Keskustelua liikenteestä

<< < (1025/3033) > >>

Aaltonen:
Jospa nyt kaikki täällä foorumilla otettais tähän syksyn pimeyteen se asenne, että ei ole kiire minnekään. Tänään oli aikamoista menoa tuola pääteillä, vaikka ei edes liukasta ollut. Vettä satoi reilusti ja autojen renkaista nouseeet vesipöllyt olivat aikamoisia. Jengi näköjään ajaa sitä kovempaa, mitä surkeempi keli on.
Ja tänään ei ollut edes liukasta......

Ja niille haluan sanoa, jotka tällä foorumilla linja-autolla menevät töihin/kouluun ym. aamulla tai illalla pimeän aikaan:
Käyttäkää sitä heijastinta. Ei ole mitään syytä itkeä sitten liikennenöitsijöille, jos olette mustassa takissa, musta hanska kädessä käsi pystyssä mustaa taustaa vasten.

Jos pysäkillä on mainokset ja valot, seiskää sielä valossa ja näyttäkää se merkki sieltä. Jos tulette pois sieltä pysäkiltä sinne pimeyteen seisomaan; teitä ei yksinkertaisesti nää. Pysäkin mainosvalot tekee sellasen katveen, että ei ole mitään toivoa erottaa pysäytysmerkkiä, etenkään jos ei ole heijastinta kädessä. Ja heijastin ehdottomasti käteen, niin että sen myös näkee.

Kiitän. 

mmniemi:
Quote

Jospa nyt kaikki täällä foorumilla otettais tähän syksyn pimeyteen se asenne, että ei ole kiire minnekään.


Silloin kun on kiire, on kiire

Joona:
Quote

Silloin kun on kiire, on kiire


Ja jos ei ole, se luodaan

Aaltonen:
Kyllä näin on. Tänään kun tauolla ihmettelin paikallisen huoltoaseman pihalla ja katselin paikallisen risteyksen meininkiä; on se jumlavita oltava todella hirvittävä kiire, jos ei voi autoa STOP-merkin eteen pysäyttää, sekunniksi ja jatkaa sitten matkaa. Se onkin niin keleen rankkaa pysäyttää se ultrakevyeillä jarruilla varustettu nykyauto paikalleen ja lähteä sitten uudelleen liikkeelle. Polttoainettako nämä säästivät kun vauhdilla siitä läpi ajoivat?

STOP:ia siinä risteyksessä kunnioittivat 10 minuutin seuraamisen aikana 1 auto 10:stä ja sekin melkeen sen takia, että sattumalta ei ollut latu vapaa. Aivan uskomatonta, siitä meni takseja, raskastakalustoa läpi ihan sen enempää jarruttelematta. Aika uskomatonta. STOP merkkihän on tieliikennelaissa määritelty niin, että sitä ei saa pysähtymättä ohittaa, riittää kun auto on sen sekunnin paikallaan. Ja törkeimmissä tapauksissa, mikäli virkavalta näin katsoo; saa kortin ojentaa sitten hetkeksi hyllylle säilöttäväksi.

Itse aina STOP merkkiä kunnoittanut, ennen tätä nykyistä ammattiakin, pisti vaan miettimään että mitä ihmettä ihmiset oikeen ajattelee ja millä asenteella ne tuola liikkuu............................

mmniemi:
Quote

STOP merkkihän on tieliikennelaissa määritelty niin, että sitä ei saa pysähtymättä ohittaa, riittää kun auto on sen sekunnin paikallaan.


Ei taida olla ihan noin yksiselitteistä. Muutama vuosi takaperin kaverin äiti sai sakot, kun ei ollut pysähdyksissä kolmea sekuntia. Pysähtyi kyllä, mutta poliisin sekundaattori oli ollut armoton. En ole koskaan ottanut selvää, onko mitään kolmen sekunnin sääntöä oikeasti olemassa, mutta tuolloin oli ollut. Mutta toisaalta, et sinä ainakaan sekunnissa ehdi katsoa kuin korkeintaan puolihuolimattomasti muuta liikennettä. Stopit on kuitenkin sellaisissa risteyksissä, mitkä vaativat normaaliristeystä tarkempaa huomiota...

Navigation

Up one level

Next page

Previous page