Keskustelua liikenteestä

<< < (873/3034) > >>

FINLAS:
Eilen tuli nähtyä varsin hulvatonta risteys käyttäytymistä Turun Länsikeskuksessa. Tässä kolme kaistaisessa risteyksessä siis kaistat menevät niin, että oikealta kaistalta käännytään oikealle, keskikaistalta ajetaan suoraan ja vasemmalta kaistalta yllätys yllätys käänytään vasemmalle, eli ihan normi risteys.

Nooh, ajeltiin siinä sitten kaverin kanssa tuohon risteykseen ja oltiin kääntymässä vasemmalle. Valoissakin oli tarjolla vihreää nuolta ja oltiin menossa jo hyvän matkaa risteyksestä vasemmalle, kun edellä mennyt auto päätti lyödä liinat lukkoon, kun auto oli jo osittain risteyksessä ja valoista olisi vielä saanut/pitänyt mennä. Ei siinä sitten mitään, jarrutin itsekkin äkkiä ja ihmeteltiin, että mikä siinä nyt on, kun edellä mennyt ei voinut mennä siitä risteyksestä...nooh, sitten tämä meidän edellä ajanut rupesi tietenkin peruuttamaan takaisin päin, kun risteyksestä rupesi autoja tulemaan muista suunnista, kun valot olivat vaihtuneet jo ja tämä sankari oli osittain siellä risteyksen keskellä. Vähän piti pakittaa itsekkin ja antaa tälle sankarille tietä, että pääsi kunnolla pois sieltä muiden alta. Noh, lopulta kun risteävälle liikenteelle tuli punaiset ja oli meidän vuoro lähteä, niin tämä sankari vielä päättääkin lähteä siitä vasemmalta kaistalta suoraan, eikä kääntyäkään sinne vasemmalle, niin kuin olisi pitänyt. Noh, sinne se paineli vauhdilla sitä keskikaistaa suoraa ajavien edelle ja jatkoi matkaansa. Oli kyllä kaikkiaan todella pätevää toimintaa. 

tornadof36:
Quote

Ei, koska eihän Jaris tolla tavalla kiihdy


Mutta pakko kyllä sanoa, että Audi alkaa hiljakseen ottaa omakseen sitä 80-/90-luvun bmw:llä ollutta juppiauton mainetta, joiden kuskeja pidetään automaattisesti mulkkuina kaahareina.. En nyt muista missä näin hyvän (humoristisen) lehtijutun/kolumnin tuosta joku aika sitten.


Jep...

Kaukana takana ovat ne ajat, kun Saabismi oli sairautta .

- jukka

Mikko86:
Mennään audikuskeista mopoautokuskeihin

Normaalisti en tänne kauhutarinoita kerro, mutta tää oli aika ajoin jopa hauskaa seurattavaa:

Tänään Kehä 3 länteen alkavassa iltapäiväruuhkassa, paikkana Vantaankosken jälkeen tuleva kolmostien ylittävä silta.

Nuori tyttö siinä köröttelee tasaista 45km/h vauhtia oikeenpuolimmaisella kaistalla, vaikka aikomus kääntyä stadiin päin. Eli olisi pitänyt ennakoida hyvissä ajoin ja siirtyä vasemmalle kaistalle. Varsinkin jos alla on mopo! Saako siellä edes mopoautolla ajaa??

No, tämä vielä päättää jatkaa oikealla kaistalla siihen asti kunnes Helsinkiin johtavaa kaistaa alkaa olla jäljellä enää 10 metriä.
Sit tulee äkkistop, ja vilkku vasemmalle. Mites takana tulevat? Meinaako ne vasemmalla kaistalla kahdeksaakymppiä ajavat antaa tilaa pysähtymällä. No, ei tietenkään.
Tyttö vaan valitsee sopivan välin nollavauhdista ja kääntää tiukasti vasempaan. Onneksi ei osunu, vaikka näytti vähintäänkin pahalta. Olin jo ottamassa kamerakännyä taskusta kiireisesti todistusaineistoa varten.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Mitenköhän meno jatkui eteenpäin Seuraavaksi kun olisi ollut tulossa melko lyhyt kiihdytyskaista nopeaan liikenteeseen mopolla. Olisin halunnu nähdä.......

Tuna6:
Mopoautolla ei saa ajaa lain mukaan tiellä, jonka alin sallittu nopeus on 50km/h (mikä on sinänsä järjetöntä, koska mopoautolla ei saa ajaa kävelytiellä.)

Sama taitaa koskea mopojakin, mopolla ei taida muutenkaan saada ajaa ajotiellä, jos vieressä on kävelytie, joka on sallittu mopoille.

kille:
Quote

Mopoautolla ei saa ajaa lain mukaan tiellä, jonka alin sallittu nopeus on 50km/h (mikä on sinänsä järjetöntä, koska mopoautolla ei saa ajaa kävelytiellä.)

Sama taitaa koskea mopojakin, mopolla ei taida muutenkaan saada ajaa ajotiellä, jos vieressä on kävelytie, joka on sallittu mopoille.


Löytyisikö tuosta faktaa, esim tieliikennelain- tai asetuksen kohtaa jossa tuo 50km/h sääntö annetaan? Voisin kuvitella että tuo lasketaan hitaaksi ajoneuvoksi joilla ei saa ajaa moottoritiellä. Vai enkö nyt vain ymmärrä valitsemaasi lauserakennetta?

Kokeilin kerran tuollaista kahden hengen mopoautoa ja olihan se hymyn suupieliin nostattava papatin. Niin muovia kuin auton irvikuva voi ikinä olla ja kaksi vaihdetta - eteen ja taakse (ja vappaa)    Voin kyllä hyvin kuvitella että on kätevä esim. syrjäseuduilla asuville vanhuksille kauppareissuja varten.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page