Keskustelua liikenteestä

<< < (645/3034) > >>

svirkkul:
Quote

Syön hattuni jos huomenna on lumi maassa täällä Helsingissä.


Missä tämä hatun syönti tapahtuu? Tulen katsomaan 

Aaltonen:
Quote

Lauantai-iltana tunsin suurta tyydytystä nähdessäni jonkun teinin 80-luvun pommilla Kehä 1 tolpassa.


Älä ny. Haagan liikenneympyrä niittasi kaksi autoa pusikkoon sunnuntaina!  Ja vielä 12 korvilla molemmat! Toisen kohdalla oli jo itse ympyrään pääsy ollut liian rankkaa ja tie oli singonnut sen auton kevyenliikenteeväylälle katoleen! Ja toisen tämä ympyrä ohjasi suoraan keskijakajan yli tolppaan Vihdintielle poistuttaessa. Ja joo..... sillon oli enää vain "hyvin paikkapaikoin" liukasta.
Aamulla 6 jälkeen kun työt Westendissä alotin, se liukkaus oli oikeasti, eikä enää 12 aikaan, jollon nämä molemmat oli suurinpiirtein tapahtuneet...........

Henkka:
Quote

Aamulla 6 jälkeen kun työt Westendissä alotin, se liukkaus oli oikeasti, eikä enää 12 aikaan, jollon nämä molemmat oli suurinpiirtein tapahtuneet...........


Ei se liukkaus katoa tai ilmesty samalla kellonlyömällä kaikkialla. Sen imestymiseen ja katoamiseen vaikuttaa niin monta muutakin tekijää kuin kelloaika. Tiepohja, onko kosteikkoja, vesistöjä tai puroja/ojia tien vieressä, maaston muodot, jne...

"Ylättävin" liukkaus omalla kohdallani tuli kohdalle jokin vuosi sitten. Oli ollut plussakeliä koko tammikuu, eikä tuokaan päivä ollut poikkeus. Mittarit oli olleet viimeisen vuorokauden +5 asteen lukemissa ja juuri kun alkoi pyhäaamuna sarastaa, niin keli samalla kirkastui, muttei kylmennyt.  Tiet oli märät ja kun lähdin liikkelle autolla, niin muutaman sadan metrin jälkeen hätkähdin että onko joku renkaista tyhjentynyt kun auto mutkassa muljahteli. Tiet oli siis peilijäässä vaikka keli oli mittarin mukaan ihan yhtä lämmin, mutta maan pinta olikin paikkapaikoin vetänyt jäähän "märän alle". Tielaitoskaan ei ollut moiseen vissiin varautunut kun oli ollut reilusti plussalla olevaa tasaista tuhrukeliä jo viikon-pari. Oli mielenkiintoinen kotimatka Espoosta Munkkivuoreen, kun välillä oli vaan märkää ja välillä kuitenkin ihan jäistä. Tämäkö oli nyt sitä mustaa jäätä petollisimmillaan?
Juuri toi Haagan ympyräkin mentiin pyöräilyvauhtia nastoilla liukuen. Se tuntuu muutenkin olevan herkkä paikka jäätymään, jos suolamiehet eivät ole talvella ajan tasalla.
Aina eivät ole ja silloin voi tulla monella tutuilla teillä yllätyksiä vaikka samanlaisessa säässä ja olosuhteissa tiet olisivat olleet "kesäpidossa" aiemminkin.

Tuon kokemuksen jälkeen aloin kiinnittää huomiota jo syysaikaan entistä enemmän muuhunkin kuin vain lämpömittarin lukemaan ja siihen miltä tien pinta näyttää.

Aaltonen:
Quote

Ei se liukkaus katoa tai ilmesty samalla kellonlyömällä kaikkialla. Sen imestymiseen ja katoamiseen vaikuttaa niin monta muutakin tekijää kuin kelloaika. Tiepohja, onko kosteikkoja, vesistöjä tai puroja/ojia tien vieressä, maaston muodot, jne...Tottakai minä tuon tiedän. Yritin huonolla Suomella tuossa sanoa, että aamun valjetessa oli oikeasti aika paljon liukasta joka puolella. Mm. jo mainittu Pirkkolan suora oli kauttaaltaan luistinkenttä, saati risteysalueet paikkapaikoin poikkeuksetta.
Tuohon 12 aikaan varjokohdat olivat ainoat paikat, jossa sitten oli liukasta ja ihan urakalla. Kuten tuossa Haagan ympyrässäkin, jossa se teini Pemari oli sielä keskijakajan kaverina. Ihmettelen vaan kun sen näki ihan täysin selvästi, että aivan umpi jäässä on, ja niitä varjoja on takuulla ollut muuallakin kun tuossa yhdessä ympyrässä sillä hetkellä, jotka jäässä olivat. Ei ole yksinkertaisesti voinut tulla yllätyksenä. Mm.Pitäjänmäentiellä Valtsun kohdalla oli talo peittämässä auringon, aivan peilijäätä sellanen 150m, ja sitten taas täysin sulaa.....Ja kyllä sen jumakekkale erottaa silmillä tossa vaiheessa päivää. Eri asia oli sillon aamu 6:delta.

Ilmeisesti ei vaan kaikilla raksuta tai sitten ei vaan osata lukea tienpinnan kuntoa sillon kun se todella pitäisi huomata.... mene ja tiedä sitten. Luulisi varsinkin paikallisten tietävän, ne jotka tota ympyrää käyttää joka päivä kelistä riippumatta, että se ympyrä todella on jäässä heti jos vähänkin tuppaa sellasta keliä pukkaamaan.

Masa:
Quote

Missä tämä hatun syönti tapahtuu? Tulen katsomaan 

En minä nähnyt lunta maassa Helsingissä lauantaina. Lähdin aamusta ajelemaan kesäkumeilla landelle ja siellä näin lunta. Ja liukkautta.
Illalla kun palasin, oli osa kaduista ihan kivasti jäässä, että saattoi viedä kahva edellä. Mutta lunta en nähnyt silloinkaan. Oli pimeää.
En syö tuota stetsoniani toisten havaintojen perusteella, koska ne toiset vain yrittävät saada minut syömään sen stetsonin

Navigation

Up one level

Next page

Previous page