FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.05.18, 11:40

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Keskustelua liikenteestä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 332 333 [334] 335 336 ... 759 Reply Print
Author Topic: Keskustelua liikenteestä  (Read 1508189 times)
Erkki Pulkkinen
Offline Offline

Posts: 2225
Date Registered: 15.08.08

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6660 on: 12.07.09, 08:25 »

Fingerporissa 11.6.2009 http://www.hs.fi/fingerpori/1135246676561
Taitaa piirtäjä olla pikkuautoilija kun on tämmöisen aiheen kekannut.

Kuvassa yhdistelmä on varmaan kääntymässä vasemmalle, mutta tuo kottero ampui salamana siihen niin lähelle että nokka jäisi alle ja perävaunun takapuskuriin on kertynyt 30cm päähän jono vaikka sitä ei tuossa näy. Tämä on valitettavan mahdollinen tapaus, koska monet uppiniskaiset pikkuautoilijat eivät ymmärrä (tai halua ymmärtää) isomman tarvitsemaa tilan tarvetta.


Yöllä luin tuon 5 sivua pitkän väittelynne rekan ja pikkuauton "oikeuksista", en viitsinyt edes kirjottaa mitään kommenttia vaan tyydyin ihmettelemään.
Tässä kuitenkin ehdotukseni:
1. Ne jotka kiroilevat ja syyttävät rekkakuskeja kaikesta niin pyytäkää joltain rekkakuskilta päästä vänkäriksi mukaan vähintään 500km matkalle seuraamaan liikennettä rekan tuulilasin takaa reitille joka sisältää mäkisiä osuuksia ja kaupunkia.
2. Seuratkaa muuta liikennettä, opetelkaa joustamaan, antakaa tilaa muille älkääkä olko kateellisia jos joku menee ohitsenne.
3. Joka haluaa olla tien herra tai kotikutoinen liikennepoliisi, olkaa hyvä ja jääkää kotiin.
4. Taksimiehille lisäkamera kojelaudalle kuvaamaan eteenpäin, josta online-yhteys poliisin valvomoon.
5. Liikenteestä puhuminen on OK, mutta lisäilkää sitä "kokemuksen tuomaa vahvaa rintaääntä" sitä mukaa kun kokemus karttuu.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5335
Date Registered: 14.12.05

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6661 on: 12.07.09, 10:37 »

Asiaa Antilta. thmbup Ns. ammattiautoilijoilla tuntuu olevan (täälläkin) sellainen asenne, etteivät normaalit liikennesäännöt heitä koske. Vaikka viettää työpäivänsä auton ratissa, yllättävät tilanteet tulevat heillekin aina yllättäen. Pahimmassa tapauksessa hintana on jonkun kuolema tai vammautuminen. Parin vuoden ammattiautoilukokemus (tai 23 v ikä) ei tee kenestäkään kokenutta kuskia.
...

Unohtuikin tuosta edeltä lisätä, että ammattimies/nainen ei vielä ole kukaan juuri koulusta päästyään tai ammattikortin saatuaan. Oletan, että tämä koskee joksenkin joka ammattia. En tosin tiedä, sillä en tunne kaikkia ammatteja kyllin hyvin arvioidakseni niitä. Käytännön ammattitaito kehittyy vuosien kokemuksen myötä. Jos ei kehity, niin sitten on parasta vaihtaa ammattia. Esimerkiksi omalla alallani opettajana huomaa kyllä viimeistään puolessa vuodessa ainakin yläkoulun opettajana pärjääkö tässä hommassa vai ei. Enemmistö "kokelaista" pärjää, mutta onpa niitäkin, jotka ovat "itkien lähteneet uudelleenkoulutukseen".

Toisaalta edellä sanomani ei tarkoittanut sitä etteikö kaikissa ammateissa myös kokeneiden ammattilaisten joukosta voisi löytyä ns. mätämunia.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5335
Date Registered: 14.12.05

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6662 on: 12.07.09, 10:47 »

Saman periaatteen otin itsekin siinä vaiheessa, kun olin nähnyt muutaman kuukauden sisällä kymmenittäin ylinopeuksia, kiilaamisia, punaisia päin ajamisia ym. järkevää toimintaa kyseisen ammattikunnan toimesta. Jännä juttu, että muiden ammatikseen ajavien (esim. bussi- ja rekkakuskit) keskuudesta niitä idiootteja löytyy prosenttimääräisesti huomattavasti vähemmän kuin taksikuskeista. On se jännä...

