Keskustelua liikenteestä

<< < (1345/3033) > >>

mmniemi:
Quote

Ja sitten jo vastaus tulevaan kommenttiin, kaikilla ei ole vakionopeussäädintä.


Ainahan sellainen voidaan määrätä pakolliseksi

erkki.pulkkinen:
Quote

Ainahan sellainen voidaan määrätä pakolliseksi


Kuten myös nopeudenrajoittimetkin, tulivat joihinkin kuorma-autoihinkin takautuvasti.
Ja säädetään ne sitten max. 45 km/h niin ei ole peräänajovaaraa mopojen suhteen.

jnurkka:
Quote

Ainahan sellainen voidaan määrätä pakolliseksi


Juurikin näin    

Inhimillisen virheen marginaali pienessä nopeuden ylityksessä vain pienenee, kun aletaan tarttua entistä enemmän nopeuksiin. Ja ratin ja penkin välissä siitä syystä huomio kohdistuu liiaksi muualle kuin siihen mitä ympärillä tapahtuu.  Ko. jutussa ollut kommentti siitä, että LP:n mielestä jo yhden kilometrin ylinopeuksiin pitäisi puuttua tuntuu jo huvittavalta. Tosin tuollaisen toteuttaminen vaatisi jo niin paljon aikaa ja resursseja, että se on käytännössä mahdollista. Ymmärrän viisaampien ajatelmat siitä miten keskinopeuden pudottaminen lisää turvallisuutta teillä, mutta kyllä varmasti mielessä käy, että eikö poliisilla ole mitään muuta tekemistä, kun allekirjoittanut pysäytetään muistutusta varten 4 kilometrin ylinopeudesta.

kille:
Quote

Sehän on sitten turvallista kun ajellaan autoilla mittariajosäännöillä. Paljon turvallisempaa olisi sallia vaikka 20 km/h ylitys ja vaatia että muuta liikennettä seurataan eikä keskitytä liikaa siihen viisarin tuijotukseen. Ja sitten jo vastaus tulevaan kommenttiin, kaikilla ei ole vakionopeussäädintä.


Ääh, tekosyitä. Jos ei kykene seuraamaan muuta liikennettä ja nopeuttaan samanaikaisesti, kannattaa vielä kortti laitokselle. Ei se niin vaativaa ole.

juksii:
Quote

Käsittääkseni ne tutkat kalibroidaan sen verran tarkasti, että virhemarginaali on minimaalinen, ellei jopa olematon.


Poliisin käyttämissä tutkissa on mahdollisia virhelähteitä tietyissä olosuhteissa. Yleensä ovat toki varsin tarkkoja, mutta noihin virhelähteisiin vedoten on joskus saatu sakot peruttua oikeudessakin. Vaatii vain aika aukottoman todistelun oikeusistuimessa.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page