Keskustelua liikenteestä

<< < (625/3034) > >>

bemari:
Quote

1. Vilkun käytön unohtuminen
- Ilmeisesti liiallinen tilannenopeus on tähän syynä. Kehällä ajaessa runsaat 80-100kmh vauhdissa on rattia puristettava kynsin ja hampain, ettei auto vain lipeä linjalta. Siksi ei sitä vilkkukahvaa voi käyttää. Tämän on pakko olla syynä. Liikaa muuttuvia tekijöitä.

2. Vilkun käytön ja harkitsematon käyttäytyminen
- Kiire, ajattelemattomuus, välinpitämättömyys ja kyllä. Tilannenopeus. Nämä kaikki yhdistettynä minulla on nyt kiire- asenteeseen, saa aikaan vilkun unohtamisen, saati sulkuviivojen ohi näkemisen. No tottakai, miksipäs sitä turhaan käyttämäänkään tai varomaankaan. Sormihan siinä kuluu ja kyllähän nyt tästä nopeasti ehtii kun vaan pistää Hanaa eikä kuhnaile.

Tähän on pakko sanoa, -ketään puolustelematta ja syyttelemättä.

Meillä oli kaksi vuotta Volvo S40, jossa oli hiljainen vilkun ääni. Ja todella todella usein sain siitä repsikan paikalta muistuttaa isää laittamaan vilkkua päälle, se kun oli niin hiljainen niin isä sen halposti unohti. Että sattuu niitä vahinkojakin vilkun kanssa.

Ja nyt meillä on Volvo S60, jossa vilkku pitää niin helvetillisen moikinan, ettei sitä sen takia viitsi käyttää, tuo oli sitten ihan vitsi...

nisse90:
Quote

Mullapa vaihettiin Scaniaan talvirenkaat. Ensimmäinen työnantajani joka vaihtaa talvinakit isoon autoon. Yleensä ajellaan kesät talvet samoilla luistimilla. Että varokaa niitä isoja autoja liikenteessä liukkaiden aikaan. Ne kun eivät pysähdy joka tilanteessa ihan helposti. Varsinkin jos on säiliöauto tai IBC kontteja kyydissä, koska siellä piilee mahtavat liike-energiat.

Arvaa kuka noita nakkeja joutuu vaihtelemaan paut sataan autoon? Perkule kun pitää olla vielä kolmiakselisia ja vetorenkaitakin on kaksin kappalein molemmin puolin. No, kunto kasvaa.

Aaltonen:
Hhhm...ajan viikottain autoilla joissa vilkusta ei kuulu mitään. Ei tik ei tak. Eikä palaudu pois päältä, vaikka suoraksi kääntää. Silti muistan sen laittaa ja ottaa pois. Miten se ääni vaikuttaa muistamiseen? Tahtoo vaan tietää?

Falcon 900:
Quote

Arvaa kuka noita nakkeja joutuu vaihtelemaan paut sataan autoon?

Ammatinvalintakysymyshän tuo vain on 

Masa:
Quote

Mutta liike-energiaa se ei lisää että kyydissä on nestettä.


Kyllä se lisää liike-energiaa. Kappaleen liike-energia on suoraan verrannollinen kappaleen massaan, ja myös nesteellä on massa

Eli siis on kaksi eri asiaa ajaa säiliöautolla tankit täynnä ja tankit tyhjinä tahi vajaina. Mitä enemmän massaa, sitä enemmän liike-energiaa. Jos haluat pitää liike-energian samana kaikissa tilanteissa, muuttuu asia haastavammaksi, koska liike-energia riippuu sekä siitä massasta että nopeudesta, ja jälkimmäisestä sen toisessa potenssissa...

Navigation

Up one level

Next page

Previous page