Keskustelua liikenteestä

<< < (1317/3034) > >>

niksu99:
Quote

Miksi ylipäätään pitää olla kiinnostunut siitä, mitä takana oleva tekee tai haluaa tai kuinka lähellä puskuriani roikkuu?No just , kyllä mua kiinnostaa jos joku roikkuu persiissä ja mahdollisen jarrutuksen takia vetäsee konttiin kun riittämättömän välimatkan takia ei ehdi reagoimaan, eikö sinua muka kiinnosta?

hynkel:
Quote

Tässä nyt varmaan tarkoitettiin niitä henkilöautoja jotka ajaa motarilla sen 80 km/h. Rekalla ajetaan 90 km/h, niin silloin on jo järkeä ohittaa.

Jos sinä ajat henkilöautolla motarilla 120 km/h, ja edessäsi ajaa henkilöauto 110 km/h, niin veikkaan, että ohitat sen henkilöauton? Silloinhan teet yhtä hölmön liikkeen kuin ne rekkakuskitkin...


Niin... tai sitten niitä, jotka ajaa välillä 70 ja välillä 100 ja joiden nopeus vaihtelee ilman mitään järkevää syytä. Sellaset on yleensä tien tukkona varsinkin mäissä talvisin, kun nopeutta juuri tarvittaisiin...

hynkel:
Quote

En kyllä ihmettele yhtään vaikka joku noin tekisi. Ihan oikein niille kun hinaavat siinä ihan takakontissa kiinni. Noin kävi mulle kun olin tulossa Espoosta kehä1:stä itään, siinä ennen Selloa liimautui joku pelle (rekkajore) puskuriin kiinni vaikka ajoin siinä 70kmh alueella mittarin mukaan vähän yli 90kmh. Luuli varmaan että painaisin kaasua sen pelossa että se pelle tulee päälle, not, päinvastoin. Silloinhan ajan tasan sen 70kmh. Ajoin siis vasenta kaistaa, liikennettäkin oli silloin illalla suht paljon. Noh, idiootti luuli pääsevänsä varmaan oikeaa kaistaa ohi mutta siellähän oli myös autoja edessä... sinnehän jäi sitten jurnuttamaan sen oikean kaistan virran mukaan sitä kuuttakymppiä


Toivottavasti joku päivä se rekka tulee takaluukustasi läpi, voin välittää omaisille kuitenkin tiedon, että "olit oikeassa", jos se kovasti lohduttaa. Normaali ajonopeus on piirun yli 80 tasasella, alamäissä sitten enemmän, haluan vähentää kasvihuonekaasuja eli otan hyödyn irti potentiaalienergiasta.


Quote

Vai niin! Mieti vähän muitakin kun sillä rekallas suhaat menemään.. Joskus ammattikuski ei olekkaan ammattilainen


Muita tässä mietitäänkin, aika herkästi lähtee takana tulevat henkilöautot sieltä välistä puikkelehtimaan ja ohittamaan oikean kaistan kautta. Ei paljon ole sympatiat niiden puolella, jotka töhöilevät edessä ja yleensä vielä ohituksen aikanakin (kun koittavat kiihdyttää, ettei se tappajarekka pääsisi ohi).

PekkaK:
Quote

No just , kyllä mua kiinnostaa jos joku roikkuu persiissä ja mahdollisen jarrutuksen takia vetäsee konttiin kun riittämättömän välimatkan takia ei ehdi reagoimaan, eikö sinua muka kiinnosta?


Myönnetään, tilanteen mukaan.   Lähtökohta tietenkin on se, että peräänajo on kiellettyä, mutta tunnetusti Suomessa sakotetaan useimmiten hätäjarruttajat eikä niinkään peräänajajat. Kyllä siinä mielessä kiinnostaa, muutoin sanoisin, että olkoon asia perässäroikkujan häpeä.

Pe7e:
Quote

Toivottavasti joku päivä se rekka tulee takaluukustasi läpi, voin välittää omaisille kuitenkin tiedon, että "olit oikeassa", jos se kovasti lohduttaa. Normaali ajonopeus on piirun yli 80 tasasella, alamäissä sitten enemmän, haluan vähentää kasvihuonekaasuja eli otan hyödyn irti potentiaalienergiasta.

Joopajoo. Turvavälillähän ei ole mitään merkitystä, kunhan se nopeus pysyy siinä piirun yli 80. Noo, ei kait tollaset rekkakuskit tajuakkaan mistään mitään.

Arvot on kyll kohillaan sulla, ei voi muuta sanoa. Toivottavasti sinä vedät jonkun perään sillä rekallas joskus niin että pääset sitten selittämään poliisille ja niille omaisille että mites siinä niin kävi. "Noh yritän tietty vähentää kasvihuonekaasuja"

Navigation

Up one level

Next page

Previous page