Keskustelua liikenteestä

<< < (105/3033) > >>

Aaltonen:
Aivan sama oli se laillista tai ei. Mietin vaan miten fiksua tonne autojonon väliin on tollasella kallilla pyörällä mennä pätemään, että ei tartte jonottaa?
Kuinka paljon autoilijat seuraa peilejä, että tuleeko sieltä just nyt tuo 1000 kuutioinen gsx-r keskiviivaa pitkin jonon välissä kaks kertaa kovempaa ku jono liikkuu kun nämä autoilijat päättävät siihen pieneen väliin mennä yhden vilkun vilkautuksella?
Itse en ajais prätkällä tuola jonon välissä, vaikka olisin yhtä taitava kun Valentino Rossi.

Mutta valintojahan sekin on, jos auto kääntää eteen ilman vilkkua tai vilkun kanssa, huomaamatta tällästä motoristia, joka "etuilee" jonossa, niin kuinka moni tosiaan näistä jonossa olevista autoilijoista seuraa vasenta tai oikeaa peiliä? Ja jos kolahtaa, siinä menee useampi auto samantien kolhuille ja mieten sitten motoristin käy... Ja kuka sen maksaa? Kenen syy?
AIka riskiä peliä, oli sallittua tai ei.....Tää on mun mielipide. Ja tosiaan olihan tossa yks sellasta tehdessään jo tänä kesänä henkesä antanut kun autojen välissä on ittensä kolhinut.... Kannattaako kiire?

tornadof36:
Tere!

Kyllä Sami taas liikut oikeilla linjoilla.Kaiken kaikkiaan liikenteessä kannattaa minimoida riskit,niin "tämä voi olla elämämme hienoin päivä" kuten PMMP laulaa.

Mukavia kesäpäiviä kaikille!

-Jukka

tornadof36:
Ai provo-Ville...

Onkos monta tankkia jo hajonnut?

-Jukka

Henkka:
En tiedä onko laki muuttunut, mutta käsittääkseni autojonojen välissä ajaminen on laissa kiellettyä. Samalla kaistalla saa ohittaa, jos ohitettavaan jää tietty väli. Olisiko ollut metrin luokkaa?
Itse en ole motoristi, mutta annan kyllä auliisti jonon seistessä pärrille tilaa. On niitäkin jotka blokkaavat raot umpeen, mutta mitä hyötyä sitä on? Eri asia on jos ns. vauhdissa ajelee prätkällä jonojen välissää, mutta ruuhkassa, ja valoissa, kun vauhdit ovat hyvin hitaita, se on siis ainakin minusta ok, jos siitä välistä hyvin mahtuu. Ei ne prätkät jää sinne eteen hidastelemaan, eli ei se ole minusta oikein kiilaamistakaan.

Yleensä prätkät vielä ajavat aika nätisti jonon ohitse, joten ei siinä pääse syntymään juurikaan vaaratilanteita "hölkkävauhdissa".

tornadof36:
Tere!

Juu kyllä laki kieltää yhtä lailla pujottelun sekä ajamisen ajoneuvojen välistä,jos ei niiden väliin jää riittävää etäisyyttä..

Tottahan tilaa voi jättää,mutta näkeehän niitäkin.....kuja,jotka ei tuossakaan jousta...Enkä tarkoita tietenkään sitä,että tarvitsee siitä omalta kaistalta mihinkään väistellä,vaan pitää sen paikan,eikä ala siinä höntyilemään suuntaan eikä toiseen..

Totuus kuitenkin on että motoristi lenkkii oikeasti hengellään tuolla väleissä puikkelehtiessaan

-Jukka

Navigation

Up one level

Next page

Previous page