Keskustelua liikenteestä

<< < (777/3033) > >>

Andersson:
Quote

Kyllä vielä jonkun kerran käy niin, ettei siinä edes kerkeä jarruttamaan.. Kertaaleen tullu sellanen tilanne vastaan, kun tunari vaihto ensin liittymän rampille, oli hiljentäny vauhtia jo reippaasti ja just kun olin tulossa kohdalle niin vaihtokin takasin moottoritielle (taisipa vaihtaa vielä sulkuviivan yli).. Sillon oli kunnon auto käytössä ja väistin pientareelle kun kerran mahtui. Jos ei olisi mahtunut, olisin ajanut perään auton kaatamisen sijaan...


Tollainen on todella raivostuttavaa. Pari kertaa melkein sattunut sama, mutta oon ehtiny hiljentää ja edessä oleva näkemään. Mutta siinä ei ole järkeä, että paljon "väljemmissä" tilanteissa aletaan provosoitumaan.

PeteL:
Tällä viikolla siirrytään kesänopeusrajoituksiin ainakin Uudenmaan, Turun ja Hämeen tiepiireissä.

Tiehallinto

hynkel:
Quote

Tuskinpa kyseessä oli noin äärimmäinen tilanne.

Liukasta, nopeusero ~30 km/h ja ohituskaistalla autoja rinnalla. Aika kovaa menin siitä henkilöautosta oikean kautta ohi...

hynkel:
Quote

Heh, vähän samantapainen hassu tilanne kävi mulla tossa kehällä.. ajelin sitä taksikaistaa siinä kun olin menossa seuraavasta rampista ylös.. sitten sieltä edelliseltä rampilta oli tulossa joku auto, ajeli siinä mun etuoikealla.. hiljensin silleen että se ois hyvin päässyt siihen eteen. Sitten se jarrutti siinä ja ajattelin että no kai se sitten päästää mut, mutta kun painoin vähän kaasua niiin silloin tämä laittaa vilkun ja tulee siihen eteen niin että jouduin "vähän enemmän" polkemaan sitä jarrua..  ??? Oli siinäkin taas oikein teiden ritari..

Sepä se.. naurattaa ne henkilöautotkin, jotka ajaa rampissa samaa nopeutta kuin viereisellä kaistalla (varsinaisella tiellä) ajava rekka. Sitten ne ihmettelee että on se jännä kun ei pääse vaihtamaan kaistaa. Henkilöautossa, jopa siinä 1.0 micrassa, pitäisi olla sen verran sitä tehoreserviä, että sillä varmasti pääsee rekan ohi.. mutta ei, ajetaan rampin loppuun ja lyödään liinat kiinni ja vilkutellaan perästä valoja kun vihdoin päästään tielle :D

Aaltonen:
Quote

Mutta jos sieltä tulee henkilöauto niin änkeät eteen?  Ulkomailla muuten, etenkin siis kanarialla olen huomannut että bussit väistävät aina henkilöautoja pysäkiltä tullessaan. Täällä vaikka peilistä näkyy että on henkilöauto tulossa takaa(tai vaikka olis jo vierellä) niin ei muuta kuin siihen eteen matelemaan. 


Niin... miten tätä nyt sitten selittäisi. Kyllä sinun juuri koulusta tulleena pitäisi tietää?

Jos kaikki on tehty oikein, vilkku ollut päällä jo tovin vasemmalle ennen kun linja-auto sieltä pysäkiltä on edes mihinkään liikkunut, ja kuljettaja katsoo, että tuohon rakoon koitetaan mennä ja olettaa viereistä kaistaa tulevan henkilöauton A. nähneen sen vilkun B. ennakoineen sen linja-auton lähdön C. ymmärtävän, että se saa sieltä 60kmh alueeseen asti tulla kunhan varovaisuutta noudattaa, niin kyllä sieltä vaan sitten tullaan.

Se ei ole minun syyni, jos viereistä kaistaa tuleva kuljettaja laiminlyö A. Ennakoinnin B. Havainnoinnin C. ajattelutyön D. ja on piittaamaton muita tiellä kulkijoita kohtaan E. ajattelee vain ja ainoastaan sitä, että kerkeää seuraaviin valoihin ennen linja-autoa, vaikka vaarantaa siinä enemmän kuin itsensä kun lähtee tekemään jotain kikka nelosta.

Se on hyvin yksinkertainen juttu. Minä oletan, että kun se villku on 3-5 kertaa JO vilkkunut vasemmalle ja sitten vasta lähden, että se vilkku on  ymmärretty havaita, ja takana tulevan autonkuljettaja on sen myös havainnut ja ennakoinut. Mnä en sille voi mitään, jos näin ei tapahdu.

Tuli tässä mieleen taannoin eräs iso SUVI kuljettaja, uusi Lantikka tai joku sillä oli. Lähdin pysäkiltä ja katsoin, että "no eihän sen malta väistää tietenkään", joten otin takas päin ja annoin herran mennä kun piti siinä peiliä vielä vilkaista matkustamoon. Sain siitä väistöstä, kun jatkoin pysäkillä suoraan ilman "alle kääntämistä" tässä tapauksessa 4 eri keskisormea useampaan eri kertaan.
Meni huumorin puolelle kun en edes tosiaan edes kaistaviivaa ylittänyt kunnolla renkaalla, mutta keskisormia tuli roppakaupalla. En tiedä sitten mitä olisi pitänyt tehdä, mutta tilaa annoin ja koko kaistan verran, palkkioksi tosiaan sentteri viidakko. 

Näitä kun näkee viikossa monet kappaleet, iso "öky pirssi" alla ja keskisormia lentelee, niin se mielikuva kaahaavista ja piittaamattomista "öky" autoista vaan yksinkertaisesti jää päälle.... IKÄVÄKYLLÄ.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page