Käydessäni pari viikkoa sitten Helsingissä ja ollessani juuri kääntymässä oikealle oikeanpuoleisella ryhmittymiskaistalla ohitti perässäni roikkunut taksi minut oikealta! Onneksi siihen kaistalle mahtui kaksi autoa rinnan kun vähän väistin vasemmalle. Ilmeisesti nopeusrajoitusten mukainen nopeuteni (+5 km/h yli sallitun lukeman mittarin mukaan joka autossani on tasan oikea lukema luonnossa) oli hänen mielestään liian vähän.

En silti menisi tuonkaan tapauksen perusteella tuomitsemaan kaikkia taksikuskeja. Suurimman osan ajosta omasta autosta tai kyydissä olijan kannalta minulla ei ole mitään valittamista - vai ovatko Helsingin "taksisuharit" sitten aivan oma lukunsa? Liikenteessä tarvitsisimme lisää positiivisia asenteita ja vähemmän agressioita.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
olli.k
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6663 on: 13.07.09, 08:29 »

Kannetaanhan nyt omaakin näkemystä tähän soppaan, sen verran taustoista että olen toiminut autonkuljettajana viimeiset 12 vuotta niin henkilöautoilla kuin raskaammallakin kalustolla.

Se mikä on viimeisten vuosien aikana eniten pistäny silmään muutoksena on naisten kiire. Nykyään yhä useammin sen ohittavan auton kuljettajana toimii nainen, vauhtia hyvinkin paljon päälle sallitun nopeuden. Minne lie niin armoton kiire on naisilla nykyään, monesti on lapset istunu turvaistuimessa takana kun vauhtia ollu reilusti. Ja tässä vaiheessa on tietty hyvä sanoa myös se, että myös miehet ajavat vauhdikkaasti. Sitä en kiellä lainkaan, mutta tarkoituksena on tuoda julki vaan ihmettelyni siitä että nykyään on useimmin nainen ratin takana kun auto menee melkoista ylinopeutta ohi, nykyajan kiireinen elämäntapa vaan vai?

Siihen päälle vielä sitten se nopeusrajoitusten täydellinen seuraamattomuus. Hyvänä esimerkkinä eilen Kehä III:lta; nousin ykköstieltä kehälle itään, siinä vaiheessa rajoitus 80km/h. 1-sarjan BMW tulee ohituskaistalla melkoista vauhtia ohi, ohjaajana nainen kännykän kanssa. Lommilan kohdallahan nopeusrajoitus muuttuu sitten jo 100km/h jolloin itsekin kohotin vauhdin rajoitukseen sopivaksi. Ei mene kovin kauaa kun kyseinen BMW ajelee rekan takana, edelleen kännykkään puhuen, sitä alle 90km/h nopeutta. Eli kiire katosi, joten ajoin oikeata kaistaa ohi. Juvanmalmin kohdalla rajoitus muuttuu taas 80km/h, lasken oman nopeuteni ja taas menee hetki vain kun sama BMW ja kännykkä hurauttaa ohi huomattavaa ylinopeutta.  Eli lopputuloksena oli se että alinopeutta 100km/h alueella, mikä on täysin hyväksyttävää, ja kun nopeusrajoitus laskee niin taas lähti vauhti päälle. Ja tarina jatkuisi edelleen samantapaisena kuten myös se että kännykkä oli jatkuvasti kourassa.
Sen verran palstaa lukeville naispuolisille mainintana ennenkuin ehtivät naulata minut sovinistina seinälle Embarrassed Tämä siis tosiaan perustuu omiin havaintoihin liikenteessä, mutta toki tunnen ja tiedän monta hyvää naispuolista kuskia myös eli tässä on kyse vaan ilmiön lisääntymisestä.

