Keskustelua liikenteestä

<< < (1177/3033) > >>

nisse90:
Quote

niin, mutta jos:
 - ajoneuvo onkin varastettu, meneekö poliisi omistajan ovelle ja hänet pidättää?
 - jos kaahaaminen ei lopukkaan, vaan jatkuu esim. taajamanopeusalueilla -> onnettomuusriski kasvaa vs. kehät ym. tiet joilla ei ole jalankulkuliikennettä.

Kyllä mielestäni pysäytys täytyy tehdä mahdollisimman pian jos sille on edellytykset, vaarantamatta sivullisia, sillä kokoajan kaahauksen jatkuessa onnettomuusriski (sivullisille) kasvaa, ja niiden turvallisuus mielestäni on tärkeämpää virkavallan suojata kuin lainrikkojan terveys, jota kaikesta huolimattakin tulisi ajatella, vaikka ei sympatiasta nautikkaan tuossa tilanteessa.

Luitko edes tota mun tekstiä kunnolla? Ja oletko edes katsonut tuota kyseistä videota?

Quote

Sitten on eri asia, jos keskus ilmoittaa, että pyörä on varastettu tai näyttää, että kaveri vetelee pilvessä tai kännissä aiheuttaen jatkuvan vaaran muille ihmisille.
Kaveri vähän päästeli menemään 100km/h:n alueella autosta ohi aiheuttamatta vaaraa kellekkään. Vaaralliseksi meno muuttui, kun tultiin taajamaan poliisin hiostaessa perseessä kiinni. Tyhmä kaveri, kun karkuun lähti, mutta voi poliisikin katsoa hitusen peiliin.

Ja kerrotkos miten tuollainen prätkäkuskin pysäytys onnistuu autolla, niin ettei sivullisille tai prätkäkuskille aiheudu vaaraa? Jos poliisi saa tuomion siitäkin, kun ampuu huumeveikon autosta renkaan, niin mitäköhän siitä seuraa, kun kiilataan pyöräkuski nurin jostain 100km/h:n vauhdista?

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=6022&c=11&o=k Näin varmaan pitäisi toimia Suomessakin vai?


niksu99:
^ Kyllä tsekkasin, kommentoin tuossa yleisesti pysäyttämistä / sen yrittämistä, sillä mielestäni jos luodaan virkavallan taholta tunnekuvia että takaanajoon ei lähdetä, niin se kyllä ruokkii sen (kaahaamisen)  kasvua häiriökäyttäytyjien keskuudessa. Se että mopedisti ottaa osumaa, on totta, mutta loppupeleissä kuitenkin virkavaltakin yrittää hänetkin pysäyttää mahd. pienin vaurioin ja suojella sivullisia.

edit. Tuosta varastetusta...... Kun mopedi sujahtaa ohi , niin luulen kyllä virkavallan lähtevän perään, eikä jää odottamaan keskuksen kommenttia onko nyysitty vai ei.

mmniemi:
Quote

Kaveri vähän päästeli menemään 100km/h:n alueella autosta ohi aiheuttamatta vaaraa kellekkään. Vaaralliseksi meno muuttui, kun tultiin taajamaan poliisin hiostaessa perseessä kiinni. Tyhmä kaveri, kun karkuun lähti, mutta voi poliisikin katsoa hitusen peiliin.


Kun se ajoi jo kohtuullista ylinopeutta ja ohitti vielä keltaisella viivalla, niin eikö muka pysäytystarkoitus ja perään lähteminen ollut 100% perusteltua? Ei siihen pitäisi olla kenelläkään mitään sanomista. Ja vaaralliseksi meno muuttui tasan siinä vaiheessa, kun dorka päätti lähteä karkuun. Poliisi voi katsoa peiliin ja todeta näkevänsä työnsä hyvin tehneen poliisimiehen...

Eikä poliisilla tarvitse olla edes mitään (rikos)epäilyä syyksi pysäytykseen. Poliisi tekee esim. sattumanvaraisia pysäytyksiä, joissa vain tarkistetaan kuskin kunto, paperit (niin kuskin kuin ajoneuvonkin) jne...

EDIT: Kun katsoo sen ykkösosan tuosta videosta, näkee että ainoan virheen poliisi teki siinä kahden minuutin kohdalla, kun eivät siinä risteyksessä pökänneet pärrää kumoon

Pe7e:
Quote

Näin varmaan pitäisi toimia Suomessakin vai?

Just noin. Varsinkin tollasille idiooteille... Ja ojaanhan se veti kumminkin, joten eikö ole sama oisko se poliisi sen työntänyt ojaan kuten Mikko tuossa sanoi Veikkaanpa että vähemmän se siinä ois loukkaantunu (tosin mitä väliä sillä on, hyvä vaan että veti ojaan) jos se poliisi ois tossa risteyksessä sitä vähän tönässyt... sama se mitä noille idiooteille tapahtuu/laitetaan tapahtumaan.... Normaali ihminen sentään pysähtyy kun poliisi käskee... eihän tuossa aiheuta ku itelle vaan enemmän vaikeuksia... varsinkin kun poliisi sai jo rekkarin niin.... jotkut on vaan niin tyhmiä...

Toikin idiootti ois päässy varmaan satasen sakolla jos ois pysähtyny...

niksu99:
Quote

... sama se mitä noille idiooteille tapahtuu/laitetaan tapahtumaan....

Tuo se tulee itsellekkin mieleen  kun ei tuollaista liikennekäyttäytymistä hyväksy, mutta sitten tietysti tuollaisenkin kuntoutus menee yhteiskunnan piikkiin, joten kaikkien edun mukaista olisi saada kaveri stop ilman suurempia vammoja.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page