Keskustelua liikenteestä

<< < (877/3033) > >>

Finski:
Quote

Niin se on kyllä myöskin hauskaa, että suurin osa noista Audi, BMW, Mersu ym osaston kuljettajista ajaa niin isolla autolla, että niillä ei ole mitään hajua auton mitoista.  Ajetaan keskiviivaa pitkin vaikka tilaa on vasemmalla 2m. Tyyliin tämä. Hetkellistä se ei ole, jos sama auto ajaa muutaman kilometrin näin. Etenkin jos sporapysäkin kaide sattuu kohdalle, niin tullaa jo kaistaviivan yli.
Näitä ihan oikeasti näkee, ja paljon. Ikäväkyllä ne automerkit on noita yllämainittuja, liian usein.


Audi, BMW, Audi, BMW. Tänään aamulla kentälle ajaessani satuin nauttimaan juuri tästä mainitsemastasi asiasta TOYOTA kuskin taholta ja ihan totta en muuten keksinyt tätä. Muutenkin tuntuu, että näet kyllä itsekin vastaavia muilta merkeiltä, mutta painat kaaliisi vain nämä kyseiset merkit koska ne ja niiden kuskit on sinulle punainen vaate.

Ehkei se oikeasti ole riippuvainen siitä millä merkillä ajaa?

ilkkapo:
Quote

Ehkei se oikeasti ole riippuvainen siitä millä merkillä ajaa?


Niin, eiköhän se loppupeleissä tule sieltä kuskin korvien välistä. Jos siellä edes mitään on..

aaltju:
Quote

Ehkei se oikeasti ole riippuvainen siitä millä merkillä ajaa?


Tuskin se merkistä riippuu... ainakaan paljon.

Tilastollisesti katsoen tod.näk. eniten liikenteessä sikailevat hiirenharmaat tai punaiset Volkswagen Corollat 1.6 litraisella moottorilla. Hyvin suurella tilastollisella todennäköisyydellä edellä mainitun auton korvikkeen kuski on valkokaulusköyhällistöön kuuluva n. 40v mies, joka kaivaa nenäänsä liikennevaloissa ja jolla on takapenkillä 1.6 tenavaa, labradorin noutaja ja repsikan paikalla ajotyylistä sekä turvavälistä jatkuvasti nalkuttuva vaimo.

On muutamia automallin ja kuskin käytöksen yhteyteen liittyviä uskomuksia joihin haluan uskoa ja joiden mukaan pyrin toimimaan:

En koskaan pysäköi tila-auton, pikku-auton tai pikkufarmarin viereen, enkä myöskään likaisen ja huonosti hoidetun auton viereen. Pyrin etsimään parkkipaikan jossa viereinen auto on yhtä hyvin hoidettu ja yhtä kallis kuin omanikin.  Isolla, kalliimmanpuoleisella ja hyvin hoidetulla autolla liikkuva todennäköisesti kunnioittaa myös viereen pysäköityä vastaavaa autoa enemmän kuin ihminen joka selvästi ei juuri anna arvoa omankaan kulkupelinsä tasolle tai kunnolle. Näin vältän parkkipaikkakolhut.

Tiedän että uusi iso Saab todennäköisesti ärsyttää jormakorollaa polkevaa keskivertoautoilijaa, joten pyrin ajamaan siten että en provosoi heitä turhaan.

Pyrin myös olemaan provosoimatta nuorehkoja miehiä pokemonin näköisissä autoissa tai saksalaisissa autoissa, joissa on kaksi pakoputkea. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että esimerkiksi liikennevaloissa on syytä pitää matalaa profiilia, jotta viereinen auto ei luulisi kyseessä olevan kiihdytyskilpailu... mikäs sen hienompaa kuin päästä kehumaan kavereilleen voittaneensa turbo saabin lähdössä

Finski:
Quote

En koskaan pysäköi tila-auton, pikku-auton tai pikkufarmarin viereen, enkä myöskään likaisen ja huonosti hoidetun auton viereen. Pyrin etsimään parkkipaikan jossa viereinen auto on yhtä hyvin hoidettu ja yhtä kallis kuin omanikin.  Isolla, kalliimmanpuoleisella ja hyvin hoidetulla autolla liikkuva todennäköisesti kunnioittaa myös viereen pysäköityä vastaavaa autoa enemmän kuin ihminen joka selvästi ei juuri anna arvoa omankaan kulkupelinsä tasolle tai kunnolle. Näin vältän parkkipaikkakolhut.Tämä on muuten sama asia mihin itsekin kiinnittää huomiota ja aiheesta kyllä. Siitä lähtien, kun rupesin katsomaan mihin parkkeeraan autoni, väheni myös ne yllättävät pikkukolhut ja -naarmut sivuovissa. Muistaakseni tämä vinkki tuli luettua jostakin autolehdestä.