Tietenkään en malta olla puuttumatta tuohon takseista olleeseen keskusteluun, itsekin ajoin urani alkuaikoina useamman vuoden taksia Helsingissä päätyökseni. Ikävä faktahan on se että taksi-ammattikunnassa on tapahtunu suuri oman ammattin arvostuksen katoaminen. Ei ole 1 tai 2 kertaa kun olen ihmetellyt sitä laiskuutta mikä nykyään näitä vaivaa, persus ei nouse penkistä ei niin kirveelläkään. Muutamia vuosia sitten kun kävin auttamassa tuttua taksin omistajaa ja ajoin muutaman vuoron, asiakkaat suurin piirtein säikähtivät kun nousin autosta ylös avaamaan heille ovea. Kuten myös kuljettajien vaatetus on mennyt mäkeen, ainakin HTD:n autoilijoita sitoo sopimus missä määritellään suorat housut ja kauluspaita jota noudattaa hyvin harva kuljettaja. Harmi sinällään että kravatti on kadonnut lähes kokonaan kuljettajien vaatevalikoimasta. Ennen vanhemmat uskalsivat jättää lapset taksin kuljetettaviksi määränpäähänsä, tätä nykyään en ainakaan itse uskaltaisi moista tehdä.  Sitten on se jatkuva kiire taas, armottomia kiihdytyksiä kaupungissa ja uskomattomia nopeuksia varsinkin tuusulantiellä. Oli kyyti tai ei. Eli kaikin puolin huomattavan agressiivista ajoa jatkuvasti, luulisi sen vievän jo kuljettajaltakin voimat kun koko ajan pitää ajaa kuin päätön kana. Toki, kuten aiemmassa kohdassakin mainitsin, myös tässä ammattikunnassa on todellisia ammattilaisia.

Mitäpä tähän kaiken tämän kriittisen katselmuksen jälkeen voi sanoa muutakuin malttia liikenteessä. Sillä pärjää pitkälle, kohteliaat tavat auttavat asiaa myös. Ennakoiva ajotapa on se paras mitä olen koskaan oppinut. Nykyään itse käyn ajokursseilla vähintään kerran vuodessa, vaikka ei niillä paljoa uutta asiaa tule niin aina kuitenki vanhatkin asiat kertaantuvat ja iskostuvat tuonne takaraivoon. Oman ammatin arvostaminen näkyy siinä miten työtään suorittaa.

Varmasti jotain tärkeätä unohtui tästäkin mutta sama pää kesät talvet niin minkä sille tekee  Grin

-Olli
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14376
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6664 on: 16.07.09, 21:17 »

Taidonnäyte miten auto ajetaan ruutuun oikein. Pistää kyllä hymyilyttämään Cheesy

Sama se on täällä meiän parkkiksella, mun auton molemmilla puolilla naiset niin voi jumalauta kun molemmat parkkeerattu aivan päin persettä(samaan tyyliin kuin tuo) niin kiva saada siihen väliin vielä oma auto... Roll Eyes Tongue

No ei kai nyt sentään. Huh

Niin, mitenkäs se nyt menikään... Roll Eyes Kuvat on äsken otettuja huonolaatuisia känny-yö-shotteja, mutta kyllä niistä selvän saa.. töistä tullessa oli mukava ylläri taas Tongue

Vilkaistaanpas ensin vasemmalle puolelle, viivassa on... ja pysyy Tongue Tuosta välistä pitäisi päästä mukavasti sisään autoon Cool
[ attachment removed / expired ]

Sitten kurkataan oikealle... nätisti viivassahan se on sielläkin! thmbup Ja oma on myös niin reunassa kuin mahdollista, että pääsis jotenkuten autoon ja autosta ulos. Tongue
[ attachment removed / expired ]

Sitten vielä näkymä tuon oikeanpuoleisen rotiskon oikealle puolelle... muutama hehtaari tilaa Cool
[ attachment removed / expired ]


Että tekis mieli näyttää vähän bensaa ja tulta noille molemmille autoille... mutta jos kuitenkin ensin pistäis valitusta isännöitsijälle tms, kelle nyt ikinä kuuluukaan tuo... Tongue Eikä ole pitkää aikaa siitä kun postilaatikosta kilahti lappu koskien nimenomaan tuota parkkista ja parkeeraamista, että kaikkien _pitää_ parkkeerata niin että muutkin saa autonsa paikalleen ja pääsee vielä uloskin autosta... Tongue

Yleensä olen tehnyt niin että peruutan ihan kiinni tuohon vaaleansiniseen autoon, kun tuo oikeanpuoleinen auto on ollut yleensä ajettuna etuperin ja toiseen reunaan, mutta nyt sekin prkl lepakko oli pakittanut noin niin... Angry

