Keskustelua liikenteestä

<< < (1113/3034) > >>

Henkka:
Noissa voi olla omaa logiikkaansa, vaikka palat ovat ilmeisesti "samaa puuta".

Omassa automatiikka-asennossa valot syttyy autolle tultaessa ihan kertapainalluksella ja poistuminen toistepäin. Kun on tarpeeksi valoisaa, niin toi leaving home -toiminto ei aktovoidu. Lähtiessä autolta jää päivänpaisteellakin valot päälle. Jos ovia ei lukitse kun auto on sammutettu, taikka jos jää sisälle palloilemaan (esim. pesukoneeseen jonottaessa), valot jäävät minuutiksi päälle ja tippuvat sitten parkeille, jos virta-avain on yhä lukkopesässä.

Valokytkimen ollessa nolla-asennossa, toimii vain leaving home -toiminto.

mmniemi:
Nyt kun asian noin puit, rupesin epäilemään, että taitaa se mulla toimia ihan samalla tavalla. Mutta leaving home-toiminnon saa päälle valoisan aikaankin tuplanapsauksella...

Mites muuten tuo automaatti-asento... Ohjekirjan tekstistä en ihan päässyt ymmärrykseen, että sammuuko ajovalot valoisan aikaan tietyn ajan ja nopeuden jälkeen (oliko nyt yli 5min yli 40km/h nopeutta), ellei vauhti ole yli 140km/h? Eli käytännössä pitäisi tietää, ajanko valoisalla matka-ajoa pelkillä parkeilla?

Henkka:
Nyt täytyy ottaa sen verran takapakkia että puhuin valojen automaatista, mutta mullahan onkin tuossa kytkimessä vain se pois asento, parkit ja ajovalo vaihtoehdot (plus sumarit). Auto- asentoa ei ole mulla, mutta pidän aina kytkintä tuossa ajovalo -asennossa ja se toimii kuten edellä kuvailin. Joissain varustetasoissa tuossa valonamikassa on auto -asento ja sitten on vielä se tunnelitoiminto, eli auto heittää automaattisesti valot päälle kun ajetaan esim. hämärään tunneliin.

Ohjekirja ei ole käsillä mutta oletan että sullakin on valot laitettu maahantuojan toimesta "daytime moodiin", eli valoitta ei voi ajaa missään tilassa.

mmniemi:
Quote

Joissain varustetasoissa tuossa valonamikassa on auto -asento ja sitten on vielä se tunnelitoiminto, eli auto heittää automaattisesti valot päälle kun ajetaan esim. hämärään tunneliin.


Joo, siis nimenomaan tuota moodia tarkoitin. Ohjekirja puhuu siitä valoautomatiikkana. Mutta jos esim. lähden pihasta ajamaan, tuossa moodissa ainakin alkuun palaa ajovalot ihan normaalisti. Lähinnä tässä nyt vain haen vastausta siihen, että vaihtuuko ajovalot parkeiksi tietyn nopeuden/ajan jälkeen?

Quote

Ohjekirja ei ole käsillä mutta oletan että sullakin on valot laitettu maahantuojan toimesta "daytime moodiin", eli valoitta ei voi ajaa missään tilassa.


Tää olis tietysti ihan hyvä, jos noin on (ellei halua mennä piiloon ). Eli tuossa automatiikkamoodissa ei ajovaloja sammutettaisi, vaikka ohjekirja toisin väittääkin (mikäli sitä oikein tulkitsin)...

Pe7e:
Hitto, toimiskohan mullakin noi valot kaukosäätimestä... täytyy varmaan lueskella manuaaleja vielä tarkemmin jossain vaiheessa... ainakin mulla saa ikkunat ja takakontin auki kakesta mutta valoista en tiedä... vielä..

Eikä muuten yhtään huonompi idea tuo että laittaa noi päälle kun räpeltää sitä lämpötolppaa.. eipä ole koskaan tullut itelle mieleen kun on aina tihrustanut kännyn näytön valossa noita... 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page