Keskustelua liikenteestä

<< < (1641/3034) > >>

Sami Aaltonen:
Quote

Eikö... kyllä se on mun mielestä aika selvää, että pitää. Pitää jopa alentaa nopeutta, jotta ohittaminen olisi helpompaa (ei lue laissa vaan järjessä). Ihan turhaa se on lähteä sotimaan vastaan. Lue vaikka Iltalehdestä, http://www.iltalehti.fi/autot/2010021211067048_ae.shtml

ps. jos rajoitus on 50 ja ajat mopolla 50, ajat ylinopeutta. Kuitenkin, mopojen mittareissa on joissain aika paljonkin tuota mittarivirhettä, näyttävät yläkanttiin, notta...


No joo, järkipeliähän tämä on. Voihan sitä ohi päästää niin kuin sanoin itsekin tuossa, etenkin jos turvallisuutensa kokee uhatuksi.
Mutta periaatteessa; jos ajat sen mitä rajotus on, ja joku haluaa ajaa kovempaa, ei sulla ole mitään velvollisuuksia alkaa sille tietä antamaan sen enempää. Eihän siitä mitään tule, jos pitää jokaista kytätä, että haluaisikos tuo ohi nyt.

Mopolla kannattaa kyllä järkeä käyttää, tuola on sen verran hulluja ihmisiä, että tekevät mitä sattuu jos mopon eteensä saavat. Henkilöautolla taas jos on liikenteessä; se on aikuinen ihminen, joka sielä takimmaisessa autossa istuu, sen pitäisi ymmärtää mitä tekee. Omapahan on valintansa, jos ottaa riskin ja lähtee ohi, vaikka edellä oleva auto ajaa rajotuksien mukaan.
SIinä vaiheessa voi tietenkin hiljentää sitten kun tämä ohi menee, jotta tuo urpo ohi myös pääsee, mutta ennalta ei kannata hiljennellä sen enempää. Pahimmillaan siitä tulee vielä enemmän vaaraa.

On se rasittavaa kun joku roikkuu hanurissa kiinni, tiedän sen itsekin. Ja usein nämä kyllä sitten menevät ohi etenkin jos tie on heille tuttu. Tietävät paikat missä se on turvallista kummallekin, kyseessä siis nämä valtatiet sun muut tiet.

hynkel:
Quote

Eihän siitä mitään tule, jos pitää jokaista kytätä, että haluaisikos tuo ohi nyt.


Kyllä ihmiset tyypillisesti ohitushalunsa aika selvästi näyttävät, jos tosissaan haluavat ohi.

Pe7e:
Quote

On se rasittavaa kun joku roikkuu hanurissa kiinni, tiedän sen itsekin.

Tiedät varmaan myös senkin miten rasittavaa on sitten kun ne mopopojat alkaa roikkumaan hanurissa kiinni Mutta niistä onneksi pääsee sillä eroon kun ruiskuttelee sitä tuulilasinpesunestettä naamalle... Harmi ettei taksikuskit irtoa sillä siitä hanurista... niitä varten pitäs varmaan olla tälläset

Tuomas123:
Quote

Mopolla pääsee oman kokemukseni mukaan kääntymään oikealle varsin hyvin ilman traktorikäännöstä, mutta jos sellaisen suorittaa niin, että auto on takana ja on tarkoitus siirtyä kaistan reunasta keskemmälle, niin käyttäisin kyllä vilkkua, ellen olisi aivan varma siitä, ettei takana tuleva ole jyräämässä yli. Tilannetietoisuus...

Sittenhän se luulee, että käännyn vasemmalle. Ja mielellään teen sen traktori käännöksen kun on kuitenkin talvi ja sm renkaat.. Pääsee mutkasta paljon nopeammin.

Tuomas123:
Quote

Mutta niistä onneksi pääsee sillä eroon kun ruiskuttelee sitä tuulilasinpesunestettä naamalle...

No niinmpä justiinsa... 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page