Keskustelua liikenteestä

<< < (945/3033) > >>

Mikko86:
Quote

Ainakin liikennevaloissa/risteyksissä ylipäätään kannattaa ottaa viereinen kaista jos mahdollista, kun autokoulunautoillahan ei aina oteta kovin smootheja lähtöjä

Joskus on lähdöt näilläkin hallussa

Kerran duunissa ajattelin ottaa sen vasemman kaistan kun viereisellä oli kolmio persuksissa, mutta virheen tein... Autokoulun opettaja ajeli yksinään jonnekkin ja se kolmio oli sinne perään jäänyt. No, tää tietysti ajaa taloudellista ajoa, ja kiihdytti valoista suht. rivaksti sallittuun nopeuteen, joten tuli kiire ottaa se oikee kaista ihan vilkun kanssa, jotta pääsis kääntymään seuraavasta risteyksestä oikeeseen suuntaan

E:saako ylipäätään opettaja ajaa kolmio perässä?

juksii:
Quote

E:saako ylipäätään opettaja ajaa kolmio perässä?


Miksei saisi? Aika monessa autokoulun autossahan on maalatut kolmiot.

Mikko86:
Quote

Miksei saisi? Aika monessa autokoulun autossahan on maalatut kolmiot.

Vai oikein maalattuja Ne on kyllä magneetteja nykyään. Saattaa näyttää kaukaa katsottuna maalatuilta...

Vois laittaa omaan autoon kolmion ja mennä toteamaan sen vaikutus

jr:
On niitä maalattujakin näkynyt.

hynkel:
Quote

On niitä maalattujakin näkynyt.

Milläs se peitetään sitten kun opettaja ajaa auton vaikkapa inssistä takaisin autokoululle? Kolmion käyttö sellaisessa ajossa on laitonta.

Quote

Miksei saisi? Aika monessa autokoulun autossahan on maalatut kolmiot.

Ei ainakaan opetustapahtuman ulkopuolella, koska tällöin auto ei ole LVM:n päätöksen ajokorttiasetuksen solveltamisesta tarkoittama opetusajoneuvo. Itse en ole maalattuihin törmännyt kyllä muutenkaan missään, melkoisen turhaa auton turmelemista kun magneettinen lätkä maksaa muutaman euron... eikä se maalauskaan ole ilmaista. (Magneettikolmion listahinta näyttää olevan 4,91ealv0 eli 6 euroa verojen kanssa, toimituskulut luokkaa 2 euroa)

Quote

Opetusajoneuvon tunnus

Opetusajoneuvon tunnus on valkoinen tasasivuisen kolmion muotoinen kilpi, jonka sivun pituus on vähintään 16 cm ja enintään 25 cm. Tunnus on kiinnitettävä taakse ajoneuvon ulkopuolelle näkyvälle paikalle.

Kouluajoneuvon taakse on 1 momentissa mainitun tunnuksen lisäksi erilliseen kilpeen tai muuten merkittävä selvästi näkyviin autokoulun nimi. Kuorma-autossa koulun nimi voidaan kuitenkin merkitä lavan laitoihin tai oviin.

Lisäksi säädösteksti puhuu kilvestä, ei maalauksesta.

edit: todettakoon vielä erikseen, että omankin autokoulun aikana tuo kolmio otettiin aina pois jos tunnin jälkeen siirryttiin vielä toiseen paikkaan ko. ajoneuvolla niin, että opettaja oli ajamassa... vaikka kyse oli parin sadan metrin matkasta.

edit2: koska täällä tyypilliseen tapaan huudellaan asioista ilman että niistä tiedetään tai jaksetaan ottaa selvää, oletan, että myös google on vieras käsite ja siksipä tarjoan pari suoraa urlia:
http://www.opetuslupa.fi/magneettikolmio.html
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19900845 AkA
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19900846 LvmP AkA S

Navigation

Up one level

Next page

Previous page