikalle ja sillä välin oli tullut lanssi ja poliisi paikalle. Kyselin yhdeltä tyypiltä mitä on sattunut ja se selitti että lavettiauto oli lähtenyt ohittamaan sitä skootteria ja sitten olikin tullut vastaan rekka(tai kuorma-auto) ja oli lavetti joutunut vetään reunempaan ja osunut peräpään levikevalolla skootteriin. Onneksi ei ollut mitään vakavampaa käynyt niille kahdelle tytölle, jotka siinä ajoi. Olivat olleet kävelykunnossa, mutta varmasti pelästyneitä ja ainakin mustelmia on tullut. Siinä paikassa on sellainen mutkakin vielä juuri ja keltasta viivaa jo 300m matkalla ennen ja vielä  riittääkin 500m eteenpäin, ennenkuin tulee hyvä suora aukealla. Mitäköhän lavettikuski on ajatellut kun siinä mutkassa alkaa ohittaa, vaikka hyvinkin hiljaa ajavaa skootteria. En kyllä edes henkilöautolla siinä kohtaa juuri ohittaisi, kun hiukan parempi kohtakin on 200m edessäpäin, vaikkakin sulkuviiva siinäkin. Saa kyllä lavettikuski huokaista helpotuksesta,jos ja kun sakoilla kai selviää, meinaan vaikka olisi kiirekin, niin oli aika iso mahdollisuus vielä eilen lisätä lähiseudun ikäviä lukemia.(Tarvasjoki 1, Kiikala 6 ja tämä oli(läheltä piti, onneksi)Loimaalla eli kaikki noin 70-80 km säteellä näin hatusta vetäen).
Matias Hurtta
Offline Offline

Posts: 1133
Date Registered: 10.01.07

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2309 on: 20.06.07, 13:16 »


Tässä Kiikalan keississä mielenkiintoista oli se, että auto meni vastaantulevien kaistalle kahdesti lyhyessä ajassa.
Kun autoissa ei ole "mustaa laatikkoa", emme koskaan saa tietää, millainen tilanne siellä ohjaamossa oli onnettomuutta edeltävinä hetkinä. Kuka autoa ajoi, vai oliko kuljettajia useampikin samaan aikaan.

Voisin kuvitella, että ensin auto ajautui vastaan tulevien kaistalle, väsymyksen tai jonkun muun häiriön seurauksena. Sitten kuljettaja on tehnyt korjaus liikkeen. No, tuollainen matkailu auto kun ei ole mikään helpoin mahdollinen hallittava, ainakaan vähänkään kovemmissa nopeuksissa. Auto on sitten varmaan alkanut heittelehtiä ja ajautunut vastaan tulevan rekan eteen.

Eihän ne pikkujuttuja ole. Mutta ei ne kyllä minussa sen kummempia tuntemuksia silti herätä. Kolari, mikä kolari. Paljon pahempiakin on sattunut ja paljon. Silti en muista näin äkkiseltään kuin Konginkankaan. Muistaa kyllä, että onhan niitä ollut 9:n jne. kuolonuhrinkin kolareita, mutta eipä niistä muista sen tarkempaa, ei edes paikkoja. Eli ei paljon hetkauta, mutta en ymmärrä, miksi pitäisikään. Tokihan asia olisi eri, jos liippaisi läheltä, mutta kun niin nyt ei vain ole.

No, eihän nuo yksittäiset kolarit paljon hetkauta, mutta nyt alkaa omalla kohdalla hetkauttaa se, että kolareita on ollut niin paljon lyhyen ajan sisällä.
Tatu Koiranen
Offline Offline

Posts: 6817
Date Registered: 10.04.07

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2310 on: 20.06.07, 13:24 »

Mitäköhän lavettikuski on ajatellut kun siinä mutkassa alkaa ohittaa, vaikka hyvinkin hiljaa ajavaa skootteria.

