Keskustelua liikenteestä

<< < (949/3034) > >>

Aaltonen:
Quote

Jos nyt itsekkin juuri kortin saaneena täälläkin ääneen ihmettelen.

Itseäni suuresti ihmetyttää, jopa naurattaa, kun taajama-alueella pitää ajaa ohi. Itse ajan 50km/h mittarissa 50km/h alueella. Joillekkin se ilmeisesti on liian vähän, joten päätetään täräyttää 80km/h mittariin, ajetaan ohi, tullaan takaisin omalle kaistalle, jonka jälkeen isketään jarrut pohjaan ja pysähdytään valoihin. Mitä järkeä, kysyn? Onko se niin siistiä kun voi ajaa toisen ohi samalla vaarantaen muun liikenteen, jotta vain voitetaan 0,5 sekuntia omassa ajossaan? Tänään olen saman kokenut jo muutamaan kertaan, ja jokaisella kerralla se tuottaa hymyn huulille, kun muutaman sekunnin päästä ottaa kiinni ohi ajaneen auton valoissa. 

Kommenttia? 


Jos ajat 50 alueellal 50kmh, takana olevalla ei ole tarvetta ohittaa. Vaikka ajaisit 80 aluellla 80, ohittaminen on tarpeetonta, koska noudatat voimassa olevaa rajoitusta. Tähän on vaikea keksiä sanoja, koska tollaset täysin typerät turhat liikennettä vaarantavat ohitukset ovat niin turhia, että sanat loppuu kesken. Tätä näkee linja-auton ratin takana paljon, pakko päästä ohi vaikka siinä voitettu aika on sekunneissa laskettua aikaa, ja jossa asetetaan tieten tahtoen tahallisella riskinotolla vaaraan monia täysin sivullisia tienkäyttäjiä; ja jossa kuitenkin ollaan niissä samoissa liikennevaloissa hetken päästä perätyseten.

Varmasti pääsyyllinen tollasiin ohituksiin on se kuvitteellinen kiire, toinen syy piittaamattomuus, kolmas syy harkintakyvyn puute, jota edesauttaa ylitehokas ajoneuvo, joilla yksinkertaisesti ehtii väliin kuin väliin niin halutessaan, jonka takia saatetaan ottaa käsittämättömiä riskejä luottaen omaan kokemukseensa ja taitoihinsa. 
"Minulla on nyt kiire, en voi odottaa, en voi jarruttaa, sinä tulit eteen, sinä ajat liian hiljaa, minulla ei ole aikaa". Jos tosiaan on aina niin keleen kiire, lähtekää aikaisemmin.

Aaltonen:
Quote

Ainut hetki, jolloin kävelen punaisia päin, on sellainen kun lähden ylittämään tietä vihreällä valolla ja vaihtuu punaiseksi juuri ennenkuin pääsen keskikorokkeelle. Siitä jatkan punaisia päin tien toiselle puolelle ripeään tahtiin kun autot joutuvat jokatapauksessa odottamaan vielä muutaman sekunnin vihreitä valojaan.
Tämäkin tietysti riippuu ihan tiestä ja tilanteesta.. jos on useampi kaista molempiin suuntiin niin sitten maltan kyllä odottaa keskikorokkeella uusia vihreitä valoja.


Tuli mieleen, että aika usein on tehnyt ihan mieli mennä kysymään eräiltä jalankulkijoilta, että "Miksi sinä painat sitä nappia, jos sinä lähdet kuitenkin samantien ylittämään katua punaisia valojapäin?". En tiedä mikä joillain on niin vaikeaa?

Onko se sitten jotain moraalista oikeutta, painettu nappi, mutta mennään punasiin ja kun on suojatie ylitetty, vaihtuu ajoneuvoille punaiset ja jalankulkija hipsuttaa mennä jalkakäytävällä jo aikoja sitten. Turhauttaa, joskus vaan mietiskelee näitä tekojen motiiveja.....

Henkka:
Itseänikin turhauttaa nuo turhat napin painajat ja jalankulkijana huvittaa hieman ne kanssakävelijät, jotka tulevat katsomaan punaista ukkoa ja jonossa käyvät painamassa sitä vihreän valon "tilausnappia".

Itsekkin kuljen punaisia päin, jos tie on täysin tyhjä ja lähellä ei ole lapsia. Se on ollut periaate mistä pidän eniten kiinni, eli en halua olla antamassa huonoa esimerkkiä lapsille. Olkoon sitten kuinka tyhjä tie vain autoista.
Mutta etenkin hiljaisempina aikoina matkatessa fillarilla tulee ylitettyä teitä punaisiakin päin. En sentään jää autiolle kadulle seisomaan tai painelemaan nappia. Tai näen sujuvammaksi etten takiani pysäytä  ajoneuvoliikennettä, kun on reilusti tilaa muutenkin.

