Keskustelua liikenteestä

<< < (1413/3034) > >>

pho201:
Quote

En ihan oikeasti ymmärrä tällästä valittamista. Suomessa liikenne on ihan hemmetin hyvässä jamassa jos vertaa suurimpaan osaan muuhun mailmaan.

Kai se on se kun kaikki on muuten liian hyvin pitää keksimällä keksiä valittamisen aihetta.


Minä vertaankin tätä nykymenoa Suomessa menoon aiempina vuosina. Tosin on rehellisyyden nimissä myönnettävä, että paljon on parannustakin tullut. Tiet ovat parantuneet huomattavasti (vaikka viime vuosina ei enää ole näyttänyt riittävän teiden kunnossapitorahaa tänne periferiaan), samoin ajoneuvot.

Jo pelkät nopeusrajoitukset ovat varmasti pelastaneet rutkasti ihmishenkiä. 1970-luvulla ennen yleisnopeusrajoitusta liikenteessä kuoli muistaakseni jopa luokkaa 1000 henkilöä vuodessa. Heti rajoituksen voimaan astumista seuraavina vuosina tämä luku putosi rajusti. Vaikka pieni näkyvä porukka ei noudatakaan rajoituksia, ajaa suuri enemmistö edelleen enemmän tai vähemmän niiden mukaan.

En siis suinkaan tarkoittanut sitä, että "kaikki on päin pers***". Viime vuosina on kuitekin ollut havaittavissa tiettyä sääntöjen kunnioituksen höltymistä osassa kuljettajia. Sille voisi yrittää tehdä jotain, eikö.

Olen kyllä ajanut paljon ulkomaillakin, joten tiedän myös mistä sinä puhut. Tosin en ole edes uskaltanut vuokrata autoa niissä maissa, joissa liikenne muistuttaa "villiä länttä". Niissä maissa kun turisti on liikenneonnettomuuden sattuessa yleensä myös aina syyllinen - ainakin maksumies.

Pekka

rainer:
Tässä taannoin kun bensan hinta lähti nousuun, niin täällä Hesassa tuli sellainen tuntuma,
että entistä harvemmin pysähdytään suojatien eteen ja päästetään odottava jalankulkija
ylittämään tietä. Nykyisin näyttää olevan ajatus, että odotelkoon jalankulkijat pienen hetken,
niin mun jälkeen voivat sitten ylittää tien ja kun bensakin on kallista, niin en nyt viitsi yhden takia painella jarrua.
Toisaalta tuo toimii aika hyvin, vaikka se on vastoin liikennesääntöjä.
Monet jalankulkijat tuntuvat täällä jo oppineen ja odottavat 2-3 sekkaa ja antavat usein sen auton
mennä ja ylittävät sitten rauhassa tien. Tai voihan se olla niin, että eivät uskalla astua suojatielle, kun
lähestyvä auto ei tunnu hidastavan. 

Mikko86:
Ärsyttää tosiaan sellaset, jotka ei uskalla lähteä ylittämään sitä tietä, vaikka auto olisikin vielä pitkän matkan päässä. Sitä vaan seistään hölmönä siinä ja katsellaan ympäriinsä. Sitten lopulta joutuu melkein pysähtymään ennen kuin se jalottelija älyää auton antavan tietä>palaa turhaan bensaa tällasten kanssa

kille:
Quote

Lasten
tapaturmaisista kuolemantapauksista
liikenneonnettomuudet aiheuttavat
suurimman osan.


Ja
tää liittyi
aiheeseen miten?

petikko:
Quote

Ja
tää liittyi
aiheeseen miten?

Keskustelua liikenteestä lukee tuolla otsikossa. Vai tarkoititko omaa postaustasi?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page