Keskustelua liikenteestä

<< < (1289/3033) > >>

juksii:
Quote

Jos sitten on kiire, niin lentäkööt. 


Jos mun pitää olla vaikka Espoossa klo 8:00 aamulla. Miten pääsen Tampereelta lentämällä sinne nopeampaa kuin moottoritietä autolla? Osaatko sanoa koska minun pitäisi lähteä kotoa ja meneekö edes mitään lentokonetta sopivaan aikaan?

Lentäminen suomessa on ihan marginaalinen vaihtoehto ja sopii ainoastaan erityistilanteisiin. Sama juttu junan ja bussin kanssa. Eipä noilla oikeasti minnekään pääse ainakaan helposti.
Nimimerkillä työmatka bussilla kestää yli tunnin ja omalla autolla noin 15 min.

juksii:
Quote

Lisäksi ainakin Itävallassa oli tunneleissa kamerat ja systeemit, jotka seurasivat autojen välistä turvaväliä. Jos ajat tunnelissa liian lähellä toista, sakot rapsahtaa. Ei olisi yhtään tyhmä systeemi meidänkään tunneleissa, vaikka lilliputtiversioitahan meidän suurimmatkin tunnelit ovat sikäläisiin verrattuna...


Ja ainakin Sveitsissä voit saada sakot liian hiljaa ajamisesta tunnelissa ja vielä varsin helposti. Nopeuserot kasvavat liikaa ja se katsotaan liikenteen vaarantamiseksi.

TOC:
Quote

Jos ajaisi koko matkan 20 km/h niin ehkä olisi vieläkin kauemmin elävien kirjoissa? Lähtisi vain pari päivää aikaisemmin töistä niin ehtii perille. Voi käydä vaikka kaksi kertaa paskalla ja kolme kertaa kusella matkalla?

Aina ei voi lähteä aikaisemmin. Minä ajelen usein Tampere - Espoo -väliä. Aamulla pitää olla klo 8:00 espoossa, joka tarkoittaa lähtemistä joskus klo 6:00 aikoihin kesällä. Joka taas tarkoittaa heräämistä joskus 5:00 aikaan.Talvella vieläkin aikaisemmin. Siinä jää yöunet aika vähille kun ei sitä normaalia unirytmiä kovin helposti käännetä yhden päivän takia.


Tämä 20km/h menee överiksi.

Elämä on täynnä valintoja.

TOC:
Quote

Eipä tuossa kovin kummallista. Suurin osa kuolleista tukehtui tulipalossa syntyneisiin kaasuihin johtuen siitä että toinen rekka kuljetti renkaita jotka tuottavat palaessaan myrkyllisiä kaasuja. Tunnelin ilmanvaihtojärjestelmä ei kyennyt tuottamaan riittävästi raitista ilmaa eivätkä onnettomuuspaikkaa lähellä olleet ihmiset ehtineet pääsemään pelastustunneliin.

Toi onnettomuus ei sinällään kerro mitään muutakuin sen, että tulipalo tunnelissa on vaarallinen varsinkin jos tunneli on hiukan vanhempi. Suomessa ei varmaankaan ole noin pitkiä tunneleita jotka menevät noin syvällä. Ilmanvaihto ja pelastustiet on varmasti helpompi järjestää täällä kuin Sveitsiläisissä alppeja alittavissa tunneleissa.


Juupajuu.

susiluoto:
Quote

Jos ajaisi koko matkan 20 km/h niin ehkä olisi vieläkin kauemmin elävien kirjoissa? Lähtisi vain pari päivää aikaisemmin töistä niin ehtii perille. Voi käydä vaikka kaksi kertaa paskalla ja kolme kertaa kusella matkalla?

Aina ei voi lähteä aikaisemmin. Minä ajelen usein Tampere - Espoo -väliä. Aamulla pitää olla klo 8:00 espoossa, joka tarkoittaa lähtemistä joskus klo 6:00 aikoihin kesällä. Joka taas tarkoittaa heräämistä joskus 5:00 aikaan.Talvella vieläkin aikaisemmin. Siinä jää yöunet aika vähille kun ei sitä normaalia unirytmiä kovin helposti käännetä yhden päivän takia.Matkustelin aikanaan paljonkin väliä Sipoo-Tampere, matkailin jo vanhan tien aikaan, enemmän peräti kun moottoritietä.Ehdin sinne aina ennen kahdeksaa, kuten sanoit, herätyskelloa on vain säädettävä aikaisemmalle.
Ihan sama minne maailmaan matkailee kulkuneuvolla jota itse kuljettaa, aina ehtii ajoissa kun lähtee ajoissa.
Tuo lähtöajankohta sen määrää pääsääntöisesti.
Jos jättä itsensä viimetippaan voi vain syyttää itseään myöhästymisestä, ei ole tienpitäjän eikä lainsäätäjän syy.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page