Silti väitän omaavani hyvän moraalin valojen kunnioituksen suhteen. Tai en ainakaan pidä itseäni vastuuttomana. Autoillen en ohita punaisia ikinä ja enään ei käy näitä "no kun ne vaihtui yllättäen" -tilanteita. Näitä oli joskus nuorempana, mutta sitten oli pakko katsoa peiliin, kun sai pari napakkaa huomautusta...

Jotkut valot vaihtuvat kevyelle liikenteelle automaattisesti, eli maassa on tunnistimia, jotka reagoivat esimerkiksi fillareihin. Mutta en iltayöllä, aamuvarhain tai joskus päivälläkään jää noitakaan odottelemaan, jos kadut ovat lähestulkoon autioina. Eli niitä nappejakaan aina siis paineta kiusallaan.

Tuskin täällä on mm. Samiakaan vastaan mitään salaliittoja mutta asiaan voisi ottaa näkökannan, että onko se oma mielipide aina maailman ainoa oikea totuus ja joskus noi voivottelut sekä muiden tekemisten päivittelyt  ja moraalien pohtimiset saavat myös vastakkaista henkeä aikaan. Ehkä syystäkin. Jos on itse niin ehdoton kirjoituksissaan niin onko yllätys jos joskus keskustelut kärjistyvät? Aitoa kritiikkiä myös omia ilmaisuja kohtaan. Yksin kukaan ei sun kanssa väittele. Tämähän pätee meihin kaikkiin tietysti.

Edit: typot

Aaltonen:
Quote

Itseänikin turhauttaa nuo turhat napin painajat ja jalankulkijana huvittaa hieman ne kanssakävelijät, jotka tulevat katsomaan unaista pukkoa ja jonossa käyvät painamassa sitä vihreän valon "tilausnappia".

Itsekkin kuljen punaisia päin, jos tie on täysin tyhjä ja lähellä ei ole lapsia. Se on ollut periaate mistä pidän eniten kiinni, eli en halua olla antamassa huonoa esimerkkiä lapsille. Olkoon sitten kuinka tyhjä tie vain autoista.
Mutta etenkin hiljaisempina aikoina matkatessa fillarilla tulee ylitettyä teitä punaisiakin päin. En sentään jää autiolle kadulle seisomaan tai painelemaan nappia. Tai näen sujuvammaksi etten  takiani pysäytä  ajoneuvoliikennettä, kun on reilusti tilaa muutenkin.

Siltä väitän omaavani hyvän moraalin valojen kunnioituksen suhteen. Tai en ainakaan pidä itseäni vastuuttomana. Autoillen en ohita punaisia ikinä ja enään ei käy näitä "no kun ne vaihtui yllättäen" -tilanteita. Näitä oli joskus nuorempana, mutta sitten oli pakko katsoa peiliin, kun sai pari napakkaa huomautusta...

Jotkut valot vaihtuvat kevyelle liikenteelle automaattisesti, eli maassa on tunnistimia, jotka reagoivat esimerkiksi fillareihin. Mutta en iltayöllä tai aamuvarhain jää noitakaan odottelemaan, jos kadut ovat lähestulkoon autioina. Eli aina niitä nappajakaan ei paineta kiusallaan.

Tuskin täällä on mm. Samiakaan vastaan mitään salaliittoja mutta asiaan voisi ottaa näkökannan, että onko se oma mielipide aina maailman ainoa oikea totuus ja joskus noi voivottelut ja muiden tekemisten päivittelyt  ja moraalien pohtimiset saavat myös vastakkaista henkeä aikaan. Ehkä syystäkin. Jos on itse niin ehdoton kirjoituksissaan niin onko yllätys jos joskus keskustelut kärjistyvät? Aitoa kritiikkiä myös omia ilmaisuja kohtaan. Yksin kukaan ei sun kanssa väittele. Tämähän pätee meihin kaikkiin tietysti.Joo tossa suojatien ylittämisessä no sentään järkeä, toisin kuin näitten napin painajien kanssa, jotka menevät samantien punasiin.
Salaliitoista en tiedä, mutta joskus tuntuu vaan, että sanoit mitä tahansa, se on väärin.

Mikko86:
Mikäköhän siinä on kun kävellen ylitetään tie päin punaisia iltapäiväruuhkassa, muttei autolla "uskalleta" tehdä samaa edes aamuyön hiljaisina tunteina jossain pikku kujalla

Navigation

Up one level

Next page

Previous page