Quote

Pyrin myös olemaan provosoimatta nuorehkoja miehiä pokemonin näköisissä autoissa tai saksalaisissa autoissa, joissa on kaksi pakoputkea. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että esimerkiksi liikennevaloissa on syytä pitää matalaa profiilia, jotta viereinen auto ei luulisi kyseessä olevan kiihdytyskilpailu... mikäs sen hienompaa kuin päästä kehumaan kavereilleen voittaneensa turbo saabin lähdössä


Heh, minä taas olen huomannut, että ajat millä tavalla tahansa niin saksalainen auto jossa on kaksi pakoputkea houkuttaa roikkumaan perässä provosointi mielessä.

Aaltonen:
Ensinnäkin kateellinen en ole pätkääkään mistään Audista, Bemarista tai Volvosta tai Mersusta. Saati katumaastureista.
Jos minä jonkun Bemarin ostaisin, se olisi edelliskorimallin M5:nen, joka on muuten uusimmassa Tuulilasissa koeajossa. Senkin ostaisin vain ja ainoastaan harrasteautomielessä, koska siinä laitteessa on sitä munaa ja legendaa.

Ja sitten niin, tottakai muutkin törttöilee. Otetaan sanoja sen verran takaisin. Mokasin.
Eilen yksi Volkkari Golf Variantti ei meinannut mahtua vielä sulkuviivallakaan kaistalleen kun oli vasemmalle kääntymässä ja tänään yksi Peukeotti halusi melkeen jakajan mukaan....
Mutta tiedän, että tämä minun väitteeni hulluista Audikuskeista kuullostaa hullulta, mutta te ette varmaan lähde pysäkiltä satoja kertoja päivässä?
Sillon näitä kiireisiä eniten näkee ja helpommalla pääsee kun jo ennalta sen arvaa.
Joskin iso auto, rekka, bussi on monelle punanen rätti, ohi pitää mennä, vaikka seuraavasta risteyksestä käännyttäisiinkin. Kuten tänään yksi uusi Audi A4:nen Kehä 1:sellä. Pienestä välistä vasemmalta kaistalta eteen ja samantien seuraavalle kaistelle oikealle ja Leppävaaraan. Kohdalla olin kun herra oli vasta kääntämässä sinne ramppiin, mahto olla kiire ja takana oli sitä tilaa ihan ruhtinaallisesti...............

Mutta HEH joo onhan noita kaikenlaisia, se vaan osuu vähän liian helposti silmään jos luksus Mersu tööttää menemään miten tahtoo tuola. Hyvin HYVIN helposti tulee sellanen mielikuva vaan päälle, että kun on iso hieno auto, voi ajaa miten vaan ja jos vielä johtajistoa on, niin voi vetää vielä kahta kovempaa. Yleistämistä yritän itsekin välttää, vaikkei siltä tunnukkaan täällä, mutta aivan liian usein joutuu pettymään. 

En minä halua täällä vihamiehiä tällä, mutta joskus vaan tuntuu, että mitä kalliimpi henkilöauto, sen enemmän on vapauksia töötätä menemään miten huvittaa. Joten ne, jotka täällä foorumilla ajavat edellä mainituilla autoilla, ajakaa nätisti, puollustakaa merkkinne kunniaa! Olkaa kohteliaita. Ajakaa muut huomioon ottaen ja rauhallisesti, niin ei tarvitse tälläsen hehkuttaja kuskin pettyä aina. 

Mutta pitäisi melkeenpä ottaa tämä naapurimaan asenne, "jahas, takana joku haluaa ohi, selvä antaa mennä vaan sinulla on vähän enemmän hyffeä taskussa kun mulla". 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page