Keskustelua liikenteestä

<< < (1397/3034) > >>

PeteL:
Aika tylyä meininkiä. Viikate on erityisesti länsi-suomessa korjannut vuoden aikana aika rajusti:

Lainaus Iltasanomista:
Quote

Viime ja tänä vuonna on sattunut yhteensä ainakin kuusi liikenneonnettomuutta, joissa on kuollut kolme nuorta. Useimmiten turman syynä on ollut huomattava ylinopeus, kuljettajan kokemattomuus tai rattijuopumus.

    * Kesäkuu 2008, Utajärvi, Pohjois-Pohjanmaa. Kolme nuorta kuoli, kaksi loukkaantui. Epälty syy: ylinopeus ja kuljettajan kokemattomuus.
    * Syyskuu 2008, Pyhäjärvi, Pohjois-Pohjanmaa. Kolme nuorta kuoli, kaksi loukkaantui. Epäilty syy: kuljettajan kokemattomuus.
    * Lokakuu 2008, Perho, Keski-Pohjanmaa. Kaikki kolme turma-autossa ollutta nuorta kuolivat. Epäilty syy: huomattava ylinopeus ja alkoholi.
    * Lokakuu 2008, Lempäälä, Pirkanmaa. Kaikki kolme turma-autossa ollutta nuorta kuolivat. Epäilty syy: huomattava ylinopeus.
    * Kesäkuu 2009, Oulu, Pohjois-Pohjanmaa. Kaikki kolme turma-autossa ollutta nuorta kuolivat. Epäilty syy: huomattava ylinopeus.
    * Syyskuu 2009, Pori, Satakunta. Kolme nuorta kuoli, yksi loukkaantui. Epäilty syy: alkoholi.

Ai niin, turha takarivistä huudella, jos ei ole esittää parempaa: /sarkasmi alkaa/ Ehdotan että lisätään pääteiden nopeusvalvontaa kameroin ja alennetaan nopeusrajoituksia kautta linjan........ /sarkasmi päättyy/

Kiwipilot:
Asenteesta tuo kaikki lähtee; ollaan niin v***n kingejä ja kuolemattomia ruuspereita siellä ratin takana, vaikka kortti on ollut taskussa muutaman kuukauden, viimeisimmässä ei ilmeisesti minuuttiakaan. Parempi puu kuin äiti lastenvaunuineen...

nosturimies:
Quote

Jossittelu on aina helppoa, mutta turhaa. Kyseisen rekankuljettajalla on varmasti lukemattomia kertoja käynyt mielessä mitä olisi voinut tehdä toisin.
Kysymys ammattiautoilijoille tai niille jotka ovat ajaneet muutakin kuin lasten leikkirekkaa. Mikä on ohjattavuus 60-tonnin yhdistelmässä liukkaalla, jossa paino jakautuu karkeasti 20/40, kun perävaunu kyntää ojan pohjaa? Viekö rekka ja kuski voi katella maisemia vai onko jotain tehtävissä?Ohjattavuus on aika heikko. Niin kauan kun vetävissäpyörissä on pitoa niin jotakin on tehtävissä. Sitten kun pito katoaa niin ollaan aika heikoilla.

kille:
Quote

Niinpä. Ehkä siinä vaiheessa, kun se rekkakuski näki jo kaukaa, satojen metrien päästä, bussin tulevan vastaan, olisi hänen kannattanut keskittyä valojen välkyttelyn sijaan veivaamaan se rekkansa ojaan. Ilmeisesti kuitenkin kaveri yritti viimeiseen asti saada yhdistelmän oikenemaan, mikä näin jälkikäteen katsottuna oli virhe...


Ei se rekan veivaaminen metsikköön ole niin helppo temppu kun täällä arvon nettiviisaat luulevat. Jokaisella terveellä ihmisellä on kuitenkin sisäänrakennettu tarve pysyä hengissä. Saa olla aika kylmähermoinen kaveri että ohjaa silmää räpäyttämättä 60t yhdistelmänsä pimeällä 70km/h vauhdista metsään. Sellaista kylmähermoisuutta ei valitettavasti voi odottaa jokaiselta kuljetusalalle pyrkivältä.

Hän teki valinnan ja kävi näin. Aikaa tehdä valinta oli todennäköisesti hyvin vähän, sekunteja korkeintaan.

kille:
Quote

Joonalla on arvot kohdallaan. Ennemmin jokainen bussikuski ajaa autonsa täynnä lapsia nurtsille joka kerta kun rekka tulee pimeässä vastaan.


Äh. Joonalla on sentään jotain argumentteja tähän keskusteluun. Sinun kirjoituksesi ovat olleet pelkkää näsäviisastelua.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page