Keskustelua liikenteestä

<< < (949/3033) > >>

Henkka:
Itseänikin turhauttaa nuo turhat napin painajat ja jalankulkijana huvittaa hieman ne kanssakävelijät, jotka tulevat katsomaan punaista ukkoa ja jonossa käyvät painamassa sitä vihreän valon "tilausnappia".

Itsekkin kuljen punaisia päin, jos tie on täysin tyhjä ja lähellä ei ole lapsia. Se on ollut periaate mistä pidän eniten kiinni, eli en halua olla antamassa huonoa esimerkkiä lapsille. Olkoon sitten kuinka tyhjä tie vain autoista.
Mutta etenkin hiljaisempina aikoina matkatessa fillarilla tulee ylitettyä teitä punaisiakin päin. En sentään jää autiolle kadulle seisomaan tai painelemaan nappia. Tai näen sujuvammaksi etten takiani pysäytä  ajoneuvoliikennettä, kun on reilusti tilaa muutenkin.

Silti väitän omaavani hyvän moraalin valojen kunnioituksen suhteen. Tai en ainakaan pidä itseäni vastuuttomana. Autoillen en ohita punaisia ikinä ja enään ei käy näitä "no kun ne vaihtui yllättäen" -tilanteita. Näitä oli joskus nuorempana, mutta sitten oli pakko katsoa peiliin, kun sai pari napakkaa huomautusta...

Jotkut valot vaihtuvat kevyelle liikenteelle automaattisesti, eli maassa on tunnistimia, jotka reagoivat esimerkiksi fillareihin. Mutta en iltayöllä, aamuvarhain tai joskus päivälläkään jää noitakaan odottelemaan, jos kadut ovat lähestulkoon autioina. Eli niitä nappejakaan aina siis paineta kiusallaan.

Tuskin täällä on mm. Samiakaan vastaan mitään salaliittoja mutta asiaan voisi ottaa näkökannan, että onko se oma mielipide aina maailman ainoa oikea totuus ja joskus noi voivottelut sekä muiden tekemisten päivittelyt  ja moraalien pohtimiset saavat myös vastakkaista henkeä aikaan. Ehkä syystäkin. Jos on itse niin ehdoton kirjoituksissaan niin onko yllätys jos joskus keskustelut kärjistyvät? Aitoa kritiikkiä myös omia ilmaisuja kohtaan. Yksin kukaan ei sun kanssa väittele. Tämähän pätee meihin kaikkiin tietysti.

Edit: typot

Aaltonen:
Quote

Itseänikin turhauttaa nuo turhat napin painajat ja jalankulkijana huvittaa hieman ne kanssakävelijät, jotka tulevat katsomaan unaista pukkoa ja jonossa käyvät painamassa sitä vihreän valon "tilausnappia".

Itsekkin kuljen punaisia päin, jos tie on täysin tyhjä ja lähellä ei ole lapsia. Se on ollut periaate mistä pidän eniten kiinni, eli en halua olla antamassa huonoa esimerkkiä lapsille. Olkoon sitten kuinka tyhjä tie vain autoista.
Mutta etenkin hiljaisempina aikoina matkatessa fillarilla tulee ylitettyä teitä punaisiakin päin. En sentään jää autiolle kadulle seisomaan tai painelemaan nappia. Tai näen sujuvammaksi etten  takiani pysäytä  ajoneuvoliikennettä, kun on reilusti tilaa muutenkin.

Siltä väitän omaavani hyvän moraalin valojen kunnioituksen suhteen. Tai en ainakaan pidä itseäni vastuuttomana. Autoillen en ohita punaisia ikinä ja enään ei käy näitä "no kun ne vaihtui yllättäen" -tilanteita. Näitä oli joskus nuorempana, mutta sitten oli pakko katsoa peiliin, kun sai pari napakkaa huomautusta...

Jotkut valot vaihtuvat kevyelle liikenteelle automaattisesti, eli maassa on tunnistimia, jotka reagoivat esimerkiksi fillareihin. Mutta en iltayöllä tai aamuvarhain jää noitakaan odottelemaan, jos kadut ovat lähestulkoon autioina. Eli aina niitä nappajakaan ei paineta kiusallaan.

Tuskin täällä on mm. Samiakaan vastaan mitään salaliittoja mutta asiaan voisi ottaa näkökannan, että onko se oma mielipide aina maailman ainoa oikea totuus ja joskus noi voivottelut ja muiden tekemisten päivittelyt  ja moraalien pohtimiset saavat myös vastakkaista henkeä aikaan. Ehkä syystäkin. Jos on itse niin ehdoton kirjoituksissaan niin onko yllätys jos joskus keskustelut kärjistyvät? Aitoa kritiikkiä myös omia ilmaisuja kohtaan. Yksin kukaan ei sun kanssa väittele. Tämähän pätee meihin kaikkiin tietysti.Joo tossa suojatien ylittämisessä no sentään järkeä, toisin kuin näitten napin painajien kanssa, jotka menevät samantien punasiin.
Salaliitoista en tiedä, mutta joskus tuntuu vaan, että sanoit mitä tahansa, se on väärin.