Luultavasti ajatteli, että on turha jarruttaa yhdistelmää ja kiihdyttää kohta uudestaan. On myös saattanut ajatella, että se mahdollisesti ajoradan puolella ajava skooteria tajuaa vetää mahdollisimman reunaan (pientareellahan niiden paikka lain mukaan on) ja että mahtuisi ohittamaan sen sitten.. Vaan eipä sitten mahtunutkaan. En siis sano, etteikö tuo olisi tämän lavettikuskin vika, mutta jotain tuollaista se on saattanut silti ajetella.

0503277581 - tatu at koiranen piste fi
Jari Mäensivu
Offline Offline

Posts: 915
Date Registered: 31.12.05

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2311 on: 20.06.07, 15:21 »

Luultavasti ajatteli, että on turha jarruttaa yhdistelmää ja kiihdyttää kohta uudestaan. On myös saattanut ajatella, että se mahdollisesti ajoradan puolella ajava skooteria tajuaa vetää mahdollisimman reunaan (pientareellahan niiden paikka lain mukaan on) ja että mahtuisi ohittamaan sen sitten.. Vaan eipä sitten mahtunutkaan. En siis sano, etteikö tuo olisi tämän lavettikuskin vika, mutta jotain tuollaista se on saattanut silti ajetella.

Bussikuskeja haukut mennen ja tullen vaikka tekee mitä  Huh Rekkakuski tai siis "lavettikuski" saa kuitenkin kaikki
sympatiat ja ryhdyt heti puolustamaan ko. kuskin tekemisiä.

Naurettavaa kommentointia bussikuskien huonoudesta suhteessa rekkakuskien hyvyyteen  laugh


Peruspokkarilla vaan, no pitää keksiä jotain, kamera ja kiikari on ihan hyvä yhdistelmä
ekiescort
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2312 on: 20.06.07, 15:36 »

Bussikuskeja haukut mennen ja tullen vaikka tekee mitä  Huh Rekkakuski tai siis "lavettikuski" saa kuitenkin kaikki
sympatiat ja ryhdyt heti puolustamaan ko. kuskin tekemisiä.

Naurettavaa kommentointia bussikuskien huonoudesta suhteessa rekkakuskien hyvyyteen  laugh
Blaah...SULLA itselläsi taitaa olla jotain rekkakuskeja vastaan???

Juttu on kuitenkin niin että liikenteeseen mahtuu monenmonta k*sipäätä, myös rekka ja bussikuskeja.

-Esa
Masa
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2313 on: 20.06.07, 15:55 »

Jep jep, aika alhaalla ollaan tuossa bussikuski vs. rekkakuski -avautumisessa.
Jos minulta kysytään, niin Helsingissä bussien liikennekuri on höltynyt vuosien saatossa. Jokainen kynnelle kykenevä voi mennä vaikkapa Mannerheimintien/Hakamäentien risteykseen passiin ja olla siinä yhden tunnin. Jos ei näe yhdenkään bussin ajavan päin punaisia, niin se on vain huonoa tuuria sitten.

Myös muun raskaan liikenteen kuljettajista löytyy vastuuttomia ja onneensa luottavia, ja onpa siellä rattijuoppojakin. Mutta niinhän se on henkilöautojenkin kanssa; kyllä niilläkin ajetaan välillä miten sattuu ja missä kunnossa sattuu.
Nuo raskaan liikenteen, ml. bussit, vastuuttomuudet vain näyttävät vielä pahemmalta kuin henkilöautojen.
Jari Mäensivu
Offline Offline

Posts: 915
Date Registered: 31.12.05

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2314 on: 20.06.07, 16:03 »Blaah...SULLA itselläsi taitaa olla jotain rekkakuskeja vastaan???

Juttu on kuitenkin niin että liikenteeseen mahtuu monenmonta k*sipäätä, myös rekka ja bussikuskeja.