Niin meinasi unohtua, ei ehkä oleellista tietoa mutta, molemmat naisia Tongue Ja tällä oikeanpuolimmaisella Qsipäällä on vielä toinen auto ns. "vapailla paikoilla", ja tuo toinen pommi sitten tuossa lämpöpaikalla. Muutenkin tuossa on näkynyt varmaan 4 eri noita volkkareita, en tiedä diilaako se ämmä noita vai mitä ihmettä mutta pitäis stna romujansa muualla kuin tuolla parkkiksella varaamassa monta ruutua... ei tuolla muutenkaan ole liikaa tilaa, puhumattakaan että jollain idiootilla on 10 autoa samalla parkkiksella. Angry Angry
« Last Edit: 16.07.09, 21:27 by Petri Koivisto »
Henkka
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6665 on: 16.07.09, 21:27 »

Hallitus tai isännöitsijä voi puuttua siihen jos joku varastoi autoja taloyhtiön paikoilla mutta tusin siihen miten ajetaan parkkiruutuun, kun ne ovat sen sisällä. Sulla on käynyt huono munkki ja voit vain koittaa keskustella suoraan kuljettajien kanssa. Suosittelen että vieläpä hyvässä hengessä. Jos jätät ikkunoihin jotain agressiivisia kehoituksia, niin se tuskin saa toivottua tulosta aikaiseksi. Päinvastoin.
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14376
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6666 on: 16.07.09, 21:31 »

Hallitus tai isännöitsijä voi puuttua siihen jos joku varastoi autoja taloyhtiön paikoilla mutta tusin siihen miten ajetaan parkkiruutuun, kun ne ovat sen sisällä. Sulla on käynyt huono munkki ja voit vain koittaa keskustella suoraan kuljettajien kanssa. Suosittelen että vieläpä hyvässä hengessä. Jos jätät ikkunoihin jotain agressiivisia kehoituksia, niin se tuskin saa toivottua tulosta aikaiseksi. Päinvastoin.
Joo, emmä ainakaan noita lappuja oo laittamassa. Sen nyt tietää että ketään ei kiinnosta joku valituslappu ikkunassa ja siitähän se vasta rupee laittamaankin tohon viivaan kiinni/päälle... Täytyy kattoa mitä tuossa tekis... suoraan vaan valitusta johonkin kuka noista paikoista vastaa... Kuskille puhuminenkin vois auttaa jos kyseessä ois mies, mutta v*tut noi ämmät osaa ajaakkaan niin turha kait siitä on mitään sanoakkaan, että aja suoraan ja mieluiten keskelle, kun ei osaa niin ei osaa... Tongue

Sekin tietty auttais että ruutuja levennettäis, siihenkin kyllä olis varaa vaikka millä mitalla, kun nurmikkoa on tuonne vasemmalle päin varmaan 3-4 metriä. Sinne vaan lisää asfalttia ja viivat uusiks, mutta kukas nyt sellasta alkais tekemään, ei kukaan Tongue
petikko
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6667 on: 16.07.09, 21:33 »

Kannattaisko sun Petri nyt vetää jo jotain johtopäätöksiiä tästä?
Kimmo Kyle
Offline Offline

Posts: 4909
Date Registered: 12.09.02

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6668 on: 16.07.09, 21:34 »

*vaahtoamista*

Et sä tollasista tule pääsemään ikinä eroon muulla kuin isommilla parkkiruuduilla, joten eipä auta kuin elää asian kanssa. Kunhan auto on viivojen sisäpuolella, se on oikein pysäköity vaikka seuraava joutuisikin ajamaan enemmän toiseen reunaan päästäkseen ulos.

Matkustajat, jos niitä on, voi jättää pois ennen auton ajamista ruutuun.
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14376
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6669 on: 16.07.09, 21:37 »

Et sä tollasista tule pääsemään ikinä eroon muulla kuin isommilla parkkiruuduilla, joten eipä auta kuin elää asian kanssa. Kunhan auto on viivojen sisäpuolella, se on oikein pysäköity vaikka seuraava joutuisikin ajamaan enemmän toiseen reunaan päästäkseen ulos.

Matkustajat, jos niitä on, voi jättää pois ennen auton ajamista ruutuun.
Joo toki, ei muakaan kiinnostais jos joku muu tuosta valittais, jos itellä ois tilaa kunnolla.

Saako kuskinkin jättää pois ennen ajamista ruutuun? Roll Eyes Ja niinkuin niitä matkustajia ei olisi tajuttu jättää pois jo ennen ruutuun ajamista Roll Eyes Ei niitä sinne autoonkaan voi jättää istumaan kun ei pääsis kun takakontin kautta ulos muuten.

