Keskustelua liikenteestä

<< < (1577/3034) > >>

Henkka:
Quote

Ymmärrät sitten myöhemmin.
Vastaus kuitenkin on: se sulaisi joka tapauksessa jossain määrin päivisin ja siitä tulee aivan helv**** liukas, kun se taas uudelleen illalla jäätyy. Siksi se on suolattu ja hyvä niin.


Kiitos vastauksestasi mutta silti: höpön löpön!

Lämpötila ei missään vaiheessa ole ollut plussalla. Tie oli jo uristaan liukas päivä- ja viikkotolkulla ja silti liikenne sujui. Ne bussitkin pääsivät hyvin, raskasta liikennettä kadulla ei muuten ole ja kuten mainitsin, hiekkaa levitettiin kovemmilla pakkasilla. Kaikki toimi. Suola-autot tuossa alkoivat jurnuttaa sitten kun lämmöt nousuvat noin viiteen pakkasasteeseen ja katu muuttui mössöksi.
Bussit pärjäsivät aiemminkin tuossa ja olisivat pärjänneet yhä, mutta nyt sitten oli kaikilla niljakasta. Nyt se on aurattu ja katu on samassa kunnossa kuin alunperin. Paitsi että suolapaskaa on tien vierustat täynnä ja se kulkeutuu joka paikkaan. Jalkaisinkin on vaikeampi liikkua, kun hyvin hiekoitetut jalkakäytövät ovat siinä sohjossa. Miksi liukas mutta hyväkuntoinen katu muuttuu viikkojen jälkeen muka liukkaaksi ja se pitää tehdä kaikille kulkijoille hankalammaksi ajaa puurouttamalla se suolalla? En edelleenkään ymmärrä? Onko normaali talvikeli yhtäkkiä joillekkin ongelma?

Ymmärrän suolauksen talvella tietyissä paikoissa, mutten edelleenkään ihan aivotonta toimintaa.

Sami Aaltonen:
Sillon kun oli se -20 pakkasta, oli pirun upea keli ja pitoa. RIsteysalueet ja pysäkit etenkin olivat turhankin liukkaita toisinaan, mutta hiekka korjasi tilannetta hyvin.

hynkel:
Quote

Kiitos vastauksestasi mutta silti: höpön löpön!

Lämpötila ei missään vaiheessa ole ollut plussalla.

Millä sä mittaat sen tienpinnan ja ilmakehän välisen materiaalin lämpötilaa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun tarkkaa tietoa tuntuu olevan.

Quote

Suola-autot tuossa alkoivat jurnuttaa sitten kun lämmöt nousuvat noin viiteen pakkasasteeseen ja katu muuttui mössöksi.
Bussit pärjäsivät aiemminkin tuossa ja olisivat pärjänneet yhä, mutta nyt sitten oli kaikilla niljakasta.

Mitähän niljakasta siinä nyt mahtaa olla, kaikille?

Quote

Miksi liukas mutta hyväkuntoinen katu muuttuu viikkojen jälkeen muka liukkaaksi ja se pitää tehdä kaikille kulkijoille hankalammaksi ajaa puurouttamalla se suolalla? En edelleenkään ymmärrä?

Koska olet viimeksi ajanut vastaavalla tavalla liikennöidyllä kadulla, joka on vastaavissa sääolosuhteissa, mutta jota ei ole suolattu missään vaiheessa? Kovalla pakkasella tie ei ole niin liukas, kuin leudommilla keleillä.

Henkka:
Tietoa oli sen verran kuin mittarit näytti. Sulla näyttää olevan tietoa enemmän itse kadun lämpötilasta?

Kuten sanoin, katu oli jo kovilla pakkasilla erittäin liukas urissa, mutta sitä hiekoitettiin ja ongelmia ei ollut. Eli normaali talvikeli. Eikä se liukas liukkaammaksi muuttunut kun lämpötilat nousivat kovemmista pakkasista (eli tuli siis ajettua samaa katua läpötilojen noustua, ennen suolausta). Eikä pito edelleenkään parantunut, kun kadusta tuli suola-autojen myötä kauttaaltaan mössöä. Ennen sitä pitoa sai sentään tarvittaessa siitä lumiselta osalta. Ymmärrän toki ajatusmaailman että liukasta ei saisi olla missään talvella ja että raskaan liikenteen kuskit arvostavat suolausta. Se onkin paikallaan monissa ongelmapaikoissa mutta tässä ei kuorma-autoa ja bussia raskaampaa liikennettä ole ikinä ja ilmeisesti hommaa harrastetaan periaatteella että näin tehdään sitten kaikkialla, ajattelematta kaupunginosia tai yksittäisiä katuosuuksia sen enempää.  Ja se ei ole minusta aina järkevää. Sillä ei ole niinkään merkitystä että homma toimii joskus ilman suolaustakin mutta sillä lienee enemmän merkitystä, että saadaan ainakin suolakiintiöt kulutettua...

Joona:
Quote

Eikä se liukas liukkaammaksi muuttunut kun lämpötilat nousivat kovemmista pakkasista

Ottamatta muuhun kantaa niin tuohon täytyy todeta, että ilman lauhtuessa teistä tulee ihan jumalattoman liukkaita. Esim lämpötilan noustessa -20 --> -10. Ja se on kyllä myös totta, että suolattaessa lumesta tulee sellaista ihan hirveätä upottavaa sohjoa, jossa ei meinaa edes kävellen päästä eteen päin vaan tuntuu, että polkee lähinnä paikallaan.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page