Keskustelua liikenteestä

<< < (1497/3033) > >>

kille:
Quote

Jos joku on eri mieltä, niin sopii viitata.


Olen eri mieltä mutten vaivaudu perustelemaan mitenkään, koska väitteesi on täysin arvoton ja tyhjä. Samaan kastiin vaan muiden peelojen kanssa istumaan..

niksu99:
Sorry kun olen vastarannalta ukkelit, mutta tuon ikärajan korottamisen tilalle ehdottaisin mielumin jonkin asteista psykologista testiä, tosin voihan siinäkin huijata, mutta kyllä monet vanhemmatkin ajaa kuin "pullopersesiat" eli ei se ikä vaan se mitä on korvien välissä.

hynkel:
Quote

Kertokaahan rekkakuskit, millä se kärry saadaan sitten ammattitaitoisesti oikenemaan tollasesta sivuttaisesta liikkeestä/heittelystä siellä jäisellä tiellä ja lumipyrysadekaaoksessa? Ennenkuin siihen joku vastaantulija täräyttää.


Tuurilla ja hyvällä onnella, jos se siis jo heittelehtii.

Se kärry (voi) kuormineen painaa melkein kaksi kertaa niin paljon kuin se vetoauto kuormineen, joten mieti hetki, miten helppoa sen kärryn saaminen takaisin kontrolliin on sen jälkeen kun se on jo lähtenyt viipottamaan.

AnttiH:
Quote

Nostetaanko ajokortin saanti-ikää, vai rajoitetaanko nuorten kuljettajien ajamista yö/viikonloppu/pimeään aikaan?


Ikärajaa ei tarvitse nostaa, mutta teoriakokeen yhteyteen pitäisi saada jonkinlainen älykkyystesti, jonka läpäiseminen olisi edellytys ajokortin saamiselle. Sopiva ÄO-raja voisi olla jossain satasen paremmalla puolella.

Pelkän teoriakokeen kun pystyy läpäisemään vaikka kesytetty apina (nimim. Kokemusta on).

mmniemi:
Quote

Ikärajaa ei tarvitse nostaa, mutta teoriakokeen yhteyteen pitäisi saada jonkinlainen älykkyystesti, jonka läpäiseminen olisi edellytys ajokortin saamiselle. Sopiva ÄO-raja voisi olla jossain satasen paremmalla puolella.


Ei sillä liikennekäyttäytymisellä taida kuitenkaan hirveästi olla tekemistä älykkyysosamäärän kanssa. Täysin järjettömiä suorituksia tekee liikenteessä kaikenlaiset ihmiset... Joku psykologinen syväanalyysi voisi olla ainoa toimiva juttu. Jos henkilöllä on pienintäkään taipumusta lyhytpinnaisuuteen, itsekkyyteen, agressiivisuuteen tai välinpitämättömyyteen, niin tylysti vaan passitus kausikorttia ostamaan julkisiin kulkuneuvoihin... Tosin eipä tuonne sitten ketään enää ajamaan jäisikään

Tai no, voisi sen tuon ÄÖ-rajankin ottaa käyttöön siksi, että pääsisi poliisi sakottamaan tyhmyydestä

Navigation

Up one level

Next page

Previous page