Yks asia mikä on täysin varma, on se että noi ämmät ei noin tule parkkeeraamaan. Jos ei isännöitsijä/noista vastaava tee mitään niin joku kyllä tekee. Tai sitten minä teen niin että ajan oman auton tuohon viivan päälle niin että se on puoliksi molemmissa ruuduissa. Roll Eyes Tota on nyt jatkunu jumalauta ihan tarpeeks kauan ja kun ei se/ne autot näytä suorassa/keskellä olevan koskaan niin jotain on tosiaan ruvettava tekemään.
« Last Edit: 16.07.09, 21:49 by Petri Koivisto »
Erkki Pulkkinen
Offline Offline

Posts: 2225
Date Registered: 15.08.08

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6670 on: 16.07.09, 22:10 »

Saako kuskinkin jättää pois ennen ajamista ruutuun?

Saa, ei muuta kuin jarrut pois, ovet lukkoon, työnnät sen auton siihen väliin ja lankun pala pyöräkiilaksi.
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14376
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6671 on: 16.07.09, 22:11 »

Saa, ei muuta kuin jarrut pois, ovet lukkoon, työnnät sen auton siihen väliin ja lankun pala pyöräkiilaksi.
Täytyy kokeilla Grin
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6197
Date Registered: 27.10.01

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6672 on: 17.07.09, 02:35 »

mutta v*tut noi ämmät osaa ajaakkaan niin turha kait siitä on mitään sanoakkaan, että aja suoraan ja mieluiten keskelle, kun ei osaa niin ei osaa... Tongue

Minä tunnen semmoisia "ämmiä" rekkakuskeina ja ihan siviilikuskeinakin, että sulla ei olisi kyllä mitään jakoa ajotaidossa kilpailla niitä vastaan.
Kari Virtanen
Jari Pozz
Offline Offline

Posts: 4701
Date Registered: 05.07.01

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6673 on: 17.07.09, 05:17 »

Yks asia mikä on täysin varma, on se että noi ämmät ei noin tule parkkeeraamaan. Jos ei isännöitsijä/noista vastaava tee mitään niin joku kyllä tekee.

Eron jälkeen naapuri vuokrasi asuntonsa jollekin yh-äidille, ja 740 Volvo ilmeistyi katokseen meidän viereen. Ensimmäisen kerran kun se oli roiskaistu miten sattuu koloonsa, menin soittamaan ovikelloa ja pyysin kohteliaasti perusteluineen siirtämään auton keskelle paikkaa, ja sen jälkeen on homma toiminut.

Tällaisissa asioissa kannattaa aina suora ja kohtelias lähestyminen, se on taatusti paras keino saada jotain aikaiseksi, toimii suurimman osan kanssa.

Mikäli tämä ei auta, niin sitten muutama kaveri mukaan ja nostatte sen kipon ruudun toiseen reunaan, maistakoon omaa lääkettään Tongue Grin
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14376
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6674 on: 17.07.09, 10:04 »

Eron jälkeen naapuri vuokrasi asuntonsa jollekin yh-äidille, ja 740 Volvo ilmeistyi katokseen meidän viereen. Ensimmäisen kerran kun se oli roiskaistu miten sattuu koloonsa, menin soittamaan ovikelloa ja pyysin kohteliaasti perusteluineen siirtämään auton keskelle paikkaa, ja sen jälkeen on homma toiminut.

Tällaisissa asioissa kannattaa aina suora ja kohtelias lähestyminen, se on taatusti paras keino saada jotain aikaiseksi, toimii suurimman osan kanssa.

Mikäli tämä ei auta, niin sitten muutama kaveri mukaan ja nostatte sen kipon ruudun toiseen reunaan, maistakoon omaa lääkettään Tongue Grin
Njoo.. Kyllä se on yleensä tuossakin toiminut kun se toinenkin pitää silleen etuperin ajettuna sitä siinä ja niin senkin on pakko jättää tilaa tälle "mun" puolelle, ja silloin olen ite peruuttanut ihan tuohon vaaleansinisen auton kylkeen kiinni, on jäänyt hyvin tilaa sinne kuskin puolelle. Nyt kun sekin oli tunkenut perä edellä niin... Tongue Ei taida kyllä päässä liikkua yhtään mitään kun ei tajua että siellä parkkipaikalla voi olla muitakin... Roll Eyes

Sehän siinä on kun noita autoja on tosiaan varmaan 4-5 aina jotka vaihtelee tuossa, kuskeja varmaan ainakin myös 3, kaikki noita naisia... riippuu varmaan siitäkin kuka niistä siihen sattuu ajamaan, että miten se auto siinä on.. Tongue
jansip
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6675 on: 17.07.09, 13:38 »

