Keskustelua liikenteestä

<< < (1165/3033) > >>

tom_joke:
Quote

Takasumari? Aika tehotonta..

Moottoritien vasemmalla kaistalla näkee joskus näitä niskaan hengittäjiä jotka tunkevat mielenosoituksellisesti alle metrin päähän vilkuttelemaan, vaikka edessä menijällä olisi jo ylinopeutta valmiiksi. Silloin hyvä konsti on pikkuisen "eksyä" sinne vasemman pientareen puolelle niin että hiekka, pöly ja pikkukivet sinkoilevat taakse, kummasti ilmestyy sitä väliä   Ihmetyttää vaan monesti se motarilla kun rajoituksena on esim. 100km/h ja oikealla kaistalla ajetaan 101km/h, niin miksi pitää päästä siihen vasemmalle kaistalle ajamaan 101-102 km/h, tuolla nopeudella ei kovinkaan turvallisesti ja tehokkaasti ohiteta sitä toista autoa. Olisi ollut paljon järkevämpää jäädä sen sille oikealle kaistalle. Näitä sankareita sitten tulee juuri silloin kun itse ajaa 107-108km/h vasenta kaistaa vakkari päällä, niin juuri 10-20 m ennen kun tulen kohdalle, päättävät vaihtaa siihen eteen jarruttelemaan. En ymmärrä!?

Aaltonen:
Huh huh, ei voi kun ihmetellä. Paikoissa, jossa linja-autolla jää takarekailla tuplakeltasiin metrin verran väliä vasemmalle kääntyvissä mutkissa maalaistiellä; Audi A6 ei mahdu noihin mutkiin ajamalla puolen auton verran vastaan tulevien kaistaa. Seurasin peilistä. No kai se sitten vaan on niin ISO ja PIIITKÄ auto 15m akselivälillä. ja mitä tulee perässä roikkujiin; sopivan paikan tullen kaasu pois ja ooooteellaan, kunnes sen kuppi nyrjähtää ja paahtaa ohi. Esim. Kehillä kun jotkut oikealla kaistalla nuuskii hanuria; ton vaan tekeepi, sillä siitä pääsee. Tai sitten voi näyttää ja tempasta känkästä...tai...

hynkel:
Quote

Tai sitten voi näyttää ja tempasta känkästä...tai...


jo toisen kerran kotitehtäväksi jää etsiä sopivat kohdat tieliikennelaista (ja rikoslaista).

mmniemi:
Quote

Ihmetyttää vaan monesti se motarilla kun rajoituksena on esim. 100km/h ja oikealla kaistalla ajetaan 101km/h, niin miksi pitää päästä siihen vasemmalle kaistalle ajamaan 101-102 km/h, tuolla nopeudella ei kovinkaan turvallisesti ja tehokkaasti ohiteta sitä toista autoa.  Olisi ollut paljon järkevämpää jäädä sen sille oikealle kaistalle.

No eikö yksi moottoritien olennaisista ideoista nimenomaan ole, että ei tarvitse välttämättä pitää kiirettä ohi päästäkseen, vaan sen voi tehdä turvallisesti pienemmälläkin nopeuserolla?

Quote

Näitä sankareita sitten tulee juuri silloin kun itse ajaa 107-108km/h vasenta kaistaa vakkari päällä, niin juuri 10-20 m ennen kun tulen kohdalle, päättävät vaihtaa siihen eteen jarruttelemaan. En ymmärrä!?


HEHE, no et itse ole yhtään sen suurempi sankari tuossa tilanteessa. Itsehän sinä lähtökohtaisesti tuossa luot sen vaarapotentiaalin, kun et voi ajaa samaa nopeutta, kuin muut. Se, että ajat ylinopeutta toisten ajaessa rajoituksen mukaan, ei anna sinulle minkään valtakunnan etuajo-oikeutta   Asia on kuitenkin aivan eri, jos sinä ajat rajoituksen mukaan ja olet ohittamassa alle rajoituksen ajavaa, joka sitten hän koukkaa eteesi.

Mikko86:
Quote

Jos saa kysyä niin mitä helv****ä? Takasumari päälle??

Mäkin olen kerran laittanu takasumarit päälle kun joku audikuski piti melkosta turvaväliä Turunväylällä. Eipähän ainakaan siinä vesisuihkeessa puskuriin törmänny. Pyyhkijät sillä oli ihan täysillä kun siinä kyttäs parin metrin päässä. En edes uskaltanu kaasua löysätä, vaan oli paras pitää se tasainen vauhti, kunnes HÄN pääsi seuraavan taakse jumittamaan. Eli loppupeleissä hyöty +/-0 sekuntia..

Navigation

Up one level

Next page

Previous page