Keskustelua liikenteestä

<< < (1473/3033) > >>

erkki.pulkkinen:
Minäkin tunnustan 
Rikoin lakia kerran (tai ehkä toisenkin) joskus 12 vuotiaana kun ajoin nuoriso-Crescentilläni autoille tarkoitettua ajoväylää.
Tämän tein sen takia että pyörätiet olivat aivan liian kapeat ja mutkaiset tuolle fillarilleni, johon olin asentanut husqvarnan 175cc moottorin tarakalle. Näin jäkeenpäin kaduttaa että en pysynyt pyöräteillä ja menin rikkomaan lakia.

pho201:
Quote

Ei muuten ole. Totta siis, ainakaan tuon jarruttamisen osalta. Otetaan vaikka polkupyörälle vielä ihan järkevästi saavutettava vauhti 30km/h tunnissa, ajetaan samaa vauhtia autolla rinnalla ja lyödään sitten yhtä aikaa jarrut pohjaan. Pyörä menee pidemmälle, että heilahtaa...


Edelleenkin paljon pyöräilevänä voin vakuuttaa, että tuo pitää paikkansa. Kaiken lisäksi on ihan eri asia jarruttaa pyörällä voimakkaasti (jos jarrut ovat kunnossa) kuin autolla (joissa vielä nykyään yleensä on ABS-jarrut). Jos alusta luistaa vähänkin tai etupyörän ote alustaan menee ensimmäisenä, muututaan matkustajaksi (oikeastaan lentäväksi esineeksi).

Muutamat kunnon lipat on joskus tullut otettua, vaikka kokemusta pyöräilystä on yli 50 vuotta. Viimeksi mentiin nelinkontin ihan (onneksi) suht hiljaisessa vauhdissa viime keväänä, kun joku mummo sai päähänsä kävellä eteen pyörätielle millään tavoin aiettaan ilmaisematta. Jarrut eivät olisi tepsineen enää niin lähellä, ja kelikin oli vähän liukas. Ei ollut muuta keinoa kuin tarkoituksellisesti kaataa pyörä ja toivoa, että pysähtyy ajoissa. Pysähtyi. Ei onneksi sattunut pahasti. Vaatteet ainoastaan hieman likaantuivat.

Eniten sattui se, että kyseinen eteen kävellyt henkilö ei edes pyytänyt anteeksi törmäilyään. Jatkoi vain matkaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut, vaikka aivan varmasti näki mitä tapahtui. Toinen ulkopuolinen jalankulkija sentään kysyi sattuiko mihinkään ja tarvitsenko apua.

Useista vahingoista viisastuneena ajankin aina tietyissä paikoissa ajoradalla (lakia rikkoen?), jos vauhti on vähänkään kovempaa. Täällä P-Karjalassa liikenne (etenkin polkupyöräliikenne) on kuitenkin monin paikoin niin vähäistä, että pyöräteitäkin voi aivan hyvin käyttää myös kuntoillessa.

Pekka

kille:
Quote

Niin, 09.09.09 lainauksessa on kyse siitä, onko tietynlainen toiminta lainvastaista vai ei, ja oikeuttaako kiinnijäämättömyys rikkomaan lakia. Siinä ei lue, että minä olen sitä mieltä, ettei sitä voisi tuossa rikkoa. Siinä ei myöskään lue, etten rikkoisi sitä itse. Siinä lukee, että lain huonous ei oikeuta rikkomaan sitä.


 

Näistä pilkunnusautuksista koostetaan jonain päivänä vielä bestselleri tyyliin Matti Nykäsen letkautukset... Haluatko Tatu osille jos kustannan ko. kirjan?

Pe7e:
Mikä siinä muuten on että kun näkyy ne poliisin vilkut jossain niin se on samantien poljettava sitä jarrua? Ihan varmuuden vuoksi?

Eilen kun ajoin Turusta Auraan sitä Tampereelle vievää tietä(9), oli poliisi pysäyttänyt jonkun vastaantulijoiden puolella, no se nopeushan laski siitä 100km/h -> 60km/h heti kun ne vilkut tulivat näkyviin, ihan oikeasti, 60kmh satasen alueella. Kyllä oli vähän sellanen fiilis että "mitä vittua tapahtuu?" Kun oli päästy sen poliisin ohi niin nousi se nopeus taas siihen sataseen...

Sama juttuhan se on peltipoliisien kanssa, aina on vähintäänkin pakko polkasta se jarru pohjaan ennen sitä kameraa... onneks sillä ei ole mitään merkitystä mitä nopeutta ajat siihen kameralle kun ne vissiin tuppaavat mittaamaan nykyään sitä keskinopeutta niiden kameroiden välillä...


Niin ja toinen asia mikä tuli mieleen tuossa ajellessa, että onkohan kuorma-autojen ja muiden nykyään sallittua ajaa 100kmh? Yllättävän monta tapausta ollut nyt tuossa että saa oman mittarin mukaan ajaa 110kmh että edes pysyy jonkun rekan perässä, puhumattakaan että siitä pääsee ohi... No jos tätä rekkamieheiltä kysyy niin silloinhan se vika on mun mittarissa
Sitten taas toisesta päästä, kun ajoin sinne Turkuun niin tulipa sellanenkin eteen, että rekka lähti ohittamaan pakettiautoa joka veti peräkärryä perässä. No oli taas niin helvetisti järkeä. Itse tulin 120kmh ja olin lähtenyt ohittamaan rekkaa niin eiköhän se koukkaa siihen eteen sitä 82kmh että pääsee sen 81,5kmh ajavan pakun ohi Ei sillä että olisin siinä aikaa hirveästi hävinnyt mutta kyllä vähän kypsytti ajaa siinä rekan perässä 80kmh muutama minuutti

Ja kun päästiin valittamisen makuun niin jatketaan. Illalla kun ajoin kotiin tuolta, pitkät päällä ja rekka tuli vastaan. Odotin niin kauan että rekka ois laittanu ne pitkät pois ensin niin sitten minäkin, mutta sen sijaan että ois ottanu ne pitkät pois(niinkuin normaalit ihmiset tekisivät), tämä spede laittoi vielä ne lisäkilkkeet sieltä katolta päälle Noh, kai sen noinkin voi hoitaa.

mmniemi:
Quote

Sama juttuhan se on peltipoliisien kanssa, aina on vähintäänkin pakko polkasta se jarru pohjaan ennen sitä kameraa... onneks sillä ei ole mitään merkitystä mitä nopeutta ajat siihen kameralle kun ne vissiin tuppaavat mittaamaan nykyään sitä keskinopeutta niiden kameroiden välillä...


Siitä vaan kokeilemaan. Omapa on korttisi

Navigation

Up one level

Next page

Previous page