Voisko joku arvon raadista kertoa, onko "oikean automiehen käsikirjassa" kohta, jossa pyöräilijän ojaan kumoamisesta saa erityisiä respektipojoja? On mittäin sen verran yleistä hupia niin ammatti-  kuin amatööriautoilijoiden keskuudessa. Mitä isompi/ kalliimpi kulkine, sen komeammin suhahtaa tankoa viistäen. Toki poikkeuksiakin on, pisteet heille.
Mielestäni kuljettajantutkinton pitäisi sisällytää jakso, jossa oppilas laitetaan fillaroimaan/toikkaroimaan kaikissa olosuhteissa ja vuodenaikoina sopivaksi aikaa tuonne tien päälle. Se taatusti toimisi hyvänä oppina siitä, millaista on olla sielä heikommalla puolella ja miten hoitaa asiat nin, että ei omalla toiminnallaan olisi ongelmia kerjäämässä.
Tomi Jokela
Offline Offline

Posts: 1209
Date Registered: 29.09.06

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6676 on: 17.07.09, 15:30 »

Voisko joku arvon raadista kertoa, onko "oikean automiehen käsikirjassa" kohta, jossa pyöräilijän ojaan kumoamisesta saa erityisiä respektipojoja? On mittäin sen verran yleistä hupia niin ammatti-  kuin amatööriautoilijoiden keskuudessa. Mitä isompi/ kalliimpi kulkine, sen komeammin suhahtaa tankoa viistäen. Toki poikkeuksiakin on, pisteet heille.
Mielestäni kuljettajantutkinton pitäisi sisällytää jakso, jossa oppilas laitetaan fillaroimaan/toikkaroimaan kaikissa olosuhteissa ja vuodenaikoina sopivaksi aikaa tuonne tien päälle. Se taatusti toimisi hyvänä oppina siitä, millaista on olla sielä heikommalla puolella ja miten hoitaa asiat nin, että ei omalla toiminnallaan olisi ongelmia kerjäämässä.

Ja sitten on oma lukunsa nämä ketkä ajavat polkupyörällä jopa 60 km/h rajoitus alueella autotiellä, vaikka vieressä menee kevyenliikenteen väylä. Tuo yllä oleva tietysti aivan eri tapaus ilmeisesti.
En vaan ymmärrä miksi pitää oman turvallisuuden vaarantaen puikkelehtia muun liikenteen seassa, kun vieressä pyörätie.
Juha-Matti Hakala
Offline Offline

Posts: 2288
Date Registered: 22.05.08

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6677 on: 17.07.09, 16:56 »

Tai ajaa fillarilla yksisuuntaista vastakarvaan tai vaihtaa jalkakäytävän ja ajoradan puolta sen mukaan missä on vihreä valo tai unohtaa se kolmion merkitys...

Tuolla Helsingin ytimessä alkaa olla aika säännötöntä tuo pyöräily.

Lee Wulff is my co-pilot
Arto Virtanen
Offline Offline

Posts: 325
Date Registered: 09.06.08

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6678 on: 19.07.09, 20:02 »

Jos joku töräyttää äänitorvea, niin miksi ihmeessä se otetaan niin henkilökohtaisena asiana? Keskarit lentelee sille jolle on äänitorvella huomautettu jotain. Tuntuu ihan kuin äänitorven töräytys on kuin päin näköä löisi. Eikös tuo ole jokaisessa autossa vakiovaruste? Polkupyörällä ajaessa tulee kyllä kelloa soiteltua eikä silloin kyllä keskareita näe näytettävän vaan kiltisti edessä olevat väistävät. Samanlainen reaktio on yleensä myös jos huomauttaa pitkillä valoilla edessä olevasta vaarallisesta ohituksesta. Sitä joutuu itse hiljentämään vauhtia jarruttamalla ja pelkäämään nokkakolaria. Vastauksena saa takaisin valojen vilkuttelua ja keskarin heiluttelua. Ei ymmärrä!
jansip
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #6679 on: 19.07.09, 20:22 »

Taitaa siis olla pyöräilijän paras tottua vallitsevaan tilanteeseen.   thmbdn
« Last Edit: 19.07.09, 20:33 by Jani Sipponen »
Pages: 1 ... 332 333 [334] 335 336 ... 759 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1