Mikko86:
Mikäköhän siinä on kun kävellen ylitetään tie päin punaisia iltapäiväruuhkassa, muttei autolla "uskalleta" tehdä samaa edes aamuyön hiljaisina tunteina jossain pikku kujalla

kiikaroija:
Quote

Mikäköhän siinä on kun kävellen ylitetään tie päin punaisia iltapäiväruuhkassa, muttei autolla "uskalleta" tehdä samaa edes aamuyön hiljaisina tunteina jossain pikku kujalla

Jos jostain kuitenkin pomppaa polliisi-setæ nækyville, niin autoilija saa varmasti isot sakot ainakin, jos ei enemmænkin,luulisin. Kævelijææ luultavammin tuskin noteerataan, tai sitten huomautus, korkeintaan rikesakko. Siinæ on syytæ tarpeeksi. Tuon epækohdan saisi kyllæ korjata ja pian, loppuisi væhitellen tuo kævelijøiden ja pyøræilijøiden terrori liikentessæ. Kunnon rapsuja vaan jakamaan heidænkin rikkeistæ. Tæmæ EI OLE provo, vaan sæænnøt on kaikille noudatettaviksi tehtyjæ.

Henkka:
Itse ainakin autoilijana olen huomannut, että kun alkaa lipsumaan jostain rajoista, niin helpommin se ajan kuluessa sallii itselleen useammissa tilanteissa. Näin moni toimii juuri liikennevalojenkin kanssa. Keltainen valo merkitsee mielummin kaasua kuin jarrua, "kun aina ennenkin". Tämä on tietysti ns. mutua, mutta ei itselläni ole ollut enään "vanhojen vihreiden" kanssa, kun siitä nuorempana sain pari muistutusta. Ja silloinkin olin ihan yhtä lailla punaisia päin ajamista vastaan ja pidin itseäni yhtä hyvänä kuskina kuin nyt. Mukamas. Eli ikinä ei ole valmis...

Autoillessa tuntuu että vaivutaan herkemmin sellaiseen massamalliin. Oli kyse suojatien kunnioittamisesta, nopeusrajoituksista ja yleisestä ajotavasta. Kun edelläolevat ajavat vaikka liian lujaa tai pysähtymättä on helpompi mennä virran mukana. Muuten moni kokee helpommin itsensä tulpaksi tai häiriöksi toisille. Vaikka ajaisi ihan oikein lain kannalta.

Siksi minä nimenomaan yritän pitää joitan periaatteita autoillessa. Eikä se tarkoita nyt samaa kuin joustamattomuus, tai mitään kansalaispoliisina taikka tulppana olemista. On ne jotkut "toleranssit" toki minullakin, sujuvuuden nimissä. Mutta etenkin punaisten kunnioittaminen on minulle ratin takana yksi asia mistä en halua joustaa itselleni. Tai sanotaan että ei niiden takana odottaminen ole vielä ainakaan ylivoimaiseksi käynyt.

Kotimatkalla on pari paikkaa jossa on jostain syystä valot päällä 24h, vaikka ruuhka-aikojen ulkopuolella sille ei olisi mitään tarvetta. Lisäksi ne vaihtuvat tasaisesti punaiseksi, vaikka muualta tulijoita ei olisi. Se on todella ärsyttävää ja muutaman kerran olen jo harkinnutkin kyselyn lähettämistä kotikunnan  liikenneasioista vastaaville, tästä logiikasta, mutta toistaiseksi se on aina jäänyt, kun turhan pysähtymisen harmikin on jo tipoteissään perille saavuttaessa.

Ehkä jalankulkijana ja pyöräilijänä tuon punaisten synnin sallinee itselleen helpommin, kun tietää että siinä vaarantaa korkeintaan itsensä, vaikkakin nuo lipsumiset tapahtuvat minulla silloin kun tiet todella ovat hiljentyneet. Ongelmaa ei ole kevyenkään liikenteen kulkijana pysähtyä odottamaan, jos muita on näköpiirissä. Ei kunto niin heikko ole että olisi liian raskasta polkaista fillari uudestaan liikkelle valoista...

Onhan punaisia päin kävely liikenteeen seassa kuitenkin luvattoman yleistä. Ja mikä harmillista, usein aikuiset näyttävät esimerkkiä esimerkiksi aloitteleville kevyen liikenteen kulkijoille 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page