-Esa

Voi hyvää päivää Esa  laugh Sitä nimen omaan yritin kertoa että niitä mainitsemiasi "päitä"
löytyy tosi paljon eikä ne ole pelkästään rekka tai linja-auto kuskeja...jos nyt olisit yhtään
viitsinyt lukea muitakin kommentteja kun vain minun AngryMinun puolestani tämä paskan jauhanta siitä kuinka hyviä mitkäkin ammattiautoilijat ovat
loppuu tähän ...   WinkPeruspokkarilla vaan, no pitää keksiä jotain, kamera ja kiikari on ihan hyvä yhdistelmä
tornadof36
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2315 on: 20.06.07, 16:04 »

Kaikki mukana olleet kuolivat VT1:llä, jäljelle jäi omaisten suru.
Mutta tapauksella oli myös silminnäkijöitä. Tuollaisen tilanteen näkeminen omien silmien edessä saattaa järkyttää todella rankasti. Toivottavasti nämäkin syyttömät osapuolet löytävät jonkun keinon käsitellä asia.

Hyvä,mutta niin valitettava pointti Matilta...

Usein ei ajattele niiden silminnäkijöiden tuskaa....Tosin ei niitä onnettomuudessa mukana olleiden ja heidän omaisten tuskaan voi verratakaan.Eikä tarvitsekaan.

Ollille.Niin käytän varmaan jatkossakin tuota entteriä vanhaan malliin.Mukavampi vähän jaotella kappaleita ja asiakokonaisuuksia.Niin ja taatusti kirjoitusvirheitäkin löytyy,mutta ainakin puhun asiaa..

-Jukka Wink
ekiescort
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2316 on: 20.06.07, 17:09 »

Voi hyvää päivää Esa  laugh Sitä nimen omaan yritin kertoa että niitä mainitsemiasi "päitä"
löytyy tosi paljon eikä ne ole pelkästään rekka tai linja-auto kuskeja...jos nyt olisit yhtään
viitsinyt lukea muitakin kommentteja kun vain minun AngryMinun puolestani tämä paskan jauhanta siitä kuinka hyviä mitkäkin ammattiautoilijat ovat
loppuu tähän ...   Wink

Joo... silmät vois pitää auki  Embarrassed   
Pahoittelen.  Smiley
-Esa
Dankke
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2317 on: 20.06.07, 17:30 »

Mitäs Tästä sanotte?

Tiehallinto: Tietullimaksut otettava käyttöön
Julkaistu 20.06.2007 19:01 (päivitetty 20:17)


Eli navigaattorit Per**eseen niin tieliikennekuolemat vähentyvät? Roll Eyes
Destian/Tiehallinnon mukaan tiet ovat huonokuntoisia! laugh

Mitä tästä voimme päätellä?-Kohta kielletään koko autoilu Grin

Minun mielestä syynä on se että myydään autoja jotka kulkevat sen 500Km/h eikä niitä kuitenkaan osata hallita.
Rallissa näkee hyvin mitä se on kun loppuu pelitaito Smiley
Mitä järkeä on ostaa auto joka kulkee sen 500Km/h jos suomessa saa ajaa sen 120Km/h?Poliisit on joka puskassa ja joka suorolla on kameratolppa. Huh
En tiedä onko tästä puhuttu mutta puhutaan uudestaan
« Last Edit: 20.06.07, 17:41 by Dani Branthin »
Janne Andersson
Offline Offline

Posts: 2166
Date Registered: 16.10.03

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2318 on: 20.06.07, 17:40 »


Ollille.Niin käytän varmaan jatkossakin tuota entteriä vanhaan malliin.Mukavampi vähän jaotella kappaleita ja asiakokonaisuuksia.Niin ja taatusti kirjoitusvirheitäkin löytyy,mutta ainakin puhun asiaa..

-Jukka Wink

Välilyöntiäkin voisi käyttää pisteiden ja pilkkujen jälkeen.  Wink

tornadof36
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #2319 on: 20.06.07, 17:51 »

Oi anteeksi Janne...

Toivottavasti ei nyt vaan yöunet menneet!

-Jukka laugh
Pages: 1 ... 114 115 [116] 117 118 ... 759 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1